BLOG

IMG_6102 kopie
Processed with VSCO with hb2 preset

Connecting Bryan with Opportunity

De afgelopen jaren wordt detachering als contactvorm steeds populairder onder de IT-professionals. Detachering biedt diverse voordelen, waaronder de benodigde opleiding en scholing. Ze kunnen zich focussen op de inhoud en groeien als professional. Op deze manier blijven IT’ers waardevolle experts in hun vakgebied.

Status Pro is altijd op zoek naar professionals die alles uit hun carrière willen halen en de potentie hebben om de stap te maken naar de absolute top van de IT-markt. MVP is een term die afkomstig is uit de sportwereld en staat bij Status Pro voor Most Valuable Professional. Deze professionals worden begeleid in een traject waarbij brede opleidingsmogelijkheden van toepassing zijn en een persoonlijk ontwikkelingsplan wordt opgesteld. Hierbij wordt de kans gegeven om certificaten te behalen, van CCNA tot aan Microsoft certificaten en ervaring op te doen die goed bij de professional past.

Sinds 1 september 2021 is Bryan Wilson in dienst getreden bij Status Pro en bemiddelen wij voor deze jonge IT-professional. Bryan deed als IT-professional zeven jaar ervaring op bij één werkgever. In zijn huidige functie is Bryan onder andere verantwoordelijk voor het inrichten, managen en (preventief) beheren van hun klant omgevingen (O365, Azure, VMware en Hyper-v). Tevens kan Bryan scripten in Powershell voor automatiseringsdoeleinden en beschikt hij over zijn Microsoft 365 certificaat.

Benieuwd naar het volledige verhaal? Bryan vertelt over zijn specialisme binnen de IT, hoe hij zijn kennis heeft opgedaan, zijn grootste project tot nu toe en waar hij zich graag in verder wil ontwikkelen. Lees het onderstaande interview.

Stel jezelf eens voor
Mijn naam is Bryan Wilson, ik ben 27 jaar oud en woon in Nootdorp. In mijn vrije tijd doe ik graag sporten, gamen, en uiteraard alles wat met tech te maken heeft.

Welke opleiding en/of training(en) volg je of heb jij gevolgd door de jaren heen en waar zijn deze op gericht?
Ik heb de opleiding Media Technologie gedaan aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Voorheen duurde de opleiding vier jaar. Ik heb door mijn enthousiasme en voorkennis de opleiding in 2,5 jaar af kunnen ronden. Hierna heb ik bij mijn eerste werkgever Microsoft certificaten behaald zoals MCP, MCSA, en Microsoft 365 Certified: Modern Desktop Administrator Associate.

Kan je wat meer vertellen over de ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan?
Ik heb in zeven jaar dat ik werkzaam ben in de IT verschillende skills mogen ontwikkelen, van het documenteren van een call / verzoek en in een CRM verwerken tot het oplossen en analyseren van gebruikers/systeem issues.

Wat vind jij echt leuk aan dit vak?
Dat je een ‘out of the box’ mentaliteit kan toepassen aan issues die voorbijkomen. Hiermee bedoel ik dat er meer mogelijkheden en of manieren zijn om een issue tot een goede oplossing te brengen. En natuurlijk het goede gevoel dat je krijgt wanneer je collega’s of gebruikers weer zonder storing hun werk kunnen uitvoeren.

Waar kunnen wij jou wakker voor maken?
Waar je mij meteen wakker mee zal krijgen is een heerlijke lasagne.

Wat is jouw specialisme binnen de IT en hoe pas je dit toe in de praktijk?
Persoonlijk vind ik dat ik niet echt één specialisme heb binnen de IT. Ik vind dat wanneer je van alles wat weet dat je beter inzetbaar bent en een soort Manusje-van-alles.

Wat doe jij om deze kennis en expertise nóg meer te vergroten? Hoe ondersteunt Status Pro jou hierin?
Door op de hoogte te blijven rondom wat er gebeurt in de IT-wereld en door te blijven leren en Microsoft certificaten te behalen.

Wat is het grootste project waar jij je mee bezig hebt gehouden in jouw loopbaan?
Het grootste project waar ik aan mee mocht werken, was het migreren van een logistiek bedrijf met 300+ end-users naar een semi cloud / on-premise Office365 omgeving.

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw rol als Systeembeheerder?
Ik haal de meeste voldoening uit mijn rol als Systeembeheerder wanneer ik de end-users heb gesproken of gemaild dat ik de oplossing heb voor hun technische issue.

Wat zijn volgens jou de voordelen om gedetacheerd te worden?
Dat je ervaring op kan doen bij verschillende bedrijven/sectoren en op een meer projectmatige manier te werk gaat.

Welke ontwikkelingen op het gebied van IT houd jij nauwlettend in de gaten en wat vind je hiervan?
Wederom houd ik eigenlijk alles in de gaten, van technieuws tot aan wat voor nieuwe devices uitkomen op de markt. Zo weet ik wat voor ontwikkelingen eraan komen en kan ik mijzelf hierop voorbereiden en inlezen om daar uiteindelijk advies over te geven indien nodig.

Waar zou jij je graag nog in verder willen ontwikkelen binnen de IT?
IT en non-IT vragen beter kunnen vertalen naar end-users/IT-users.

Wat is jouw tip aan andere IT’ers voor de zelfontwikkeling?
IT is 24/7 in beweging. Er wordt zoveel nieuwe techniek uitgebracht. Probeer jezelf op te hoogte te houden van de allerlaatste trends en het allerbelangrijkste, stop niet met leren en houd je interesses in IT breed.

Connecting Talent with Opportunity
Bryan is er klaar voor om bij te dragen aan de oplossingen die jullie IT-team biedt. Kunnen jullie hem goed gebruiken als versterking? Stuur onze Recruitment Consultant IT, Milano Naarden, een bericht of neem contact op via onderstaande gegevens.

Tel: 0712 – 853292
E-mail: milano.naarden@status-pro.nl

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media