BLOG

IMG_8876

Stage lopen bij Status Pro: Isis Bok vertelt

Bij Status Pro bieden wij stagiaires de mogelijkheid mee te draaien binnen een omgeving die hun ontwikkeling stimuleert tot volwaardige professionals. Als erkend leerbedrijf nemen wij deze taak daarom ontzettend serieus. Dagelijks voeren onze stagiaires, in de rol van Talent Sourcer, datastrategie uit in combinatie met werkzaamheden op gebied van arbeidsmarktcommunicatie, om zo tot de beste kandidaten te komen. Isis Bok heeft de afgelopen 20 weken onze Business Unit Logistiek ondersteund. Lees hier haar verhaal!

Stel jezelf voor!
‘’Mijn naam is Isis Bok. Ik ben 20 jaar oud en woon in Alphen aan den Rijn. Momenteel zit ik in het derde jaar van mijn studie Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Bij Status Pro vervul ik de rol als Talent Sourcer binnen de Business Unit Logistiek.’’

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
‘’Afgelopen jaar was ik mij aan het oriënteren voor een stageplek. Na een oproep geplaatst te hebben op LinkedIn, kwam ik vrij snel in contact met een oud-stagiair van Status Pro. Hij vertelde mij kort wat Status Pro doet en wat de werkzaamheden zijn als stagiair. Hierdoor was ik direct enthousiast.’’

Waarin maakt Status Pro het verschil volgens jou?
‘’Status Pro maakt voor mij het verschil door mij te laten meewerken als volwaardig medewerker. Ik was geen stagiaire van de printjes of koffie maar kreeg echt verantwoordelijkheden. Ik heb veel kunnen leren door vooral zelf aan de slag te gaan en heel veel vragen te stellen.’’

Kun je wat meer vertellen over je rol als Talent Sourcer?
‘’Als Talent Sourcer ben ik de verbindende factor tussen de professionals en de opdrachtgevers. Ik houd mij vooral bezig met werven van kandidaten op creatieve wijze voor de openstaande projecten die de Consultants binnen halen. Ook voer ik intakegesprekken om de juiste match te maken, waardoor ik tegelijkertijd mijn eigen netwerk uitbreid. Daarnaast ontzorg ik mijn collega’s op het gebied van de administratie en marketing. Zo wordt er regelmatig gevraagd om mee te denken bij de marketing.’’

Wat was jouw grootste uitdaging en waar ben je het meest trots op?
‘’Mijn grootste uitdaging binnen Status Pro was het vak Recruitment. Dit is namelijk iets wat bij de opleiding Commerciële Economie weinig aan bod komt. Ik ben trots en erg dankbaar dat ik mijzelf in dit, voor mij nieuwe, vakgebied heb kunnen ontwikkelen door als een volwaardig werknemer mee te draaien op de werkvloer.’’

Wat zijn voor jou belangrijke leermomenten geweest?
‘’Tijdens een stage ontstaan er iedere dag wel leermomenten. De ene dag leer ik iets tijdens het bellen van een kandidaat om de juiste match te maken, en de andere dag leer ik weer iets omdat ik beter had kunnen communiceren of meer initiatief had kunnen tonen. Door het krijgen van complimenten en opbouwende kritiek word ik iedere dag een steeds betere versie van mijzelf.’’

Hoe heb jij je stageperiode ervaren?
‘’Ik ervaar mijn stageperiode als erg fijn. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik dingen niet kon vragen, ik kreeg altijd antwoord op mijn vragen en er stond altijd wel iemand klaar om mij te ondersteunen waar nodig. Hierdoor heb ik erg veel kunnen leren over recruitment. Daarnaast is het team ook erg gezellig, hierdoor ga je nooit met tegenzin naar je stageplek!’’

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
“Als je ogen ergens van gaan sprankelen, moet je het doen! En dat de toekomst in je eigen handen ligt en je daar het beste van moet maken.’

Wat is voor jou de volgende stap in jouw carrière?
‘’Mijn volgende stap in mijn carrière is het behalen van mijn diploma Commerciële Economie. Hierna zal ik graag stappen willen maken om een eigen onderneming op te zetten.’’

Welke tips wil je graag meegeven aan medestudenten?
‘’De tips die ik wil meegeven aan medestudenten zijn;
– Het is niet erg als je geen ervaring hebt met de werkzaamheden van je stage. Je bent er tenslotte om te leren. Wees dus ook niet bang om vragen te stellen.
– Fouten maken mag, de oplossing vinden is de kunst.’’

We are looking for happyholics
Wil jij onderdeel zijn van een jong, ambitieus team en kijk je uit naar de volgende stap in jouw carrière? Bekijk onze interne vacatures en solliciteer!