BLOG

97504d09-21d7-48af-bfc0-e9766e93e519

Ambities realiseren binnen Status Pro, Sander Basselier vertelt

Sinds mei 2022 is Sander Basselier in dienst getreden binnen Status Pro. Sander is geen vreemde binnen de organisatie. Hij heeft namelijk in 2021 stage gelopen in de rol van Talent Sourcer. Momenteel vervult hij de rol van Talent Sourcer binnen de Business Unit Logistiek en heeft al twee plaatsingen mogen realiseren. Door zijn ambitieuze drive ziet hij veel mogelijkheden binnen Status Pro.

Stel jezelf eens voor
‘’Ik ben Sander Basselier, student aan de Hogeschool Leiden, 22 jaar oud en woonachtig in Alphen aan den Rijn. Sinds mei 2022 ben ik teruggekeerd bij Status Pro als Talent Sourcer. In mijn vrije tijd verdeel ik mijn aandacht onder vermogensbeheer, vrienden en sport. Ik ben elke dag te vinden op de financiële markten en daarnaast ben ik regelmatig terug te vinden in de sportschool.’’

Wat zijn jouw belangrijkste taken binnen Status Pro?
‘’Binnen Status Pro ben ik als Talent Sourcer ondersteunend aan de Recruitment Consultants binnen de Business Unit Logistiek. Hierbij moet je denken aan het vinden van de juiste kandidaten bij openstaande vacatures. Meestal ben ik een paar uur per dag te vinden op vacaturebanken of LinkedIn, zodat ik met de juiste kandidaten in contact kan komen. Bij Status Pro proberen we de juiste professional in contact te laten komen met de juiste werkgever op het juiste tijdstip. Dit houd ik vervolgens in mijn achterhoofd wanneer ik aan het zoeken ben naar kandidaten.’’

Na het benaderen van potentiële kandidaten ga ik het gesprek met ze aan om te kijken of er een match is. Wanneer er een connectie is, is mijn taak om de kandidaat te introduceren bij één van onze opdrachtgevers. Zij kunnen de kandidaat dan uitnodigen op gesprek en vanuit daar wordt er besloten of zij ook een klik voelen met elkaar. Zodra hier sprake van is kan de opdrachtgever ervoor kiezen om de kandidaat op te nemen in het team.’’

Hoe ben je met Status Pro in aanmerking gekomen?
‘’In eerste instantie heb ik gesolliciteerd via stageplaza. Dit is een site die studenten verbindt met opdrachtgevers. Een Recruiter zag mijn sollicitatie binnenkomen en zo zijn we met elkaar in contact gekomen via LinkedIn (tegenwoordig kan het ook niet anders). Via LinkedIn hadden we een leuk gesprek, vervolgens besloten we om dit gesprek voort te zetten via de telefoon. Dit was eigenlijk een korte kennismaking waarin we mijn ambities en ervaring hebben besproken. Na dit gesprek heb ik nog een korte video call gehad met de Managing Director. Toen we beiden merkten dat er een klik was en dat Status Pro een goede fit was, was het een done deal.’’

In het verleden heb jij stage gelopen binnen Status Pro in de rol van Talent Sourcer, wat is de reden dat je bent teruggekeerd?
‘’De reden dat ik teruggekeerd ben is de gedrevenheid van de organisatie en het familiegevoel wat er binnen de organisatie heerst. Toen ik hier binnenkwam als stagiair werd ik direct als volwaardig medewerker gezien. Dit zorgde ervoor dat ik mij volledig wilde inzetten. Daarnaast is het familiegevoel iets wat Status Pro écht uniek maakt. Verschillende culturen en nationaliteiten komen hier samen en iedereen wordt hier in zijn of haar waarde gelaten. Iedereen kan en mag zichzelf zijn, bovendien krijgt iedereen gelijke kansen om door te groeien en ambities te realiseren.’’

Waarin maakt Status Pro het verschil volgens jou?
‘’Als we kijken naar Status Pro als recruitmentbureau staat het binden en verbinden van mensen voorop. Er wordt binnen Status Pro gemeten met de ‘menselijke maat’, hier wordt mee bedoeld dat de kandidaat centraal staat. Wij spreken kandidaten om ervoor te zorgen dat zij een werkomgeving vinden waarin zij kunnen groeien en ontwikkelen. Status Pro handelt altijd met de belangen van de kandidaten als fundament om ervoor te zorgen dat er bij een switch naar een andere werkgever een stap vooruit wordt gedaan.’’

Wat is het leukste aan jouw functie?
‘’Het verbinden van mensen. Ik zie het als een verantwoordelijkheid om mensen te verbinden met de juiste werkgever. Kandidaten zijn vaak dankbaar wanneer ze de volgende stap zetten in hun carrière. Dit geeft mij ook energie, want dit laat zien dat je hebt bijgedragen aan een kandidaat zijn geluk.’’

Wat zijn jouw doelen binnen Status Pro?
‘’Momenteel ben ik pas 2 maanden in dienst als Talent Sourcer en is het de bedoeling om zo snel mogelijk door te groeien naar een volwaardig Recruitment Consultant. Hierin zal ik ook verantwoordelijk zien voor het werven van mijn eigen klanten.’’

Welke tip zou jij willen meegeven aan professionals die hun volgende stap willen zetten?
‘’Er zijn twee tips die ik mee zou willen geven aan professionals. De eerste tip is ‘stop nooit met leren’. Elke dag is de kans om iets nieuws te leren en gebruik deze kans om je vaardigheden verder te ontwikkelen. De tweede tip luidt ‘Take the risk or lose the chance’. In een arbeidsmarkt als deze is er veel mogelijk. Ik heb vaker gezien dat mensen zonder ervaring ergens aan de slag gaan. Soms is het goed om een risico te nemen en te kijken wat daar uitkomt. Als je het niet probeert, dan weet je ook niet welke kansen je misloopt.’’

We are looking for happyholics
Status Pro biedt professionals de mogelijkheid mee te werken aan hun ambitieuze groei. Werken bij Status Pro betekent namelijk werken bij een snelgroeiende intermediair op de arbeidsmarkt. Wil jij onderdeel worden van een jong, ambitieus en gedreven team van collega’s die jou zullen motiveren op persoonlijk en zakelijk gebied? Bekijk dan onze interne vacatures!