BLOG

IMG_3864 2
20220728-STATUSPRO-46
pexels-junior-teixeira-2047905

Bryan Wilson: van Jr System Engineer naar Sr Cloud Engineer

In dit interview delen we enkele inzichten en ervaringen van Bryan over zijn werk in de Cloud-engineeringsector. Ontdek hoe hij is begonnen in dit boeiende vakgebied, welke uitdagingen hij is tegengekomen en welke trends en ontwikkelingen hij ziet in de wereld van cloudtechnologie. Bryan’s expertise en unieke perspectieven bieden waardevolle inzichten voor iedereen die geïnteresseerd is in de toekomst van IT en de mogelijkheden die de Cloud biedt.

Vertel eens over jouw eerste ervaringen met Status Pro?
Na 7 jaar te hebben gewerkt bij een werkgever maakte ik de stap naar de detachering. Het eerste wat er gebeurt wanneer je aangeeft open te staan op LinkedIn, is dat je wordt overrompeld door Recruiters en bureaus. Eén bericht viel mij meteen op, namelijk die van Status Pro. Uit het bericht van Status Pro merkte ik direct dat zij de tijd en energie wilden nemen om met mij in contact te komen, dat voelde al gelijk fijn aan. Zodoende ben ik in gesprek geraakt met Status Pro en zijn we rond de tafel gaan zitten. De gesprekken waren zeer menselijk en luchtig, zo was er ruimte voor mijn persoonlijke ontwikkeling en toekomstperspectief. Status Pro wilde hierin meewerken en zodoende heb ik mij bij deze organisatie aangesloten.

Hoe omschrijf jij jezelf?
Dat is een goede vraag. Het bezitten van meerdere specialiteiten is waar ik mij het meest fijn bij voel. Ik wil mij graag op meerdere aspecten blijven ontwikkelen zodat ik makkelijk uit de voeten kan binnen Microsoft en Apple.

Ik ben en blijf altijd leergierig en ik help graag iedereen met van alles en nog wat binnen mijn expertise en zo prikkel ik mijzelf gedurende de werkzaamheden die ik kan verrichten. Tot nu toe kan men mij omschrijven als een Microsoft 365 Specialist + Apple Specialist.

Wat heb je in de tussen tijd allemaal betekend voor Status Pro?
Status Pro werkte eerst in een Google-omgeving, dit viel mij meteen op. Ik stelde direct intern voor om dit te veranderen naar Microsoft 365 en Office 365, aangezien Status Pro een professioneel bedrijf is, hoort er ook een professionele digitale werkomgeving bij. De migraties behoren tot mijn expertise en zodoende was dit mijn eerste klus voor Status Pro. Daarnaast hield ik mij bezig met interne projecten als het beveiligen van de documenten tot aan de kleine IT-klusjes om men op kantoor te voorzien van de beste digitale werkomgeving. De digitale omgeving waar iedereen nu in werkt is mede door mijn expertise opgezet en ik ben trots om te zien dat dit allemaal soepel verloopt voor mijn collega’s.

Dit was dus ook mijn eerste project binnen Status Pro en zoals ik al eerder benoemde, hield ik mij daarnaast bezig met het beheren en onderhouden van de digitale omgeving.

Aan welke vaardigheden heb je kunnen werken bij Status Pro om te komen waar je nu staat?
Na mijn beginproject ging ik met dank aan Status Pro, aan de slag met een project binnen Gemeente Vlaardingen. Meteen ging ik op zoek extra naar interne projectjes waar ik mijn expertise op kon loslaten, naast de werkzaamheden die ik moest verrichten voor Gemeente Vlaardingen.

Zodoende begon ik na drie maanden aan het migreren van hun huidige on-premise omgeving naar de cloud. Zo heb geleerd hoe het in een overheidsinstanties eraan toegaat betreft de communicatie en wat er allemaal bij komt kijken betreft veiligheid etc. Ik heb hier ervaring opgedaan om mij verder te specialiseren binnen overheidsinstanties. Wat zijn de policy’s, welke werksnelheid wordt er gevraagd, de verschillende lagen en werking van meetings waren onder andere onderdeel van de dynamiek binnen zo’n instantie.

Na een jaar bij Gemeente Vlaardingen, werd het tijd voor een nieuwe opdracht, namelijk bij DICTU. Dit was voor mij de volgende stap in mijn ontwikkeling, zo kan ik mijzelf prikkelen in mijn werkzaamheden binnen een rijksoverheidsinstantie.

Hoe zie jij de toekomst voor je in jouw vakgebied?
Ik leg de lat zo hoog mogelijk. Mijn ambitie is om een gecertificeerde Azure Solution Expert / Architect te worden. Daar werk ik nu ondertussen hard voor. Ik ben bezig met het behalen van mijn laatste certificaat en dan heb ik bovenstaande titel binnen. Graag bouw ik daarnaast nog meer praktijkervaring op, om te werken met die titel. De lat ligt veel hoger, wellicht zie ik mijzelf wel later met een team van IT’ers en dat wij met de kennis en expertise projecten kunnen binnenhalen als IT-bedrijf.

Zo hebben wij de Legion binnen Status Pro. Hierin sluiten IT’ers zich aan, net als ik. Binnen de Legion bevinden zich gemotiveerde IT’ers die elkaar helpen bij het bouwen aan de toekomst. Status Pro faciliteert de perfecte werkomgeving voor jou als IT’er. Zo krijg jij de ruimte om te doen waar jij goed in bent en krijg je uitdagende projecten waar je mee aan de slag kan gaan. Het idee achter de Legion is dus in het kort om een community op te bouwen voor IT’ers waar iedereen wat voor elkaar kan betekenen.

Level up your career
Wil jij ook onderdeel worden van onze ‘Legion’ van top Engineers in Nederland en jouw skills tot het hoogste niveau ontwikkelen? Join us now!

 

 

 

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media