BLOG

Vacature content
Vacature content (2)
Vacature content (3)

Werken voor Mercedes-Benz, een jongensdroom die uitkwam

Mercedes-Benz Financial Services, financiële service voor ‘s wereld meest waardevolle premium automerk. Mobiliteit, daar draait het om bij Mercedes-Benz Financial Services. Je least, financiert en verzekert onder één dak bij een professionele partij met passie voor auto’s. Of het nu gaat om één auto of om een wagenpark van honderden voertuigen, zij zijn gedreven in het vinden van de oplossingen op maat. Service staat bij hen hoog in het vaandel en dagelijks staan alle medewerkers één voor één klaar om de klanten topkwaliteit te laten ervaren in lease-, financierings- en verzekeringsproducten.

Als premium merk is Mercedes-Benz één van de leiders in (technologische) ontwikkelingen binnen de Automotive. Het internationale karakter van de organisatie speelt hierbij een belangrijke rol. Door het internationale karakter is er veel contact met afdelingen en collega’s uit andere landen. De organisatie is constant in beweging en aan verandering onderhevig. Om constant mee te kunnen bewegen met deze veranderingen, is Status Pro sinds 2019 de recruitmentpartner van Mercedes-Benz Financial Services en zijn er de afgelopen jaren al mooie bemiddelingen tot stand gekomen, waaronder Darryl Nelson.

Darryl is in juni 2021 in contact gekomen met Jamuel. Darryl wilde graag de volgende stap maken in de verzekeringsbranche. Hierin zag Jamuel veel mogelijkheden met hem. Dit werd al gauw bevestigd door Mercedes-Benz Financial Services. Sinds augustus 2021 is Darryl met veel enthousiasme werkzaam als Sales Insurance Medewerker.

Stel jezelf eens voor
Mijn naam is Darryl Nelson, Ik ben 25 jaar oud. Oorspronkelijk kom ik uit Rotterdam maar ben nu al twee jaar woonachtig in Alphen aan den Rijn. Ik heb de opleiding Marketing en Communicatie afgerond. Mijn grootste passie is basketbal. Verder houd ik ook van lekker uit eten gaan, wat drinken met vrienden en uiteraard reizen naar mooie en warme landen.

Hoe ben jij in aanraking gekomen met Status Pro?
Ik had mijn cv op werk.nl geplaatst omdat ik merkte niet meer uitgedaagd te worden bij mijn vorige werkgever. Ik keek uit naar nieuwe energie. Om deze reden heb ik mijn cv online gezet en zodoende ben ik in contact gekomen met Jamuel van Aanholt, Recruitment Consultant bij Status Pro.

Je wordt momenteel gedetacheerd door Status Pro. Hoe word jij ondersteund door hen en wat is jouw ervaring daarbij?
Bij veel detacheerders krijg je toch vooral het gevoel dat ze koste wat kost de openstaande vacature aan je willen verkopen. Echter toen Jamuel en ik voor het eerst contact hadden, had hij in eerste instantie een vacature die ik helaas minder interessant vond. Vervolgens stelde Jamuel de vraag aan mij over wat ik graag wilde en zocht in een nieuwe uitdaging. Het leek mij persoonlijk altijd al leuk om bij een groot merk als Mercedes-Benz te werken (het is ook nog eens mijn favoriete automerk). Jamuel heeft toen deze connectie gemaakt en ben ik zo op die manier binnengekomen bij een bedrijf waar ik altijd al bewondering voor had.

Hoe is het om bij Mercedes-Benz werkzaam te zijn?
Ik ben er nu een kleine maand en heb hele leuke collega’s. Ik werk op een heel modern en nieuw kantoor. Dit werkt voor mij ook motiverend om elke dag het beste uit mijzelf te halen. Voor nu ligt mijn focus vooral op mijzelf verder te ontwikkelen en mijn kennis over de verzekeringswereld te vergroten.

