BLOG

Vacature content (43)
ricardo-gomez-angel-IKUoFzrxe3k-unsplash
Vacature content (3)

Werken bij het meest waardevolle automerk ter wereld

Mercedes-Benz Financial Services, financiële service voor ‘s wereld meest waardevolle premium automerk. Mobiliteit, daar draait het om bij Mercedes-Benz Financial Services. Als premium merk is Mercedes-Benz één van de leiders in (technologische) ontwikkelingen binnen de Automotive. Het internationale karakter van de organisatie speelt hierbij een belangrijke rol. Door het internationale karakter is er veel contact met afdelingen en collega’s uit andere landen. De organisatie is constant in beweging en aan verandering onderhevig. Om constant mee te kunnen bewegen met deze veranderingen, is Status Pro sinds 2019 de recruitmentpartner van Mercedes-Benz Financial Services en zijn er de afgelopen jaren al mooie bemiddelingen tot stand gekomen, waaronder Jeremy Drost.

Jeremy (40) is in 2020 in contact gekomen met Jamuel van Aanholt, Managing Consultant bij Status Pro. Met een hart en passie voor sales en de automotive werd Jeremy sinds september 2020 gedetacheerd bij Mercedes-Benz Insurace Services en Mercedes-Benz Financial Services. In december 2021 maakte Jeremy een overstap naar Daimler Truck Financial Services, een nieuwe entiteit binnen Mercedes-Benz. Als kers op de taart is Jeremy na 1,5 jaar gedetacheerd te zijn geweest, overgenomen en vast in dienst bij Daimler Truck Financial Services.

Stel jezelf voor
“Ik ben Jeremy en op dit moment 40 jaar oud. Ik ben getrouwd en heb twee kinderen. In september 2020 ben ik via Status Pro bij Mercedes-Benz Insurance Services in dienst gekomen. Daarnaast vind ik sporten leuk. Waaronder paddelen en fitnessen. En ik vind het leuk om te gamen, pokeren en af en toe feesten.”

Hoe ben jij in aanraking gekomen met Status Pro?
“Ik ben destijds benaderd door Status Pro, waarna ik in contact ben gekomen met Jamuel van Aanholt, Managing Consultant. Vervolgens ben ik met Jamuel gaan kijken of we samen iets konden vinden waarbij ik de volgende stap kon maken. En zo ben ik uiteindelijk bij Mercedes-Benz terechtgekomen.”

Hoe is jouw ervaring geweest in de 1,5 jaar tijd dat je gedetacheerd bent geweest?
“Dat is een hele gekke periode geweest. Aangezien we in een pandemie hebben gezeten waarvan het grootste gedeelte in een volledige lockdown. Dus het is een hele vreemde periode geweest. Ik was een week aan het werk en kreeg toen al te horen dat er volledig vanuit huis gewerkt zou worden. In de periode daarvoor ben ik al twaalf jaar in de automotive en verzekeringen werkzaam geweest. Dat heeft het voor mij wel een stuk makkelijker gemaakt, waardoor ik de werkzaamheden gauw eigen heb gemaakt. Maar voor de rest weinig op- of aanmerkingen gehad. Ik heb fijne ondersteuning gekregen en altijd goed contact gehad met Jamuel. Hij is overigens een hele fijne sparringpartner.”

Kun je wat meer vertellen over de ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan in je carrière?
“Ik ben aan de start van mijn carrière begonnen met een autorijschool die ik zes jaar met mijn vader heb gehad. Daarna ben ik de horeca in gegaan. Ook heb ik een tijdje in Oostenrijk en op Texel gewoond. Daarna heb ik een periode catering gedaan. Vervolgens met toeval de verzekeringswereld ingerold bij een levensverzekeraar. Dat was alleen best stoffig en niet echt mijn ding. Het was totaal niet commercieel en dat ben ik zelf wel. Sales is echt mijn ding. Uiteindelijk ben ik in Amersfoort terechtgekomen. Tot elf jaar geleden had ik twee sollicitaties lopen, waarvan één bij Mercedes-Benz. Toen heb ik toch voor de ander gekozen omdat dit qua afstand gunstiger was voor mij. Nu twaalf jaar later zit ik uiteindelijk toch bij Mercedes-Benz.”

Hoe is het om werkzaam te zijn bij Daimler Truck Financial Services (DTFS)?
“Het is een stuk breder dan wat we deden bij Mercedes-Benz Financial Services (MBFS) en Mercedes-Benz Insurance Services (MBIS). Ik heb ook de mogelijkheid gekregen een pilot te draaien wat veel kansen kan bieden. Dus dat is wel anders dan wat ik hiervoor heb gedaan en daarbij is mijn rol nu ook internationaal georiënteerd.”

