BLOG

20220405-STATUSPRO-61

Van een 8-weekse stage naar 1,5 jaar lang in dienst bij Status Pro

Wat ooit begon als een stage van 8 weken, eindigde in een functie in loondienst. Just kreeg na zijn stageperiode de mogelijkheid om zijn ambities voort te zetten bij Status Pro. In 1,5 jaar tijd hebben wij Just zien groeien in zijn rol als Talent Sourcer en we kunnen niet meer dan trots zijn. Nu 1,5 jaar later is het tijd om zijn studie te vervolgen en nieuwe kansen aan te gaan.

Mijn naam is Just Jansen, ik ben 21 jaar oud en woonachtig in Nieuw-Vennep. Ik studeer momenteel de studie Commerciële Economie aan de Hogeschool van Leiden. Ik houd van sporten, festivals, uitgaan en Ajax kijken/bezoeken.

Vorig jaar april was ik voor mijn studie een stage aan het zoeken voor 8 weken lang. Ik merkte al snel dat het niet makkelijk was om een stage voor 8 weken te vinden om de logische reden dat een organisatie mij moet inwerken voor een te korte periode dat ik daar werkzaam zou zijn.

Vervolgens heb ik als slotoffensief een LinkedIn bericht geplaatst en na een aantal dagen kreeg ik een berichtje binnen van Thatiana Palitos, Recruitment Marketeer bij Status Pro. Ik heb de volgende dag met haar gebeld en ze vroeg of ik drie dagen later op gesprek zou kunnen komen op het hoofdkantoor in Alphen aan de Rijn. Daar ben ik vervolgens heengegaan en heb ik een goed gesprek gehad met Estafano van Aanholt, Managing Director en Thatiana omtrent de stage als Talent Sourcer. Ondanks de korte stageperiode heb ik de kans gekregen om die week erop nog te kunnen starten in de business unit ‘IT Infra’.

In deze 8 weken was het aan het begin vooral heel veel informatie absorberen en vragen stellen, omdat ik zo snel mogelijk zelfstandig aan het werk wilde. In de tweede week kon ik gelukkig al redelijk op weg. Mijn voornaamste werkzaamheden waren ‘sourcen’, dit is het zoeken van geschikte kandidaten op databanken, LinkedIn, onze eigen database en andere platformen. Daarnaast administratieve werkzaamheden zoals cv’s van kandidaten omzetten naar de Status Pro huisstijl. Wat ik het meest heb geleerd, is het herkennen van goede IT-professionals, leren over het IT-vak zelf en IT-certificaten die kenmerkend zijn. Daarnaast heb ik leren werken in een formele organisatie.

Na deze 8 weken stond ik op het punt om een zomerbaan te zoeken en toen werd mij aangeboden om in loondienst verder gaan. Dat heb ik aangenomen en uiteindelijk 1,5 jaar lang gedaan. In deze periode heb ik logischerwijs veel meer geleerd als in mijn stagetijd. Ik kreeg naar mate de tijd veel meer verantwoordelijkheid zoals het bellen en toetsen op IT-vaardigheden van kandidaten die ik geschikt vind, sollicitatietrainingen doen met kandidaten, contact onderhouden met kandidaten, invullen van eigen aanvragen van bestaande klanten, het inwerken van nieuwe collega’s en leiding over de verwerking van aangetrokken sollicitanten. In deze tijd heb ik bepaalde taken ook los kunnen laten, zoals administratieve werkzaamheden die de nieuwe stagiaires oppakten. Dit maakte het werk niet alleen uitdagender, maar ook leuker, omdat administratieve werkzaamheden zoals cv’s omzetten naar de Status Pro huisstijl niet mijn favoriete bezigheid was.

Ik kom van mijn werkomgevingen hiervoor al uit de saleswereld, maar in de periode bij Status Pro heb ik heel veel kunnen werken aan mijn soft skills in de vorm van communicatieve vaardigheden. Telefonisch verkopen van een baan aan een kandidaat is toch iets waar ik veel van heb opgestoken. Ook heb ik geleerd lijntjes uit te zetten en leiding te nemen over stagiaires die mij ondersteunden bij het verwerken van aangetrokken sollicitanten.

