BLOG

kai-rohweder-HWAYMtOZjHU-unsplash

De volgende stap binnen de verzekeringswereld: Kylie Vleij vertelt

Focus Financiële Diensten is een verzekeringskantoor in het centrum van Leerdam. Met een klein en ambitieus team richten zij zich op de advisering en bemiddeling van schade-, levensverzekeringen en hypotheken van een uitgebreide klantenkring gecentreerd in Utrecht en Zuid-Holland. Zij zijn zeer klantgericht en streven naar een optimale en snelle dienstverlening. Sinds januari 2022 is Focus Financiële Diensten onderdeel van Heinenoord Holding.

De organisatie maakt grote stappen. Dit biedt volop kansen om je als professional te ontwikkelen en mee te groeien. Dit gebeurt eveneens bij Kylie Vleij. In februari 2022 trad Kylie in dienst als Junior Financieel Adviseur. Kylie is een leergierige professional, die mede door Focus Financiële Diensten, stappen aan het maken is in haar carrière.

Stel jezelf voor
“Ik ben Kylie, 26 jaar en ik woon samen met mijn twee prachtige kindjes in Tiel. In mijn vrije tijd wandel ik graag, heb ik een eigen bedrijfje in gehaakte babyproducten, genaamd ‘Sweet Crochet Kylie’ en ga ik graag uit met mijn vriendinnen. Daarnaast ben ik een echte dierenvriend!”

Hoe ben je met Focus Financiële Diensten in contact gekomen?
“Vorig jaar juli raakte ik in een echtscheiding, waardoor ik na het verliezen van mijn baan in de WW-uitkering terecht kwam. Ik plaatste mijn CV op verschillende sites, waarnaar ik benaderd werd door Status Pro voor de vacature als Junior Financieel Adviseur bij Focus Financiële Diensten. Ik had nog elders een sollicitatie lopen, dus gaf aan dat er snel gehandeld moest worden en dat gebeurde! Ik werd op vrijdagmiddag uitgenodigd en op maandagochtend kon ik terugkomen om te tekenen, super!”

Wat spreekt jou het meeste aan in werken bij Focus Financiële Diensten?
“Er is bij Focus Financiële Diensten veel aandacht voor de mens. Er is veel bespreekbaar en er wordt goed meegedacht naar een haalbare situatie. Zo kon ik onder andere mijn kinderen gewoon meenemen naar mijn sollicitatie en heb ik inmiddels een laptop voor thuis gekregen, mocht ik een keer vastlopen met ziekte van de kinderen en het werken! Dit biedt veel flexibiliteit, rust en positiviteit, net waar ik naar op zoek was!”

Je bent in februari 2022 van start gegaan als Junior Financieel Adviseur bij Focus Financiële Diensten. Kun je wat meer vertellen over deze rol?
“Dat klopt, momenteel ben ik de opleiding Wft Schade-particulier aan het volgen via een thuisstudie. Ik ben op dit moment veel administratieve taken aan het wegnemen van mijn collega en neem de telefoon aan om de klanten te woord te staan. Omdat ik nog geen adviserende rol heb, moet ik veel telefoontjes nog doorzetten naar mijn collega, maar uiteindelijk gaat dit ook mijn taak zijn. Denk hierbij aan advies/schadebehandeling omtrent diverse verzekeringen, bijvoorbeeld: Inboedel, opstal, reis, aansprakelijkheid, auto en uitvaartverzekeringen.”

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw functie?
“Ik vind het klantcontact erg leuk, helemaal als ik onze klanten dadelijk mag adviseren met mijn kennis.”

Je bent ruim tien jaar werkzaam geweest in de zorg als Persoonlijk Begeleider. Hoe is de switch naar de verzekeringsbranche ontstaan?
“Ja, een behoorlijke overstap, al zeg ik het zelf! Door de bezuinigingen en het hebben van twee kinderen was het tijd voor een nieuwe uitdaging. Vorig jaar heb ik hierdoor de keuze gemaakt om een kantoorbaan aan te nemen, gezien de werktijden beter aansluiten op mijn huidige situatie. Na wat vacatures af te hebben gestruind, kwam ik bij een assurantiekantoor terecht waarbij geen ervaring nodig was, ideaal voor mijn situatie. Hier ben ik aangenomen en kwam ik terecht op de afdeling hypotheken. Ik startte om mijn Wft Basis te halen en daaropvolgend Wft Hypothecair Krediet. Echter was de laatste Wft vrij pittig en kon ik helaas het examen niet halen. Er ontstond wat onenigheid op het werk door meerdere kleine opstapelingen, waarnaar de conclusie was dat ik niet helemaal binnen de organisatie pas. Het werk op zich vond ik superleuk en vandaar dat ik graag het aanbod van Status Pro wilde aannemen om de Wft Schade-particulier erbij te doen.”

Waar zou jij je graag nog in verder willen ontwikkelen binnen de verzekeringsbranche?
“Ik kom pas net om het hoekje kijken in de verzekeringsbranche, dus daarin zijn er nog genoeg mogelijkheden voor de toekomst. Ik ga mij nu eerst op de opleiding Wft Schade-particulier richten en ik verwacht dat ik daaropvolgend de Wft Hypothecair Krediet verder zal gaan oppakken.”

Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe?
“Door de combinatie met de thuisstudie en het werken in de branche, komen er steeds vaker herkenningspunten voorbij. Hierdoor kan ik de juiste link leggen en soms zelf al klanten te woord staan en ondersteunen in hun vraag, zonder het door te hoeven zetten naar mijn collega. Hierdoor sluit ik steeds beter aan wat er verwacht wordt van mijn rol in het vak.”

Wat zijn verder jouw ambities binnen Focus Financiële Diensten?
“Uiteindelijk zou ik mij allround willen opleiden in de verzekerings-/hypotheken branche, zodat je hele diverse werkzaamheden hebt en veel kennis hebt opgebouwd. Hierdoor kun je zelfstandig werken als Financieel Adviseur.”

Hoe zal Focus Financiële Diensten jou hierin ondersteunen?
“Focus Financiële Diensten biedt de mogelijkheid om mij verder op te laten leiden door de studiekosten voor eigen rekening te nemen. Ze gaven bij de sollicitatie direct al aan dat ik alle mogelijke Wft opleidingen kon doen op hun kosten, superfijn!”

Heb je nog een tip die je graag aan je mede-professionals zou willen meegeven?
“Zoek je nog een leuke baan met een goed salaris? Tip dan Status Pro!”

Kom het team versterken!
Bij Heinenoord Holding zijn ze altijd op zoek naar mensen die kansen zien én grijpen. Ze hebben een gezellig team dat hard werkt om het bedrijf te laten groeien. Wil jij hier onderdeel van zijn? Bekijk de vacatures of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Bron: Focus Financiële Dienst, Kylie Vleij