BLOG

IMG_6064
20221104-STATUSPRO-16
20221104-STATUSPRO-157
IMG_6120

Betekenisvol werk in recruitment: Een interview met Yashmin Krijgsveld

Yashmin Krijgsveld is inmiddels al bijna 2 jaar werkzaam bij Status Pro en weet ze als geen ander hoe belangrijk het is om werkgeluk centraal te stellen in haar huidige functie als Recruitment Consultant. In dit interview vertelt ze ons meer over haar visie op werkgeluk en hoe zij dit nastreeft in haar dagelijkse werkzaamheden.

“Sinds mei 2022 ben ik met veel plezier onderdeel van Status Pro. Ik ben een Recruitment Consultant die enorm gemotiveerd wordt door het verbinden van kandidaten aan mooie opdrachtgevers, zoals Heinenoord Holding en Mercedes-Benz Financial Services. De dankbaarheid die ik hiervoor terugkrijg, motiveert mij enorm. Vaak heb ik nog contact met oude kandidaten die ik bemiddeld heb. Wanneer ze aangeven nog goed op hun plek te zitten, word ik daar natuurlijk heel gelukkig van.

Ik heb inmiddels een aantal successen op mijn naam staan, maar het grootste succes tot nu toe is toch de nominatie als The Status Pro High Potential 2023 en daarna volgt mijn doorstroom binnen het bedrijf. Ik ben begonnen als Talent Sourcer en ben nu doorgegroeid naar Recruitment Consultant. De waardering en erkenning die ik binnen Status Pro elke dag ervaar, geeft mij werkgeluk.

Als Recruitment Consultant heb ik dagelijks te maken met diverse uitdagingen, maar één van de grootste is toch wel wanneer de verwachtingen niet duidelijk worden gecommuniceerd. Hierdoor kan het lastig zijn om te weten waar ik precies naar op zoek ben en wat er van mij wordt verwacht. Om hiermee om te gaan, heb ik geleerd om vooral veel geduld te hebben en goed te blijven communiceren met mijn eindklanten. Door goed te luisteren naar hun wensen en behoeften, kan ik hier beter op inspelen en zorgen dat ik de juiste kandidaten vind.

Het is daarom naar mijn mening heel belangrijk om transparant te zijn en goed de verwachtingen te managen. Dit om teleurstellingen vanuit zowel de klant als de kandidaat te voorkomen wanneer ze bijvoorbeeld in een ver gevorderd stadium van het sollicitatieproces zijn, en dan tegen dingen aanlopen als het aantal beschikbare uren of salariswens bijvoorbeeld.

“Ik maak graag met iedereen die ik spreek vanuit werk eens een praatje over dingen die niet werk gerelateerd zijn, omdat ik ze ook graag beter wil leren kennen op persoonlijk vlak.”

Ik herinner me dat ik eens een moeilijke match tussen klant en kandidaat heb gemaakt. De kandidaat kwam uit de detailhandel en had geen ervaring in de financiële dienstverlening. Tijdens de gesprekken kwam deze kandidaat zó gemotiveerd over, dat ik het oprecht zonde had gevonden als ik hem niet zou voorstellen aan één van onze opdrachtgevers. Na een uitgebreid voorstel geschreven te hebben, zag de klant ook voorzichtig potentie en werd de kandidaat uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek op kantoor. De kandidaat en ik hebben het kennismakingsgesprek telefonisch uitgebreid voorbereid en dat resulteerde in een aanbod direct na het eerste gesprek. Dit geeft je dan ook een ontzettende kick, omdat je van waarde bent voor twee partijen. Voor mij is dit een definitie van betekenisvol werk.

Om altijd de beste kandidaat voor de functie te vinden, is het belangrijk om verder te kijken dan alleen het CV. Vaak blijkt uit gesprekken dat kandidaten gemotiveerder zijn dan mensen die op papier perfect lijken te passen bij de functie-eisen. Daarom ga ik altijd het gesprek met de kandidaten aan, om te ontdekken wat hun drijfveren zijn en of ze echt geschikt zijn voor de functie. Belangrijke factoren die hierbij een rol spelen zijn onder andere de persoonlijkheid van de kandidaat, zijn of haar vaardigheden en de mate waarin hij of zij past binnen de bedrijfscultuur.

Een goede relatie met zowel de klant als de kandidaat is om deze reden heel belangrijk. Ik maak graag met iedereen die ik spreek vanuit werk eens een praatje over dingen die niet werk gerelateerd zijn, omdat ik ze ook graag beter wil leren kennen op persoonlijk vlak. Dit maakt de relatie persoonlijker en daardoor ook sterker. En biedt het mij ook de kans om de wensen van mijn klanten en kandidaten te vervullen.

“Het menselijke contact dat ik dagelijks heb met zowel klanten als kandidaten is oprecht hetgeen wat mij werkplezier geeft.”

Uiteraard zijn er ook zaken die minder leuk zijn binnen mijn werk. Het afwijzen van kandidaten is misschien wel het minst leuke deel van mijn werk, maar het hoort erbij. Ik vraag altijd een duidelijke reden vanuit de klant waarom een kandidaat is afgewezen. Vervolgens ga ik het gesprek aan met de afgewezen kandidaat en geef ik eerlijke feedback. Dit kunnen ze dan weer meenemen naar eventuele volgende gesprekken.

Om succesvol te zijn als Recruitment Consultant is het eveneens belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de recruitment wereld. Hiervoor gebruik ik vooral LinkedIn. Tevens delen wij als collega’s onderling vaak leuke vak gerelateerde artikelen met elkaar en bespreken we onze bevindingen. Daarnaast is het bezoeken van leuke events altijd goed om up-to-date te blijven en te kunnen netwerken met andere mensen uit het vak.

Al met al, het menselijke contact dat ik dagelijks heb met zowel klanten als kandidaten is oprecht hetgeen wat mij werkplezier geeft. Het geeft mij veel voldoening om twee partijen blij te maken, en om mensen te helpen aan een nieuwe uitdaging. Om dit plezier te behouden, vier ik alle successen, groot en klein, samen met mijn collega’s.”

We Are Looking For Happyholics
Wil jij, net zoals Yashmin, werken in een dynamische omgeving die jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen? Status Pro is op zoek naar gedreven en enthousiaste collega’s die het team komen versterken! Bekijk hier de vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op via solliciteren@status-pro.nl of 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media