BLOG

DSC02572

Een structuur en cultuur bouwen, Ronnie Quade vertelt

Bij Fidus is iedereen zelfverzekerd, iedere werknemer in zijn of haar eigen rol. Ronnie Quade maakte in 2019 een overstap naar Fidus als Teammanager en sinds dit jaar is hij eveneens actief als Vestigingsmanager van de locaties Echt en Geleen. Binnen zijn teams zet Ronnie zich in om het beste in elkaar naar boven te halen en wordt er iedere dag weer een stapje extra gezet voor de beste dienstverlening. 

 Stel jezelf eens voor
“Mijn naam is Ronnie Quade. Ik ben 38 jaar. In mijn vrije tijd ben ik eigenlijk altijd wel bezig, want ik zit niet graag stil. Ik spendeer mijn tijd vooral aan klussen in en om het huis, in de tuin bezig zijn, met mijn gezin leuke dingen doen, zelf voetballen en het voetballen van mijn zoontje Levi bezoeken. Daarnaast wil ik nog wel eens hobbyen voor Fidus.” 

 Welke teamspeler ben jij binnen Fidus?
“Als ik zelf voetbal, sta ik meestal ergens op het middenveld en soms voorin. Afhankelijk van waar ik het hardst nodig ben. Als ik kijk naar de omschrijvingen van de verschillende nummers, dan ben ik een combinatie van: 

 De linksback – Nummer 5: Geen angst, energiek, groei, ontwikkeling en doorzetter. 

 De controlerende middenvelder – Nummer 6: Nuchter, verantwoordelijk, geduldig, verbinder en probleemoplosser.” 

 Kun je wat meer vertellen over jouw expertise en ervaring als Teammanager én Vestigingsmanager?
“In 2019 heb ik de overstap gemaakt van de Rabobank naar Fidus. Bij mijn vorige werkgever heb ik ongeveer 13 jaar binnen de klantenserviceomgeving gewerkt. In diverse functies heb ik (tien)duizenden klantcontacten gehad. Mijn laatste functie was Projectmanager voor 2 locaties. En vanuit die rol ben ik bij Fidus doorgegroeid naar Vestgingsmanager van de locaties Echt en Geleen.” 

 Waar haal jij de meeste voldoening uit in jouw rol?
“Als de teams vanzelf draaien en medewerkers plezier hebben in het werk dat ze doen! Ik probeer een structuur en cultuur te bouwen, waarbij teams zelfsturend zijn en ik alleen moet bijspringen op de onderdelen waar het (nog) niet goed loopt. Ik probeer zo veel mogelijk taken en verantwoordelijkheden bij de teams te beleggen. Want daar zitten de mensen met ervaring. Zij weten het beste wat wel en niet werkt. En ik probeer het dusdanig in te richten, dat alles doorloopt als een collega bijvoorbeeld vakantie heeft of (tijdelijk) een andere taak heeft. Continuïteit is heel belangrijke voor de bereikbaarheid en dienstverlening aan onze klanten. 

 Door collega’s bij projecten te betrekken en ze extra verantwoordelijkheden te geven, hoop ik betrokkenheid te creëren én bij te dragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. En ook dát geeft mij voldoening.” 

 Je bent eveneens werkzaam als Teammanager van de afdeling ‘Advies Particulieren’, kun je een omschrijving geven van deze afdeling?
“De afdeling ‘Advies Particulieren’ staat elke dag klaar om onze particuliere klanten te voorzien van passend advies over al hun verzekeringen. Van inboedel tot rechtsbijstand. En van fiets tot kampeerauto. Klanten kunnen ons bellen, mailen en langskomen. Wij hebben kantoren in Maastricht, Kerkrade, Geleen, Echt en Holtum. 

 De afdeling is heel divers qua leeftijden. In het team zitten zowel starters als (heel) ervaren mensen.” 

 Welke kansen biedt deze afdeling aan professionals binnen de verzekeringsbranche?
“Op de afdeling ‘Advies Particulieren’ kun je het verzekeringsvak eigen maken én werken aan je persoonlijke ontwikkeling en commerciële vaardigheden. Bij Fidus kun je alle WFT’s halen die je wilt om vervolgens over te stappen of door te groeien naar andere afdelingen zoals ‘Financieel Advies’ en ‘Advies Bedrijven’. Ook als je ‘gewoon’ Adviseur Particulieren wilt worden of blijven, dan is dat prima. Carrière maken mag en kan, maar is uiteraard niet verplicht.” 

 Wat spreekt jou het meeste aan in werken bij Fidus?
“Fidus is een heel mooi, groeiend bedrijf met medewerkers die hart voor de zaak hebben. Er wordt hard gewerkt als het moet, en plezier gemaakt als het kan. Er is veel vrijheid om mee te denken in het verbeteren van de organisatie.” 

 Wat voor teamspeler zoekt Fidus binnen de organisatie?
“Wij zijn op zoek naar betrokken, hardwerkende en leergierige collega’s. Een professionele en klantvriendelijke uitstraling zijn eveneens belangrijk. En een portie gevoel voor humor mag niet ontbreken.” 

 Welke doelen en/of ontwikkeling heeft Fidus op dit moment voor ogen met de afdeling?
“De belangrijkste doelstelling voor onze organisatie is op dit moment het verder professionaliseren van onze dienstverlening. De afgelopen maanden hebben we als organisatie goede stappen gezet, maar we kunnen onze klanten nóg beter van dienst zijn. Er zitten een aantal goede ontwikkelingen in de pijplijn die gaan bijdragen aan een betere dienstverlening richting onze klanten. Als afdeling kunnen we niet wachten tot die projecten zijn afgerond, want dat betekent dat we weer volle kracht vooruit kunnen.” 

 Heb je nog een tip die je graag aan je mede-professionals zou willen meegeven?
“Ik houd wel van quotes. Die zeggen vaak in een paar zinnen meer dan een heel verhaal. Graag deel ik er één die voor mij belangrijk is: Obstacles are those frightful things you see when you take your eyes off your goals.” 

 Kom werken bij Fidus!
Bij Fidus start er regelmatig talent dat graag een kenner wil worden op het gebied van verzekeringen, pensioen, hypotheken en andere financiële diensten. Wil jij onderdeel zijn van een gezellig team dat het beste in elkaar naar boven haalt? Bekijk de vacatures en word onderdeel van Fidus. 

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media