BLOG

clark-tibbs-oqStl2L5oxI-unsplash

Tien tips voor ‘Blue Monday’

Het nieuwe jaar is begonnen wat betekent dat er al een hoop goede voornemens en spannende activiteiten zijn gepland. Helaas is de derde maandag van het jaar voor velen nog een dag die bekend staat als de ‘depri dag’. Wil jij weten hoe je deze dag toch positief kan insteken en met een vrolijk gevoel de werkweek kan beginnen? Lees dan deze 10 tips!

1. Lach! Uit onderzoek is gebleken dat als je een lach opzet je vanzelf écht gaat lachen. Zo maak je endorfine aan, waardoor jij je vrolijk gaat voelen. Dus blijf lachen en je kan er weer vrolijk voor gaan!

2. Geef een compliment. Geef vandaag extra veel complimentjes aan anderen en je zal zien dat je ze ook terugkrijgt. Een complimentje heeft vaak positieve effecten op je humeur. Jij blij en je collega blij: een win-win situatie!

3. Maak een lijstje van dingen waar je blij van wordt. Dat kunnen grote en kleine dingen zijn, zoals een lekkere kop koffie of een korte wandeling in de frisse buitenlucht. Schrijf ze op en je zal zien dat er genoeg dingen zijn om gelukkig van te worden. En als bonus kan je misschien één van die dingen vandaag ook echt doen.

4. Denk na over een vakantie. Ook al is het misschien nog ver weg, ergens naartoe leven doet zeker wat met je humeur. Bedenk waar je naar toe wilt en laat je online meenemen naar dit vooruitzicht. En misschien boek je stiekem ook al wel wat leuks!

5. Ga op tijd naar bed. Probeer een uurtje extra slaap te pakken. Te weinig slaap is een belangrijke oorzaak van het niet goed in je vel zitten. Door vroeg naar bed te gaan zal je zien dat je je  beter voelt.

6. Beweeg! Ga minimaal een half uurtje sporten. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar even flink beweegt. Ook hierdoor komt er endorfine vrij en voel jij je automatisch al beter.

7. Spreek af met een vriend of vriendin. Ook al is het een maandag. Je hoeft niet alleen maar leuke dingen te doen in het weekend, je kan ook op maandagavond iets ondernemen.

8. Niet blij met je baan? Neem eens een kijkje bij onze vacatures! Wij helpen je graag met de volgende stap in jouw loopbaan. 

9. Maak opnieuw die goede voornemens. Goede voornemens kan je iedere dag maken als je zou willen. Dus zijn ze nog niet helemaal gelukt? Probeer het gewoon nog een keer!

10. Realiseer je dat het gewoon een normale dag is. Laat je dus niet te veel meenemen door de Blue Monday-hype. Het is een gewone dag, die vanzelf voorbij gaat. Voor je het weet is het alweer dinsdag.

Bron: Monsterboard

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media