BLOG

20220405-STATUSPRO-29
20220405-STATUSPRO-61

Werven in een krappe arbeidsmarkt

Het werven in de huidige arbeidsmarkt wordt een steeds lastigere opgave. Volgens het CBS blijft  de spanning op de arbeidsmarkt stijgen en staan er momenteel 143 vacatures per 100 werkzoekenden open. Voor werkgevers is het vinden van de juiste kandidaat zoeken naar een speld in de hooiberg. Status Pro is continu bezig om professionals te verbinden aan hun volgende uitdaging. Benieuwd hoe wij werven in een krappe arbeidsmarkt?  

Employer Branding
Om ervoor te zorgen dat wij de juiste kandidaten aanspreken is het van belang dat wij onszelf zoveel mogelijk laten zien op social media. Social media wordt namelijk steeds meer het visite kaartje van je organisatie. Door middel van onze posts geven wij weer wie wij zijn en waar wij voor staan. Uiteraard gebruiken wij social media om onze opdrachtgevers zoveel mogelijk naar voren te laten komen. Elke organisatie en vacature is anders. Hierdoor weten wij een goede balans te vinden in wie wij zijn en wie onze opdrachtgever is.

Vacatureteksten 
Vacatureteksten zijn essentieel om de juiste kandidaten aan te spreken. Deze tekst moet zo goed mogelijk weergeven wat de vacature inhoudt zodat de werkzoekende weet waar hij of zij op gaat solliciteren. Daarnaast geeft de vacaturetekst een beeld hoe de organisatie zelf is en wat zij de werkzoekende te bieden hebben. Zijn er thuiswerkmogelijkheden? Is er sprake van een reiskostenvergoeding? Zijn er ontwikkelingsmogelijkheden? Dit zijn allemaal belangrijke elementen om mee te nemen. Daarbij moet de tekst wel realistisch blijven en geen vertekend beeld geven. Om ervoor te zorgen dat wij een zo realistisch en aantrekkelijk mogelijke vacature schrijven gaan onze Recruitment Consultants vooraf in gesprek met de opdrachtgever. Naar aanleiding van dit gesprek staat de Recruitment Marketeer klaar om al deze punten in een lopend verhaal neer te zetten.

Snel schakelen 
Zoals wij in ons vorig artikel hebben vermeld zijn er nog nooit zoveel mensen gehunt en geswitcht van baan als in Q2 van 2022. Dit maakt het nog belangrijker om snel te schakelen en in contact te blijven met de kandidaten. Onze Recruitment Consultant staan daarom continu in contact met zowel de kandidaat als de opdrachtgever.

Domeinspecialisten
Onze Recruitment Consultants bevatten een sterke expertise binnen hun eigen vakgebied. Dit zijn vaak professionals die jarenlange ervaring hebben opgedaan in IT, Bank en Verzekeringen, Finance, Marketing en/of Logistiek en van daaruit de stap naar het recruitment vak hebben gemaakt. Hierdoor weten zij als geen ander hoe de markt in elkaar zit en welke kandidaten goed passen binnen welke organisatie.

We Are Hiring Professionals 
Wij worden gelukkig van ambitieuze professionals en tevreden opdrachtgevers. Mensen verbinden is wat we doen – dag in, dag uit. Ben jij benieuwd wat wij voor jou in deze krappe arbeidsmarkt kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of bekijk de vacatures op onze website!

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media