BLOG

20220104-STATUSPRO-93
20221104-STATUSPRO-16

Hoe maak je een switch naar de verzekeringswereld?

Een carrière binnen de verzekeringswereld wordt alsmaar aantrekkelijker. Zo is er sprake van veel variatie en doorgroei, werk je in een dynamische werkomgeving, ben je nooit uitgeleerd en ga zo maar door. De mogelijkheden lijken wel eindeloos. Maar hoe maak je nou eigenlijk een stap in deze verzekeringsbranche? Over welke diplomering moet iemand beschikken en heb je überhaupt ervaring nodig? Onze Recruitment Consultant, Naomi Middel, heeft daarom op een rijtje gezet wat je nodig hebt om deze switch te kunnen maken! Door haar dagelijkse contact met één van Nederlands grootste organisaties binnen de financiële dienstverlening weet zij als geen ander waar professionals aan moeten voldoen.

Altijd klantgericht
Binnen de verzekeringsbranche kunnen veel taken verschillend zijn. Zo kan het zijn dat jouw focus ligt op het afhandelen van klachten, het controleren van gegevens, het aanvragen en wijzigen van verzekeringen etc. Al deze taken hebben een doel, namelijk de klant van dienst te zijn. Hierdoor haalt een verzekeringsprofessional als geen ander energie uit het helpen van anderen.

Een energieke teamspeler
Om uiteindelijk een goed resultaat te kunnen leveren zijn er een aantal skills die geen enkele verzekeringsprofessional kan missen. Allereerst moet je goed kunnen samenwerken met jouw collega’s. In sommige gevallen ben je afhankelijk van elkaar waardoor je als team moet gaan handelen. Om de klant daadwerkelijk goed te kunnen ondersteunen zal je jouw communicatieve skills moeten inzetten. Naast het werken in teamverband zul je ook zelfstandig goed op weg moeten gaan. Een proactieve houding is hierbij het halve werk. Tot slot ben je stressbestendig. Het kan zijn dat je op een dag meerdere taken af moet hebben waardoor de druk toe kan nemen. Hierdoor is een echte verzekeringsprofessional te allen tijde bestand tegen eventuele spanningen.

De belangen van de klant vooropstellen
Binnen de branche is werkervaring niet altijd een vereiste. Er zijn namelijk oneindig veel mogelijkheden. Wat wel geldt als een sterke pré, is ervaring met klantcontact. Dit kan ervaring zijn binnen een klantenservice functie, maar ook in de horeca. Zo lang je maar weet hoe je de belangen van de klant voorop kan stellen.

Altijd deskundig
Tot slot ben je als verzekeringsprofessional zeer ambitieus en leergierig. Zo moet je bereid zijn om de benodigde WFT’s te halen en sta je open om jezelf te ontwikkelen binnen de branche. De verzekeringswereld is continu in beweging waardoor jij als professional hier goed op moet kunnen blijven inspelen. Hierdoor moet je echts iets nieuws willen leren en er volledig voor willen gaan.

Connecting Talent with Opportunity
Heb jij de ambitie om jouw carrière voort te zetten binnen de verzekeringswereld? Onze Recruitment Consultant, Naomi Middel, zal jou helpen om deze stap tot realiteit te brengen. Samen realiseren wij ambities! Bekijk onze vacatures of neem vrijblijvend contact via solliciteren@status-pro.nl of 050-2064020.

Bron: Naomi Middel, Celine Chandoe, Status Pro

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media