BLOG

Processed with VSCO with e3 preset

The Status Pro Times: De intermediair voor ‘Most Valuable Professionals’

Manon van Keeken was tijdens haar mbo-opleiding in ICT de eerste vrouw die binnen vijf jaar haar diploma behaalde. Hierna studeerde ze door en behaalde ze begin 2020 haar hbo diploma en als kers op de taart ook nog eens haar CCNA certificaat. Na deze prestaties is de 31-jarige Network Engineer inmiddels al één jaar bij ons in dienst en wordt ze gedetacheerd bij één van de meest invloedrijke organisaties die zich richt op gezondheid en een veilige leefomgeving.

“Mijn naam is Manon van Keeken, 31 lentes jong. Ik woon in Blaricum en heb System en Network Engineering gestudeerd op de Hogeschool van Utrecht. Mijn hobby’s zijn tennis, Obstacle Course Running (of zoals ik het noem “legaal vies worden voor volwassenen”) en het spelen van World of Warcraft.

Via de Website ictergezocht.nl ben ik contact gekomen met Status Pro. Ik had mij daarop ingeschreven als beschikbare ICT’er en een dag later werd ik opgebeld door Milano Naarden, Recruitment Consultant bij Status Pro. We maakten een afspraak om eerst het sollicitatie gesprek te voeren, dit eerste gesprek was mijn thuiswedstrijd. Het was een warm en ongedwongen gesprek, er was gelijk een klik. Er volgde nog een tweede gesprek, wat mijn uitwedstrijd was op het hoofdkantoor van Status Pro, ook weer een warm en ongedwongen gesprek.

Een week na mijn twee gesprekken/ wedstrijden, tekende ik mijn arbeids contract op een voor mij zeer waardevolle plek, Tennis Vereniging LTV de Bijvanck, waar ik praktisch ben opgegroeid. Ik ben Status Pro nog steeds dankbaar dat zij het mogelijk maakten dat ik mijn allereerste arbeidscontract op deze bijzondere plek kon ondertekenen.

Status Pro maakte het voor mij mogelijk om mijn CCNA-certificering te halen, door mij in te schrijven op een zeer goede CCNA cursus op Udemy. Ook heeft Status Pro mij een abonnement op Plural Sight gegeven, een digitale bibliotheek met circa 7000 cursussen op ICT-gebied. Hierdoor werd het voor mij mogelijk mij op alle IT-expertises verder te ontwikkelen. Het is eigenlijk een soort Netflix, maar dan voor de IT’er.

Sinds augustus 2020 word ik gedetacheerd en ben ik onderdeel van een project bij een overheidsorganisatie. Mijn rol in het project is die van Junior SOC Medewerker. Ik houd mij onder andere bezig met het bijstellen van de mailfilter, analyseren van SPAM mail, het nalopen van SIEM meldingen, het uitlopen van sightings (meldingen) vanuit het NCSC en de implementatie van een nieuwe kwetsbaarheidscanner. Het is een erg afwisselende rol, waarbij ik echt de spin in het web ben.

Doordat we massaal thuiswerken en online aankopen doen, is er een enorme toename aan internetverkeer. Hiermee is er een grote druk op de digitale sector gekomen om deze enorme verkeers stromen te kunnen schalen, verwerken, beveiligen enzovoort. Eigenlijk alles wat nodig is om deze verkeersstroom in goede banen te leiden. Ik kan zo door naar de verkeerstoren van Schiphol.

Ik haal de meeste voldoening uit mijn werk wanneer ik een flinke malware weet te vinden in de SPAM mail en er vervolgens voor kan zorgen dat deze in de organisatie geen schade aan kan richten. Ook de fijne samenwerking met mijn collega’s geeft veel voldoening.

Ik heb genoeg persoonlijke doel stellingen voor 2021, waaronder het halen van mijn CCNP Security Certificeringen, eerst SCOR 350-701, dan de benodigde specialisatie. Dit doe ik om mijn kennis en expertise als Network Engineer te vergroten. Ik vind alles op security gebied zo interessant dat kiezen heel moeilijk is. Tevens wil ik mij graag verder ontwikkelen op het gebied van Ethical Hacking.

Graag wil ik aan alle professionals meegeven dat je nooit moet opgeven. Mislukt plan A? Probeer plan B, plan C of Plan D. Mijn eigen tegeltjeswijsheid hierover is: “Het Nederlandse Alfabet heeft 26 letters, het Russische Alfabet nog veel meer.”

Bron: The Status Pro Times, Manon van Keeken