BLOG

Processed with VSCO with hb2 preset

IT-kennis toepassen in Recruitment: Bryan Wilson vertelt

Sinds afgelopen jaar is Bryan Wilson ons team komen versterken. Daarbij is hij zowel intern als extern actief als System Engineer. Bryan heeft door de jaren heen diverse ervaringen opgedaan op het gebied van IT. Begin dit jaar heeft hij de stap genomen om zijn expertise nog meer uit te breiden binnen de recruitment. Hierdoor kan hij zijn eigen kennis en ervaring inzetten om professionals te verbinden aan hun nieuwe IT-uitdaging.

Hoe ben jij met Status Pro in aanraking gekomen?
“Ik ben benadert door Status Pro via LinkedIn. Zij kwamen mijn profiel tegen en deze was destijds een match met een openstaande vacature.”

Hoe onderscheidt Status Pro zich op de markt volgens jou en wat spreekt jou het meeste aan hierin?
“Wat mij het meest aanspreekt is de diversiteit van Status Pro en het leveren van MVP’s (Most Valuable Professional) aan hun bestaande en nieuwe klanten.”

Wat is momenteel jouw huidige rol binnen Status Pro?
“Op dit moment heb ik de rol als System Engineer. De afgelopen maanden heb ik mij beziggehouden met een project voor Status Pro. Onze organisatie maakte gebruik van een on-premise omgeving. Het afgelopen jaar is de organisatie niet alleen in Nederland gegroeid met vier kantoren, maar ook  internationaal. Om deze reden was het van belang om de stap te maken naar de cloud. Ik heb zelfstandig de migratie naar Microsoft Office 365 in goede banen geleid en uitgevoerd.”

Wat maakt dit werk zo uitdagend?
“Elk nieuwe project brengt nieuwe uitdagingen met zich mee. Je hebt nooit twee de zelfde type projecten.”

Wat is jouw specialisme binnen de IT?
“Mijn Specialisme ligt op het gebied van Office 365/Intune/SCCM/Modern Desktop.  Maar breder dan dat ben ik een Manusje-van-alles als het komt op IT.”

Hoe pas jij jouw IT-kennis toe binnen Recruitment?
“Op dit moment werk ik er naar toe om een tussenlaag te zijn tussen IT en Recruitment. Ik zet mijn IT-kennis in om professionals te verbinden aan een nieuwe IT-uitdaging.

Op welke wijze kan jij een meerwaarde zijn voor professionals die uitkijken naar de volgende stap?
“Door gesprekken met professionals aan te gaan. Met mijn expertise en ervaring spreek ik dezelfde taal en kan ik, op basis van hun ambities, goed adviseren waar zij naartoe moeten en kunnen groeien.”

Waar zou jij je nog verder in willen ontwikkelen?
“Mijn business / sales vaardigheden, naast mijn interesse in AI.”

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?
“Haha goede vraag, op de Bahama’s op het strand met mijn laptop. Maar wel werkend als Cloud Architect.”

Welk advies zou jij willen meegeven aan mede-professionals?
‘Blijf niet bij één techniek zitten, blijf jezelf door ontwikkelen en verbreed je kennis zoveel mogelijk, een specialisme hebben is zeker goed! Maar als je divers inzetbaar bent en jij de ‘go-to person’ kan worden, ben je onmisbaar.”

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media