BLOG

pexels-michelangelo-buonarroti-8728556
pexels-tima-miroshnichenko-6498965

Metaverse: Internet van de toekomst

De mensheid is steeds meer aan het digitaliseren. Sinds het internet hebben wij verschillende technologische ontwikkelingen gezien. Zo heb je kunstmatige intelligentie en augmented reality. Echter mogen wij een nieuwe technologische ontwikkeling toevoegen aan dit lijstje. De Metaverse, een term wat de afgelopen tijd steeds meer voorbijkomt. Wat is de Metaverse nou precies, wat kunnen we ermee en wat voor invloed gaat het hebben op onze samenleving?

De Metaverse kun je omschrijven als een zeer interactieve driedimensionale virtuele wereld. Net als in de echte wereld kunnen gebruikers land, gebouwen en andere digitale bezittingen in de Metaverse verhandelen en de ruimte verkennen met behulp van hun gepersonaliseerde ‘avatar’.

Om meer te weten over de Metaverse zijn we in gesprek gegaan met onze System Engineer en collega, Bryan Wilson. Bryan voorziet een veel belovende toekomst voor de Metaverse. Samen met hem verkennen wij de mogelijkheden zowel voor de individu als een organisatie.

Wat kan je ons vertellen over de Metaverse?

“Metaverse is de toekomst van het internet. Zie het als een grote upgrade in de manier hoe wij straks met elkaar communiceren en/of elkaar gaan zien. Een grote sociale digitale wereld.”

Hoe zie jij de Metaverse ontwikkelen?

“Zelf zie ik het zo ver doorontwikkeld dat iedereen straks zijn eigen ‘digital space’ heeft in de Metaverse, waar hij of zij zijn eigen digitale bezittingen kan gebruiken.”

Hoe ben jij van plan de Metaverse in te zetten?

“Ik ben zelf een fanatieke gamer. Voor mij zou de Metaverse een ‘immersive digital game’ wereld  betekenen.”

Hoe kunnen organisaties de Metaverse inzetten?

“Het mooie aan de Metaverse is dat organisaties creatief ermee om kunnen gaan. Het zou gebruikt kunnen worden om meetings te houden met werknemers die hun eigen ‘character’ hebben. Denk hierbij aan het geven van een digitale onboarding en/of schooling. Daarnaast kunnen organisaties zelfs de Metaverse inzetten om een rondleiding te geven aan nieuwe werknemers. Het gebouw wordt dan nagebootst in hun eigen ‘virtual space’ binnen de Metaverse. Op deze manier hoeven nieuwe werknemers ook niet fysiek langs te komen. De manier waarop men contact heeft en gaat houden, met personen die de Metaverse omarmen, zal anders zijn. Hier zal je als organisatie in mee moeten gaan.”

Wat is jouw advies voor mensen die willen beginnen aan de Metaverse?

“Mijn advies is: lees en verdiep je in de Metaverse. Er is heel veel informatie op het internet te vinden over dit fenomeen. Vorm daarmee niet gelijk je hele mening over de Metaverse, want het is nog niet zo ver ontwikkeld. Hierdoor kan er nog niet concreet gezegd worden hoe de Metaverse precies ingezet zal worden per individu en binnen organisaties. De Metaverse zal voor eenieder een eigen doeleinde hebben. Lees je daarom goed in en bekijk welke mogelijkheden de Metaverse voor jou biedt. Mocht je hierover willen sparren, neem dan gerust contact met mij op! The best way to predict the future is to invent it.”

Bron: Bryan Wilson