BLOG

Processed with VSCO with hb1 preset
Processed with VSCO with hb1 preset

Verhalen over onze stagiaires: Floor en Floor vertellen

Bij Status Pro bieden wij stagiaires de mogelijkheid mee te draaien binnen een omgeving, die hun ontwikkeling stimuleert tot volwaardige professionals. In november 2022 zijn Floor Strumpel en Floor van den Berg van start gegaan met hun stageperiode. Beiden zitten in het tweede jaar van hun opleiding. Floor Strumpel heeft de afgelopen drie maanden de marketingafdeling mogen ondersteunen en Floor van den Berg ondersteunde onze business unit Logistiek. Naast het feit dat ze dezelfde naam delen, kennen de Floortjes elkaar al van de middelbare school. Grappig detail is dat ze van elkaar geen idee hadden dat ze beiden bij hetzelfde bedrijf hadden gesolliciteerd. Lees hier hun verhaal.

Stel je zelf eens voor!
Floor Strumpel: “Mijn naam is Floor Strumpel. Ik ben 18 jaar oud en woon in Alphen aan den Rijn. Momenteel zit ik in mijn tweede jaar van mijn studie Marketing en Communicatie aan het ROC Mondriaan in Den Haag. Mijn stageperiode is begin november 2022 van start gegaan. Tijdens deze periode vervulde ik de rol als Marketing Medewerker binnen Marketing afdeling.”

Floor van den Berg: “Ik ben Floor van den Berg, 18 jaar oud en ik woon in Alphen aan den Rijn. Op dit moment zit ik in mijn tweede jaar van de opleiding Commerciële Economie aan de Hogeschool Leiden. Midden november ben ik met mijn stage gestart en deze is helaas al na acht weken weer geëindigd.”

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Floor Strumpel: In het tweede jaar van mijn opleiding moesten wij van school stagelopen. Vanuit school kreeg ik de website ‘Stagemarkt’ aangereikt om als volgt op zoek te gaan naar een leuke en leerzame stageplek! Ik kwam hier Status Pro tegen en nam gelijk een kijkje op de website en besloot mijn cv en motivatiebrief op te sturen. Ik kreeg al erg snel een reactie hierop en kon al vrij snel op gesprek, wat mij goed beviel!”

Floor van den Berg: “Voor mijn tweedejaars stage moest ik op zoek naar maar een acht weken stageplek. Dit is niet heel erg lang dus dat was nog best lastig te vinden. Op Indeed kwam ik de vacature tegen van Status Pro. Toen besloot ik een mail te sturen of het mogelijk was om voor acht weken stage te lopen. Twee dagen later kreeg ik een positieve mail terug met de vraag of we een bel afspraak konden in plannen. Dit telefoongesprek liep erg soepel en aan het einde van de week mocht ik langskomen op het hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Ook dit gesprek was gezellig, maar ook praktische zaken konden duidelijk worden besproken. Nog geen 24 uur later kreeg ik een belletje dat ze erg enthousiast waren geworden. Ikzelf had er ook een goed gevoel over en besloot de kans met beide handen aan te pakken!”

Kun je meer vertellen over jouw rol binnen het team?
Floor Strumpel: “Als Marketing Medewerker ben je verantwoordelijk voor de online social media kanalen, zodat het elke dag up-to-date blijft. Ik zorgde ervoor dat blogs en de content voor verschillende vacatures klaar stond om gepubliceerd te worden. Door het communiceren binnen het marketingteam probeerden wij de ideale content neer te zetten.”

Floor van den Berg: “Mijn functie titel binnen de organisatie was Talent Sourcer. Als Talent Sourcer ondersteunde ik de business unit Logistiek. Mijn werkzaamheden bestonden uit sourcing, cv’s- en motivatiebrieven omzetten en het bellen van potentiële kandidaten.”

Hoe heb jij je stageperiode ervaren?
Floor Strumpel: “Ik heb mijn stageperiode als heel fijn ervaren. Ik heb het erg naar mijn zin gehad en voelde mij al snel op mijn plek hier! In mijn stageperiode werd ik goed begeleid wat voor mij super fijn was, omdat het mijn eerste keer stage lopen was. Er stond altijd wel iemand voor mij klaar om mij te kunnen ondersteunen waar het nodig was. Hierdoor heb ik de afgelopen 3 maanden veel kunnen leren over recruitment en het werken binnen en snel schakelend bedrijf. Daarnaast is het team erg gezellig en ging ik nooit met tegenzin naar mijn stage!”