Wat houdt jouw rol als Sales Insurance Medewerker precies in?
Momenteel ben ik nog niet volledig gecertificeerd. Ik moet zowel mijn WFT Verzekeringen Particulier en Verzekeringen Zakelijk nog behalen. Daardoor ben ik nog niet inzetbaar in de telefoonlijn, hier verheug ik me het meeste op. Om deze reden ondersteun ik nu het team vooral op administratief gebied. Echter zal ik mijzelf straks vooral bezighouden met het adviseren van nieuwe klanten over hun verzekeringen.

Waar haal jij de meeste voldoening uit in jouw functie?
Ik haal de meeste voldoening uit het gevoel dat ik een bijdrage lever aan een merk/bedrijf dat ik bewonder. Daarnaast vind ik het altijd leuk om klanten te adviseren en met een veilig gevoel de weg op te sturen.

Wat doe jij om jouw kennis en expertise als Sales Insurance Medewerker te vergroten?
Veel omgaan en communiceren met mijn ervaren collega’s. Daarnaast weer ouderwets blokken om zo snel mogelijk mijn WFT-certificaten te behalen. Daarnaast stel ik zoveel mogelijk vragen zodat, ik ook echt het gehele proces ga begrijpen.

Wat voor ontwikkelingen heb jij al mogen initiëren of houd jij je mee bezig binnen Mercedes-Benz? 
Mercedes Benz is natuurlijk een ontzettend groot bedrijf. Om deze reden heb ik momenteel nog niet veel nieuwe zaken kunnen/mogen ontwikkelen. Voor nu ligt de hoogste prioriteit echt bij de persoonlijke ontwikkelingen. Ook om de nieuwe rol mij geheel eigen te maken. We hebben echter momenteel wel een discussie over hoe we onze administratie willen optimaliseren. Daar heb ik mijzelf de afgelopen weken juist heel veel mee bezig gehouden dus daar kan ik zeker wel mijn input geven om zo de processen binnen de organisatie te verbeteren.

Je bent afgestudeerd in Marketing en Communicatie en bent ook actief geweest in deze branche. Hoe is een switch naar de bank en verzekeringswezen tot stand gekomen?
Ik deed de marketing en communicatie vooral voor kleinere organisaties en ik haalde hier toch niet helemaal mijn voldoening uit. Ik wilde altijd al mijn eigen onderneming hebben of echt werken voor een grote organisatie en de corporate kant opgaan. Vervolgens werd een openstaande vacature binnen Santander met mij gedeeld door een goede vriend van mij die daar werkzaam is. Zodoende heb ik daar bijna 2 jaar als Consumptief Krediet Adviseur gewerkt wat mij gewoon een stuk beter lag dan het uitvoeren van de marketing voor een kleinere organisatie.

Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe?
Ik ben er persoonlijk trots op dat ik mijn eigen muziekstudio had waarin ik meerdere producers en artiesten van werk kon voorzien. Helaas heb ik de studio moeten sluiten door externe factoren (o.a. coronapandemie) maar dat neemt zeker niet weg dat het een mooi en leerzaam avontuur was.

Wat zijn jouw verwachtingen in jouw loopbaan?
Ik hoop me vooral zo goed mogelijk verder te kunnen ontwikkelen zoals ik altijd gedaan heb. Ik werk nu bij een organisatie die ik oprecht bewonder en zou het dan ook geweldig vinden om hier de volgende stappen te kunnen maken.

Welke tip zou je willen meegeven aan mede-professionals?
Denk goed na over wat jouw persoonlijke doelstellingen zijn en wat je moet doen om dat te bereiken. Wees in het zetten van doelstellingen realistisch en beloon jezelf ook echt als je het behaalt. Zo zorg je ervoor dat je je zelfvertrouwen op een optimaal niveau houdt en je ook daadwerkelijk het beste uit jezelf kan halen.

Bron: Mercedes-Benz Financial Services, Darryl Nelson