BLOG

Yasmin 3

Eerste uitdaging in de wereld van recruitment, Yashmin Krijgsveld vertelt

Sinds 1 mei 2022 is Yashmin Krijgsveld bij Status Pro in dienst. Yashmin is momenteel werkzaam als Talent Sourcer binnen de sector ‘Bank en Verzekeringen’ en versterkt het team in Groningen. Yashmin was niet bekend met het recruitment vak, maar wist wel altijd al dat ze mensen wilde helpen. Dit wist Yashmin in twee weken te bevestigen door maar liefst twee kandidaten te bemiddelen.

Stel jezelf eens voor
“Mijn naam is Yashmin Krijgsveld. Ik ben 23 jaar oud en woon in Groningen. Mijn grootste hobby is paardrijden. Daarnaast vind ik het leuk om in mijn vrije tijd activiteiten te verrichten zoals reizen, uiteten gaan en op het terras zitten.”

Wat is jouw huidige functie binnen Status Pro?
“Ik vervul op dit moment de rol van Talent Sourcer binnen de BU Bank en Verzekeringen in Groningen.”

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
“Via een Instagram-advertentie. Na een kijkje genomen te hebben op de pagina kreeg ik direct al een goede indruk. Ik zag een hecht, divers team en dit is ook precies wat ik zocht in een eventuele volgende werkgever.”

Hoe heb je jouw eerste weken ervaren?
“Ik heb mijn eerste weken erg positief ervaren. Ik ben natuurlijk helemaal ‘’groen’’ binnengekomen bij Status Pro, maar dankzij het leerzame onboarding programma heb ik in mijn derde week mijn eerste twee plaatsingen al kunnen realiseren. De positiviteit binnen het hele team is ook echt geweldig. Iedereen motiveert elkaar om altijd net even dat stapje extra te zetten.”

Voorheen heb je geen ervaring gehad met recruitment. Wat was jouw drijfveer om deze branche in te gaan?
“Ik wist eigenlijk altijd al wel dat ik mensen wilde helpen, alleen nog niet in wat voor branche. Iemand wees mij eens op het beroep ‘Recruiter’ en toen ben ik wat gaan googelen naar wat de functie nou eigenlijk inhield. Je moet natuurlijk communicatief vaardig zijn, een open houding hebben en over redelijk wat mensenkennis beschikken. Daarbij kon ik mijzelf vinden in het grootste gedeelte van de criteria waardoor ik naar vacatures ben gaan zoeken. Status Pro was het eerste (en enige) bedrijf wat mij aansprak en dus ook het enige bedrijf waar ik gesolliciteerd heb.”

Wat spreekt jou het meest aan binnen recruitment?
“De verbindende factor wat centraal staat in dit beroep sprak mij erg aan. Je maakt niet alleen de klant blij met een nieuwe werknemer, maar ook de kandidaat met een nieuwe baan.”

Wat vind jij het leukst aan jouw functie?
“Dat je betrokken bent bij het gehele proces. De uiteindelijke plaatsing en het enthousiasme wat je dan van de kandidaat en de klant terugkrijgt motiveert mij echt om nog veel meer plaatsingen te gaan realiseren in de toekomst.”

In jouw eerste maand heb je twee bemiddelingen gerealiseerd. Hoe heb je dit ervaren?
“De kandidaten die ik geholpen heb, zaten beiden niet helemaal op hun plek bij hun vorige werkgever. Ik heb ze dan ook beiden geholpen om een nieuwe weg in te slaan en een functie te vervullen waar ze echt gelukkig van worden. Ik kijk hier dan ook met veel voldoening op terug.”

Wat zijn jouw doelen binnen Status Pro?
“Ik wil graag bijdragen aan het succes van Status Pro en mijzelf ontwikkelen binnen de organisatie.”

Welke tip zou jij willen meegeven aan professionals die hun volgende stap willen zetten?
“Gewoon doen. Ik had zelf geen ervaring binnen de recruitment of een relevante vooropleiding, maar toch zit ik hier helemaal op mijn plek. Ik ben Status Pro dan ook erg dankbaar voor het vertrouwen wat ze vanaf het begin af aan in mij hadden en de kans die zij mij hebben gegeven om mezelf binnen dit bedrijf te ontwikkelen.”

We Are Looking For Happyholics
Wil jij onderdeel zijn van een jong, ambitieus team en kijk je uit naar de volgende stap in jouw carrière? Bekijk onze interne vacatures en solliciteer!