Waar haal je de meeste voldoening uit bij jouw functie?
“Ik ben zelf heel erg resultaat- en salesgericht. Ik haal daarom de meeste voldoening uit mijn functie als ik aan het eind van het jaar kan zeggen dat de inspanningen die we hebben gedaan succesvol zijn volbracht. Ook het stukje klantgerichtheid en het mogen opstarten, dan kan ik er een vinkje achter zetten.”

Wat heeft ervoor gezorgd dat je een carrière switch hebt gemaakt?
“Vanuit de middelbare school had ik altijd gedacht dat ik bij mijn vader ging werken en dat ik geen opleiding nodig had. Dat heb ik toen ook niet gedaan waardoor ik het een beetje in de omgekeerde volgorde heb gedaan. Maar na zes jaar in de rijschool te hebben gezeten, merkte ik toen ook dat mensen huiverig werden met geld uitgeven. Ook omdat we toen in de situatie zaten dat we gingen switchen naar de euro. Doordat we een groot klantenbestand hadden opgebouwd, kon mijn vader de rijschool blijven runnen en ben ik vertrokken.

Uiteindelijk heeft het zo moeten lopen. Ik zou hoe dan ook een salesfunctie bekleden, ongeacht hoe het gelopen zou zijn. Daarbij vind ik de automotive branche superleuk en interessant. Ik heb zelfs toen met Jamuel gekeken naar het betreden van een andere branche, maar hier is niets uit gekomen en ben ik toch in de automotive branche gebleven. Ik denk persoonlijk ook niet meer dat ik uit deze branche zal stappen. Ik heb er jaren ervaring in opgebouwd, waardoor het een soort tweede natuur is geworden en dat werkt ook prettig.”

Zijn er bepaalde ontwikkelingen die jij binnen de verzekeringen of automotive in de gaten houdt die betrekking hebben op DTFS?
“Ja daar zitten we dagelijks bovenop. Met name de volledige ontwikkelingen die er gaan komen zoals de waterstofmotoren. We zitten in een hele bijzondere tijd waarin de vraag vele malen groter is dan het aanbod wat we kunnen leveren. Dat geldt niet alleen voor ons, maar voor alle partijen. Dus dat is een hele spannende tijd om mee te mogen maken. Zo merken wij bijvoorbeeld ook de conflicten van Oekraïne die spelen op dit moment. Wat dat betreft zit iedereen in hetzelfde schuitje.”

Hoe denk je dat het er nu uit komt te zien met al die ontwikkelingen die spelen?
“Ik voorzie dat er straks echt wel een volledige verschuiving gaat komen. En dat gaat vervolgens doorwerken op alles, bijvoorbeeld de motoren die er gaan komen. Die gaan een hele andere levenscyclus krijgen. Dus de huidige modellen die er nu staan, die gaan allemaal veranderen. Zo zullen de contracten op een andere manier ingesteld moeten worden, de looptijden worden anders, de tenders die uitgezet worden zullen op een andere manier worden ingekleed etc. Dus er zitten zeker een hoop ontwikkelingen aan te komen. De aankomende jaren gaat er ook een hele hoop veranderen. Ook de overgang van fossiel naar elektrisch rijden. En het rijden op waterstof zal steeds vaker voorkomen. Dit is ook wel echt de toekomst, dus dat zal zich in de komende tien jaar steeds verder door ontwikkelen.”

Zullen deze veranderingen ook gelden voor personenauto’s?
“Voor personenwagens gelden deze veranderingen al. Het wordt in eerste instantie vanuit de overheid aantrekkelijk gemaakt om erin te rijden. Dus wanneer waterstof echt de nieuwe brandstof gaat worden, zullen de fossiele brandstofmotoren echt gaan verdwijnen denk ik. Dit hoeft natuurlijk niet te gebeuren, dit is simpelweg hoe ik erover denk.”

Wat zijn jouw grootste prestaties tot nu toe?
“Het grootste succes moet nog komen wanneer wij van start gaan met de implementatie van hetgeen waar wij nu mee bezig zijn. Ik kan er nu nog niet veel over zeggen maar het wordt vast en zeker een mooi resultaat.”

Wat zijn jouw verwachtingen in jouw carrière nu je ook deze nieuwe stap bent aangegaan?
“The sky is the limit. Dat denk ik op dit moment. Wat ik hoop wat we kunnen gaan doen is iets neer te kunnen zetten waarvan wij de eerste gaan zijn die dat doen. En als we dat voor elkaar kunnen krijgen, dan denk ik wel dat dit de grootste prestatie gaat zijn die ik zou kunnen neerzetten. Dat zou denk ik ook de rest van mijn carrière kunnen bepalen.”

Zijn er nog tips die je aan je mede professionals wil meegeven?
“Carrière maken is een keuze die je niet maakt om stil te staan.”

Connecting Talent With Opportunity
Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij Mercedes-Benz Financial Services en/of onze andere eindklanten? Of ben jij juist op zoek naar professionals binnen de verzekeringen? Neem dan contact op met onze Managing Consultant Bank en Verzekeringen, Jamuel van Aanholt via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.