BLOG

MicrosoftTeams-image (13)

Stage lopen als Talent Sourcer en Online Marketeer, Richard Aborah vertelt

Bij Status Pro bieden wij stagiaires de mogelijkheid mee te draaien binnen een omgeving die hun ontwikkeling stimuleert tot volwaardige professionals. Als erkend leerbedrijf nemen wij deze taak daarom ontzettend serieus. Het afgelopen jaar heeft Richard Aborah twee stages gelopen binnen Status Pro. Zijn eerste stage in de rol van Talent Sourcer en zijn tweede stage als Online Marketeer. Lees hier zijn verhaal!

Stel jezelf eens voor
‘’Ik ben Richard Aborah, ik ben 27 jaar oud en heb het afgelopen jaar eerst een half jaar stage gelopen als Talent Sourcer binnen de Business Unit IT Development. Vervolgens heb ik de mogelijkheid gekregen om mijn scriptie te schijven voor Status Pro. Tijdens mijn scriptie periode ben ik werkzaam geweest als Online Marketeer op de afdeling marketing binnen Status Pro.’’

Voor welke taken ben jij verantwoordelijk geweest binnen Status Pro?
‘’Als Talent Sourcer was ik verantwoordelijk voor het zoeken naar ICT talent, opbouwen van talent pools en deze delen met Masora, de Managing Consultant van Business Unit IT Development.

Mijn periode als Online Marketeer zag er totaal anders uit. Ik was vooral verantwoordelijk voor het beheren van de social media accounts van Status Pro. Dit hield namelijk in dat ik er voor moest zorgen dat er relevante content gepost werd op de social media kanalen. Ik kreeg de ruimte om na te denken over welke content wel of niet geschikt is en werd daarbij ondersteund door Thatiana, de Recruitment Marketeer en Celine, een mede stagiaire.’’

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
‘’Ik was op zoek naar een stage plek om dichter bij het afronden van mijn studie te komen. Op LinkedIn werd ik al benaderd door meerder bedrijven, echter sprong Status Pro eruit door de persoonlijke benadering van Thatiana. Ik wilde mijn stage periode goed benutten en zocht een plek waarbij ik zowel Marketing als Sales ervaring op kon doen. Status Pro beloofde mij die mogelijkheid te kunnen geven. Na een goed gesprek met zowel Thatiana als Masora, besloot ik stage te gaan lopen bij Status Pro.’’

Waarin maakt Status Pro het verschil voor jou?
‘’Status Pro voelt snel als vertrouwd. De professionele, maar toch persoonlijke benadering geeft je al snel het gevoel dat je erbij hoort. Dit merk je niet alleen binnen één afdeling maar door het hele bedrijf.’’

Hoe zou jij jouw stageperiodes omschrijven?
‘’Mijn stageperiode was leerzaam, leuk maar ook zwaar. Leerzaam omdat ik voor het eerst marketing mocht doen voor een groeiende organisatie. Dit kwam met veel verantwoordelijkheid en ik heb hierbij veel fouten mogen maken en van mogen leren. Leuk omdat de sfeer binnen Status Pro altijd positief is, zelfs wanneer iets niet gaat als gepland. Iedereen in het bedrijf staat open om je te ondersteunen en je te helpen als het nodig is. Tot slot zwaar omdat tijdens mijn stageperiode, in mijn privé leven veel is veranderd. Ik ben bijvoorbeeld vader geworden van een prachtig zoontje en ook hier heeft Status Pro mij de ruimte gegeven om daarmee om te gaan.’’

Wat was jouw grootste uitdaging en waar ben je het meest trots op?
‘’Mijn grootste uitdaging bij Status Pro was het op tempo content maken en deze tijdig online krijgen. Ik acht mezelf als creatief en kan dus leuke content bedenken. In de uitvoering daarvan merkte ik wel dat ik veel tijd nodig had om deze content te maken.

Waar ik het meest trots op ben is de landingspagina wat ik voor BU IT Development gemaakt heb om Flutter Developers te vinden.’’

Wat zijn voor jou belangrijke leermomenten geweest?
‘’Mijn belangrijkste leer moment sluit aan op mijn grootste uitdaging, namelijk het tijdig maken en posten van content. Ik leerde efficiënter te werken door simpeler na te denken over de content.’’

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
‘Je kan de leukste dingen bedenken maar denk ook na over hoe je deze simpel kan uitvoeren.’

‘’Dit is het advies wat mij vooral is bijgebleven. Ik ben daar zelf wel nog in aan het ontwikkelen maar merk wel dat dit advies niet alleen relevant is op de werkvloer maar ook in mijn privé leven.’’

Wat is voor jou de volgende stap in jouw carrière?
‘’Mijn uiteindelijke doel is om een freelance business consultant te zijn. Ik geniet van het analyseren van een bedrijf en daar een passende business strategie voor te bedenken. Na het afronden van mijn studie ga ik opzoek naar een functie als junior consultant om ervaring op te doen. Vervolgens hoop ik mijn eigen klantenbestand op te bouwen en op eigen voet door te groeien.’’

Welke tip wil je graag meegeven aan medestudenten?
‘’Wees transparant in wat je wil bereiken en vraag om verantwoordelijkheid om jezelf te kunnen uitdagen om zo te kunnen leren van je fouten.’’

We are looking for happyholics
Wil jij, net zoals Richard, stage lopen in een dynamische omgeving die jou stimuleert en laat groeien tot een volwaardige professional? Wij zijn op zoek naar nieuwe stagiaires die ons team kunnen komen versterken. Interesse? Bekijk dan onze vacatures en solliciteer!