Ik haal het meeste voldoening/werkplezier uit het hebben van contact met mensen en hun mening/kijk op bij voorbeeld een vacature of bedrijf om te draaien naar het positieve. Dan weet ik dat ik echt essentieel werk heb geleverd en dat het niet voor niks is geweest. Verkopen en cijfers zien stijgen is iets waar ik blij van word, ik had dat laatste graag nog meer zien gebeuren in de afgelopen 1,5 jaar.

Verder ben ik trots op het feit hoe snel ik van waarde heb kunnen zijn voor Status Pro. Ik kwam hier namelijk binnen met nul voorkennis over recruitment, IT of werving & selectie. Toch denk ik dat ik snel van enige waarde heb kunnen zijn en nu 1,5 jaar later vind ik mijzelf een volwaardig werknemer van Status Pro. Daarnaast ben ik er trots op dat ik bepaalde verantwoordelijkheden naar me toe heb kunnen trekken, waarbij leidinggeven van toepassing was. Dit is ook iets wat ik ambieer en meer wil gaan oppakken in mijn loopbaan.

Wat ik het leukst vond bij Status Pro is het team. Iedereen die hier binnenkomt is onderdeel van de groep en daar worden geen uitzonderingen in gemaakt. Ik heb mijzelf direct op mijn plek gevoeld en ook vanaf de andere kant nieuwe collega’s mogen ontvangen en meegeholpen om hen zo snel mogelijk thuis te laten voelen bij Status Pro. Verder zijn we ook met het team een weekend naar Ibiza geweest en hoe we dit hebben ervaren, is terug te zien op de Status Pro Instagram pagina.

Daarnaast is het fijne aan Status Pro dat je dicht op de business zit. Je ziet van dichtbij hoe de organisatie opereert en je kan dus ook meedenken over kansen die je ziet liggen in bepaalde situaties. Je bent geen nummertje van een enorme organisatie waarbij je een mail naar HR moet sturen om een afspraak te maken met het hogere bestuur. Je loopt bij Status Pro gewoon even naar binnen. Ik ben dankbaar voor de tijd bij Status Pro en de mensen die ik heb leren kennen.

Ik weet niet of ik het ambieer om verder carrière te maken binnen de recruitment, omdat het op sommige aspecten niet helemaal bij mij past. Zo vind ik dat recruitment echt binnen de lijntjes kleuren is. Als je bijvoorbeeld een gesprek hebt met een kandidaat heb je een checklist met vragen die je verplicht moet stellen. Dat kan je houvast geven wat prettig is, maar ik houd meer van de manier van verkopen waarbij je open het gesprek ingaat en tijdens het gesprek aanvoelt wat belangrijk is om te vragen en wat je beter niet kan vragen. Waar mijn ambities liggen is iets in de vorm van sales strategie. Dat is ook iets wat ik bij mijn volgende stage ga invullen.

Als ik andere jonge professionals en studenten een tip zou mogen geven is het zoeken van een omgeving waarvan je denkt dat je het moeilijk gaat krijgen. Ga niet voor de makkelijke weg bij stages, banen en opdrachten bijvoorbeeld. In een makkelijke omgeving waar je geen uitdagende situaties beleeft, ga je ook niet boven jezelf uitstijgen als professional. Als je lastige situaties overwint en het eigen maakt, kan je echt trots op jezelf zijn en verder komen in het leven als individu. Blijf leren en ‘challenge’ jezelf.

We are looking for happyholics
Wil jij, net zoals Just, stagelopen in een dynamische omgeving die jou stimuleert en laat groeien tot een volwaardige professional? Wij zijn op zoek naar nieuwe stagiaires die ons team kunnen komen versterken. Interesse? Bekijk dan onze vacatures hier en solliciteer!

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media