Floor van den Berg: “Ik heb mijn stageperiode als ontzettend leuk en leerzaam ervaren. Tijdens mijn sollicitatiegesprek werd mij al duidelijk gemaakt dat het geen ‘koffiezet stage’ is, maar dat je als volwaardig medewerker wordt gezien. Hier was niks aan gelogen en dat ervaarde ik al in de eerste week, dit was erg prettig.”

Hoe zag een stage dag eruit bij Status Pro?
Floor Strumpel: “Mijn stagedagen starten om 9 uur en eindigen om half 6. Ik begin mijn dag gelijk met het maken van een dagplanning. Ik start met het om- en uitzetten van vacatures op de website en het opmaken van content. Dit laat ik altijd even controleren voor de zekerheid. Hier vul ik mijn dagplanning dan ook mee op. Ik zorg ervoor dat ik altijd nog wel een plekje vrij heb voor eventuele andere werkzaamheden, zoals een WhatsApp campagne, dat kost namelijk iets meer tijd. Aan het einde van de dag evalueer ik of het gelukt is om alles af te krijgen wat op mijn dagplanning stond.”

Floor van den Berg: “Om 9 uur begint de werkdag. Nadat ik een kopje thee heb gezet, mijn laptop heb geïnstalleerd en een beetje heb bij gekletst, ga ik beginnen met het maken van mijn dagplanning. Deze planning zorgt ervoor dat ik duidelijk heb wat ik moet doen maar ook de rest van de collega’s weten waar ik mee bezig ben en of ik misschien nog iets extra’s voor hen kan betekenen. In de ochtend begin ik meestal met sourcing. Na de lunch ga ik kandidaten bellen en aan het einde van de dag zet ik cv’s en motivatie brieven om in de huisstijl van Status Pro.”

Wat zijn voor jou belangrijke leermomenten geweest?
Floor Strumpel: “Tijdens een stage ontstaan er iedere dag wel nieuwe leermomenten. Je leert om mee te kunnen draaien binnen een snel schakelend bedrijf. Ik moest in het begin erg wennen aan zulke lange dagen, aangezien dit ook mijn eerste keer stage lopen was. Door het krijgen van complimenten en opbouwende kritiek word ik iedere dag een steeds betere versie van mijzelf.’’

Floor van den Berg: “Recruitment was een vakgebied waar ik niet eerder mee in contact ben geweest dus dat was best spannend. Maar het feit dat ik het nog niet kende maakte het juist zo interessant. Ik ben een leergierig persoon en vind het dus altijd leuk om nieuwe dingen te leren.”

Wat is voor jou de volgende stap in jouw studieloopbaan?
Floor Strumpel: “Mijn volgende stap in mijn studieloopbaan is het behalen van mijn diploma Marketing & Communicatie. Na deze stageperiode moet ik weer terug naar mijn opleiding die ik positief kan afronden binnen één jaar. Hierna zou ik graag nog een opleiding op het gebied van Marketing en Communicatie willen volgen op hbo niveau.”

Floor van den Berg: “In februari begint het derde blok van mijn tweede jaar. Ik zal voor mijn opleiding een eigen bedrijfje gaan opstarten samen met mijn mede studenten. Hier kijk ik erg naar uit en ik ben blij dat ik mijn sales ervaring, die ik heb opgedaan tijdens mijn stageperiode bij Status Pro, mee kan nemen in dit aanstaande project.”

Welke tips wil je graag meegeven aan medestudenten?
Floor Strumpel: “De beste tips die ik wil meegeven aan medestudenten zijn: Dat het niet erg is als je geen ervaring hebt met de werkzaamheden van je stage. Je bent er tenslotte om te leren. Fouten maken mag, als ze maar niet te groot zijn en je ze uiteindelijk oplost!”

Floor van den Berg: “Mijn tips die ik zou willen meegeven zijn:
– Wees niet nerveus dat iets je niet lukt omdat recruitment nieuw voor je is. Je krijg genoeg begeleiding en je kan geen foute vragen stellen;
– Probeer sterk in je schoenen te staan en durf te communiceren. Vooral aan het begin van je stageperiode ben je erg afhankelijk van je mede collega’s. Wees dus niet bang om wat te zeggen, op die manier zorg je ervoor dat je effectief kan blijven werken.”

We are looking for happyholics
Wil jij onderdeel zijn van een jong, ambitieus team en kijk je uit naar de volgende stap in jouw carrière? Bekijk onze interne vacatures en solliciteer!

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media