BLOG

Processed with VSCO with hb1 preset
20220405-STATUSPRO-25
20220405-STATUSPRO-79

Terug van weggeweest: Demi van den Nieuwendijk

Na vier maanden zwangerschapsverlof, waarin Demi volop heeft kunnen genieten van haar zoon, Maeson, is het deze week weer de hoogste tijd om aan de slag te gaan. Het nieuwe jaar kan Demi in elk geval met een frisse start beginnen en kijkt ze ernaar uit om weer mooie successen te behalen.

Hoe heb jij de afgelopen vier maanden jouw zwangerschapsverlof ervaren?
“Ik vond het een hele mooie periode en ik ben heel blij dat ik in deze periode mijn zoontje goed kon leren kennen en heb kunnen wennen aan het moederschap. Ondertussen hield ik Status Pro zeker in de gaten en miste ik mijn collega’s en mijn werk. Er is onwijs veel veranderd op het kantoor, maar dat maakte mijn terugkeer 10 keer zo leuk. Ik ga met vol enthousiasme weer aan de slag.”

Hoe voelt het om weer terug te zijn op kantoor?
“Heel fijn en ik had er weer heel veel zin in. Natuurlijk mis ik mijn zoontje, maar ik was er ook weer aan toe om aan mijzelf te werken. Even ‘Demi-tijd’ en niet alleen maar ‘mama-tijd’. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet kan wachten om in de avonden weer met hem te knuffelen.”

Hoe zorg jij voor de ultieme balans tussen werk en het nieuwe gezinsleven?
“Het is vooral erg fijn dat mijn moeder en schoonmoeder op de kleine kunnen passen, wanneer mijn vriend en ik aan het werk zijn. Hierdoor kan ik mij tijdens werkuren goed focussen, omdat ik weet dat het toch wel goed zit. In de avonden besteed ik al mijn aandacht aan mijn gezin en op die manier houd ik de ultieme balans. Er zullen soms ook keuzes gemaakt moeten worden, maar dat weet ik van tevoren.

Wat enorm helpt, is dat veel collega’s ook kinderen hebben. Ik kan aan hen advies vragen en daarnaast zijn er ook mensen die in dezelfde situatie zitten als ik. Hierdoor kan ik alles veel beter relativeren.”

In de tussentijd is er veel veranderd binnen de organisatie; nieuw kantoor, nieuwe collega’s, nieuwe projecten. Kan je ons meer vertellen over de invulling van jouw rol binnen Status Pro?
“Doordat er tijdens mijn afwezigheid veel is veranderd, voelt het bijna alsof ik een nieuwe baan heb. Dat vind ik juist fijn, omdat het voor mij voelt als een nieuwe start. Ik ben nu in een hele andere levensfase beland, maar daar was ik ook aan toe. Bij die nieuwe levensfase merkte ik ook dat ik toe was aan vernieuwing binnen mijn functie. Mijn rol zal er anders uitzien. Ik stap meer af van mijn HR-taken en zal meer toegaan naar projectmanagement in combinatie met mijn grafische taken. Ik vind dit een fijne combinatie en kijk er naar uit om mijn carrière naar een volgend niveau te tillen.”

Wat zijn jouw doelen binnen Status Pro?
“Ik wil mijzelf naar een hoger niveau tillen. Nu ik mama ben, zijn veel dingen in mijn leven minder belangrijk geworden. Ik wil het beste voor mijn kind en ik wil ook het beste voor mijzelf. Ik wil toffe projecten begeleiden, ons hele team naar een hoger niveau tillen en vooral het beste uit mijzelf halen. Ik weet zeker dat dit mij gaat lukken.”

Heb je goede voornemens voor 2023?
“Ik doe niet per se aan goede voornemens, ik wil vooral genieten en alles eruit halen wat erin zit.”

En tot slot, heb je tips aan professionals die, net zoals jij, onlangs voor het eerst moeder zijn geworden?
“Doe vooral waar jij je goed bij voelt. Zoveel mensen hebben advies en dit is goed bedoeld, maar ik geloof erin dat jijzelf altijd weet wat de beste keuze is. Zodra je kindje geboren wordt, draait alles om je kindje, maar vergeet jezelf ook niet. Zolang het goed gaat met jou, kan je ook een leuke ouder en een leuke partner zijn.”

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media