BLOG

20220728-STATUSPRO-98
20220728-STATUSPRO-88

Gamende jeugd klaarstomen voor ICT

Naast vreemde talen, wiskunde en aardrijkskunde zouden jongeren ook verstand moeten krijgen van programmeren. Want in een toekomst wat volledig gestuurd wordt door computers is het erg essentieel dat jongeren nu al leren hoe code werkt, vertelt Programmeur Linda Liukas. Technologie speelt namelijk steeds een grotere rol in ons leven. Sta je er ook wel eens bij stil hoe software aan de achterkant is opgebouwd?  

 Sinds het najaar van 2022 kunnen jongeren tussen de 12 en 17 jaar in Utrecht, Rotterdam en Purmerend gratis kennismaken met programmeren. Samsung is in samenwerking met gamingcentrum H20 Esports en opende in de maand oktober ook hun eerste Samsung Innovation Campus in Purmerend.  

 De cursussen bestaan uit tien intensieve sessies van ongeveer drie uur. Ze gaan aan de slag met onder andere populaire gameplatformen, zoals Rur-ple, Minecraft Code Builder en Scratch. Het doel is om bij de jeugd interesse te kweken voor in de toekomst op het gebied van ICT. De Nederlandse ICT-sector heeft nog altijd zeer grote moeite met het vullen van duizenden vacatures. Meer dan de helft van de IT-vacatures blijkt moeilijk in te vullen.  

 Volgens samenwerkingspartners zijn er steeds vaker goede gamers die ook vaardigheden bezitten die ingezet kunnen worden voor een tech-carriere. June Park, President van Samsung Benelux hoopt dat deelnemers ontdekken waar hun talenten liggen en talent voor programmeren kunnen hebben. Tegenwoordig zijn de gamers van nu techprofessionals van de toekomst.  

 Tegenwoordig worden er ook activiteiten en trainingen voor ambitieuze jonge esporters gegeven en georganiseerd door H20 Esports. De samenwerking met Samsung stelt H20 in staat om meer jongeren een zetje in de goede richting te geven en voor te bereiden op een mogelijke carrière in de ICT, besluit Dirk Tuip, oprichter van de H20 Esports Campus. 

 Ook binnen Status Pro zien we deze ontwikkeling terug. Zoals bekend zijn wij eveneens actief als intermediair binnen de professionele voetbalwereld met een aparte business unit, genaamd Status Pro Sport. Dit krijgt op esports gebied steeds serieuzere vormen. Naast het begeleiden van esports professionals bieden we advies en planning rondom ondernemerschap, opleiding en werk.  

 Daarnaast zien we dit fenomeen terug onder de IT-professionals binnen onze ‘Legion’, waarbij gaming en IT hand in hand gaan. Ook zij maken graag gebruik van diverse gameplatformen. De beste worden binnen het IT-domein en toegang krijgen tot verschillende tech projecten is iets wat Status Pro stimuleert. Samen zorgen we ervoor dat iedere IT-carrière het hoogste level bereikt. En dan hebben we het nog niet over het bijwonen van exclusieve tech- en esports events. 

 Join the Legion of Status Pro
Ben jij een IT-professional die graag de volgende stap wil maken? Wil jij ook deelnemen aan exclusieve tech- en esports events? Join the legion of Status Pro. Klik hier voor meer informatie.  

 

Bron: Computable, Status Pro