BLOG

20230810-STATUSPRO-470

Balans tussen studie, werk en topsport, Nadeche Straathof vertelt

In dit interview maken we kennis met Nadeche Straathof, een gedreven 17-jarige student Legal, Insurance & HR Service Specialist aan MboRijnland, die haar tweede jaar ingaat. Ze liep stage bij Status Pro en werkte deze zomer als Talent Sourcer en Junior Recruitment Marketeer. Nadeche deelt haar ervaringen met het balanceren van studie en werk, haar inzichten uit de wereld van ritmische gymnastiek waarin ze drievoudig Nederlands Kampioen is geworden, en hoe haar topsportmentaliteit haar werkethiek heeft beïnvloed.

Stel jezelf eens voor!
Mijn naam is Nadeche, 17 jaar en ik ga per september 2023 naar het tweede jaar van de opleiding Legal, Insurance & HR Service Specialist. Dit doe ik op het MboRijnland in Leiden. Ik heb 10 weken stage gelopen bij Status Pro en daarnaast ben ik in de zomer werkzaam geweest in een dubbele rol als Talent Sourcer en Junior Recruitment Marketeer.

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Status Pro kende ik al door een oud klasgenoot. Zij had de periode voor mij stage gelopen bij Status Pro. Een tijdje later had mijn stagebegeleider een mail gestuurd met bedrijven die nog stagiaires zochten. Hier stond Status Pro tussen. Toen ik dat zag, had ik gelijk gebeld en moest ik mijn cv samen met mijn motivatiebrief doorsturen en kreeg ik later in de middag een telefoontje met de vraag of ik de volgende dag op gesprek kon komen.

Kun je ons vertellen over je ervaring tijdens je stageperiode bij Status Pro?
Toen ik net begon bij Status Pro werd ik erg fijn ontvangen! Iedereen was heel aardig en ze wilden mij allemaal helpen als ik ergens vragen over had. Iets belangrijks wat ik tot nu toe heb geleerd, is dat ik weet hoe je een cv moet screenen, beoordelen en weet wanneer een het aansluit op een vacature. Daarnaast heb ik geleerd hoe ik beter kan plannen.

Wat motiveerde je om bij Status Pro te blijven als zomerbaantje?
Ik wilde graag nog bij Status Pro blijven in de vakantie, omdat er een hele fijne werksfeer op het kantoor is. Iedereen staat altijd klaar voor elkaar en dit spreekt mij aan in de werkomgeving.

Wat zijn enkele uitdagingen waar je tegenaan bent gelopen tijdens je studie of stageperiode?
Waar ik tijdens mijn stage een klein beetje tegenaan ben gelopen, is wanneer iemand tegen een ander sterke opbouwende kritiek geeft, dit dan voor mij persoonlijk kan voelen terwijl de feedback dan niet eens voor mij bedoeld is. Ik ben hooggevoelig en heb daar dus ook al mijn hele leven last van. Met de jaren is dat al wel veel verbeterd, maar er blijft altijd nog wel een stukje hangen. Gelukkig heb ik hier niet veel last van gehad en kon ik mij daar goed voor afsluiten en mijn hoofd bij mijn werk houden.

Wat hoop je te bereiken tijdens je tweede stageperiode bij Status Pro?
Ik kijk er vooral naar uit om meer naar de HR kant van het bedrijf te gaan. Nu ben ik meer bezig geweest met recruitment dus bijvoorbeeld cv’s sourcen die aansluiten op vacatures of andersom. Maar ik zou mij nog meer willen bezighouden met het versterken van het werkgeversmerk.

Kun je ons meer vertellen over je prestaties als Nederlands kampioen in ritmische gymnastiek?
Sinds 2011 train ik al bij R.K.S.V. Wilskracht in Alphen a/d Rijn. Ritmische gymnastiek is een sport waarbij ballet, turnen en dans samen gecombineerd is. Je kan het individueel beoefenen maar ook in een groep van max. 5 mensen. Er zijn 5 materialen die we gebruiken; hoepel, lint, knotsen, bal en touw. Daarnaast kan je ook een oefening zonder materiaal doen. De oefening voer je uit voor een jury op een mat van 13×13 meter. Een individuele oefening mag maximaal 1,5 minuut duren en een groepsoefening maximaal 2,5 minuut. Je hebt verschillende leeftijdsklassen; Mini 8 of jonger, Benjamins (van 8 tot 9 jaar), Pre-junior (van 10 tot 11 jaar), Junior (van 12 tot 14 jaar) en als laatste Senior (15+ jaar).

In 2017, 2018 en 2019 ben ik samen met mijn groep Nederlands Kampioen geworden op het hoogste niveau. In 2017 was dit in de leeftijdscategorie pre-junior, 2018 in de categorie junior en 2019 bij de senioren.

Vorig jaar (2022) ben ik eerste geworden op de bondskampioenschappen van de Tweede Divisie in de leeftijdscategorie senioren. Op dat moment viel iedereen die in 2006 of eerder geboren was in die categorie. Helaas heb ik het afgelopen seizoen niet alle wedstrijden mee kunnen doen vanwege een kuitblessure waar ik al sinds september 2020 mee loop. Afgelopen februari ben ik ook aan mijn kuiten geopereerd, waardoor ik helaas niet een normaal wedstrijdseizoen heb kunnen draaien.

Hoe heeft de topsportmentaliteit die je hebt ontwikkeld invloed op je werkethiek en prestaties bij Status Pro?
Ik ben o.a. vanuit mijn kant sport perfectionistisch. Bij Status Pro merk ik dat ik hier veel mee bezig ben. Ik wil graag alles in één keer zo goed mogelijk en bij voorkeur geheel foutloos doen. Dit zie je dan ook terug in mijn werkzaamheden, van cv’s opmaken tot aan het beoordelen van kandidaten.

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
Het beste advies dat ik heb gekregen, is dat je niet altijd perfect hoeft te zijn of alles maar perfect moet doen. Gewoon ‘goed’ is ook goed genoeg! Met name met mijn perfectionisme is het belangrijk om dit tegen mijzelf te blijven zeggen, zodat ik het makkelijker kan loslaten als iets nog niet perfect is, maar wel goed genoeg is.

Heb je nog advies voor je medestudenten die stage gaan lopen?
Durf fouten te maken. Je bent bij een stagebedrijf om te leren, het is logisch dat niet alles in 1 keer lukt.

Volg jij momenteel een studie in de richting van Sales, Marketing, Juridisch, HRM of vergelijkbaar? Ben jij nog op zoek naar een uitdagende en leerzame stage in de richting van HR en lijkt het jou leuk om meer te leren over recruitment? Breng jouw kennis in de praktijk bij Status Pro! Bekijk onze stage vacatures.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media