BLOG

20221104-STATUSPRO-33

Van student naar Recruitment Consultant

Sinds november 2021 is Jelle Swagerman bij Status Pro in dienst. Zijn loopbaan binnen de organisatie gaat echter veel verder dan dat. Ooit in 2019 begonnen als stagiair voor een jaar lang. Na zijn studie besloot hij in 2021 een terugkeer te maken als Talent Sourcer. Nu één jaar later is hij de verbindende factor tussen klant en kandidaat in de rol van Recruitment Consultant. 

 Stel jezelf eens voor
“Mijn naam is Jelle Swagerman, inmiddels alweer 24 jaar. Ik ervaar het werken bij Status Pro elke dag opnieuw als een genot. Door de geweldige werksfeer en fantastische collega’s voelt geen dag als een werkdag. Ik kom hier met plezier en ga met een voldaan gevoel weer weg.” 

 Hoe pas je jouw expertise toe in jouw werkzaamheden?
Hoe ik mijn ‘expertise’ toepas in mijn werkzaamheden, weet ik nog niet. Een ‘expert’ ben ik namelijk (nog) niet. Maar, wat ik wel weet is dat ik vanuit mijn sales achtergrond goed ben in het voeren en op gang brengen van gesprekken. Mijn mensenkennis helpt mij tijdens mijn werkzaamheden en zorgt ervoor dat ik weet met wie ik wel of niet kan werken en mijn empathische ik zorgt er weer voor dat ik mijzelf goed kan verplaatsen in andere mensen.” 

 Wat zijn jouw belangrijkste taken binnen Status Pro?
Mijn belangrijkste taken binnen Status Pro zijn: het werven en selecteren van kandidaten voor openstaande functies bij onze opdrachtgevers. Als Recruitment Consultant vind ik beschikbare kandidaten voor openstaande vacatures op basis van een functieprofiel. Dit doe ik door de kandidaten te beoordelen op kennis, vaardigheden en competenties. Wanneer deze aansluiten, stel ik de kandidaat voor aan onze (potentiële) klanten conform onze huisstijl en monitor ik zoveel als ik kan de bemiddeling tussen de opdrachtgever en de kandidaat.” 

 Wat wil je in de toekomst nog behalen binnen Status Pro?
“In de toekomst zou ik graag mijn strepen verdienen als senior en een stap maken richting een leidinggevende functie. Binnen Status Pro is er zoveel mogelijk op het gebied van ontwikkeling op dit moment ben ik mij bijvoorbeeld goed bewust van de stappen die ik zou kunnen maken in kalenderjaar 2023.” 

 Welke bemiddeling is jou het meest bijgebleven?
De bemiddeling die mij het meest is bijgebleven is die van een kandidaat, Mouhcine, die op dit moment nog steeds werkzaam is bij onze klant EV Cargo. Dit komt door een aantal aspecten van de bemiddeling: Beide partijen waren al supersnel erg enthousiast over elkaar en pakte, zonder dat ik wist, in zoverre door, dat voordat ik Moes had kunnen bellen na zijn afspraak, er al een volgende ingepland was. Naast de bemiddeling is het ook zo dat zowel Moes als de opdrachtgever nog erg gesteld zijn op elkaar en ik dat vrijwel elk gesprek wat ik met de supervisor voer van die afdeling weer naar voren komt.” 

 Welke advies wil je meegeven aan medeprofessionals?
Wat ik graag mee wil geven aan mijn medeprofessionals is cliché: werkgeluk is het allerbelangrijkste. Zorg ervoor dat je doet wat je leuk vindt of doe datgene wat ervoor gaat zorgen dat je kan doen wat je leuk vindt. Wachten op het goede moment om echt voor werkgeluk te kiezen, gaat je tijd kosten. Vandaag is de dag om je ambities waar te maken, niet morgen, nu! En misschien wat vaker die snackdag overslaan 😉 !” 

 We are looking for happyholics
Wil jij onderdeel zijn van een jong, ambitieus team en kijk je uit naar de volgende stap in jouw carrière? Bekijk onze interne vacatures en solliciteer!