BLOG

20221104-STATUSPRO-119
20221104-STATUSPRO-59
20221104-STATUSPRO-95
20221104-STATUSPRO-91
20221104-STATUSPRO-82
20221104-STATUSPRO-9
20221104-STATUSPRO-27
20221104-STATUSPRO-114
20221104-STATUSPRO-62

Wij zijn verhuisd: dit is het nieuwe hoofdkantoor van Status Pro en Status Pro Sport

Status Pro heeft officieel de deuren geopend van het nieuwe hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn. Na zeven jaar gevestigd te zijn geweest op de Leidse Schouw, zijn we nu actief vanaf het Raoul Wallenbergplein in het stadshart. Door de vele ontwikkelingen die we hebben meegemaakt, vinden we het belangrijk om stil te staan bij wat we tot nu toe mogelijk hebben kunnen maken. Daarom nemen wij jou graag mee in ons nieuwe kantoor!

Wat is de reden/achterliggende gedachte van de verhuizing?
Estafano van Aanholt, Managing Director: “In de afgelopen jaren zijn wij ontzettend hard gegroeid in alle opzichten. Het vorige kantoor kon ons niet meer de ruimte en faciliteiten bieden die wij nodig hebben om de volgende stappen te maken. Bovendien vind ik het belangrijk om ons team, klanten en relaties ook echt de beleving te bieden met ons kantoor door hen mee te nemen in ‘de wereld van Status Pro en Status Pro Sport’. Het wordt voor onze doelgroep steeds duidelijker wie wij zijn en waar beide labels voor staan, maar dat moeten we op alle denkbare mogelijke manieren goed blijven uitdragen.”

Wat zijn de doelen met het nieuwe kantoor?
Estafano van Aanholt, Managing Director: “Voor Status Pro is dit een kantoor dat momenteel representatief staat voor onze huidige positie in de markt en groeiambities. Het biedt bovendien de juiste faciliteiten, zoals de grootte, inventaris, vergader- en ontspanningsruimtes om optimaal te presteren. En als het goed is, dat merken we nu al, biedt dit kantoor ook een positieve bijdrage aan de productiviteit en het werkplezier.

De cliënten, klanten en relaties van Status Pro Sport worden nu ook veel beter meegenomen in ons concept. We hebben bepaalde elementen vanuit de professionele voetbalwereld meegenomen in het interieur. Een ander voorbeeld is dat we met de Esports room niet alleen laten zien wat we doen, maar bieden we tevens de juiste gaming faciliteiten aan ons Esports team.

Voor alle interne-, externe collega’s en de andere kantoren verdeeld over het land, kunnen we nu echt fungeren als hoofdkantoor. Geregeld zijn hier ook collega’s van de andere vestigingen werkzaam en biedt dit kantoor de mogelijkheid om iedereen een goede werkplek, training, coaching en diverse andere bedrijfsactiviteiten aan te bieden.”

Hoe komt de bedrijfscultuur terug in het nieuwe kantoor?
Estafano van Aanholt, Managing Director: “Wij willen op alle gebieden professionaliteit, ambitie, resultaatgerichtheid en succes uitstralen. Dit is ook terug te zien op het kantoor door middel van het interieur en de nóg professionelere werkfaciliteiten. Sales zit in ons DNA, de actuele prestaties zie je weer terug op de vele TV-schermen en we hebben een mooie gouden scheepsbel opgehangen om een succesvolle bemiddeling te vieren met het team. Waar we voorheen in deelruimtes werkten hebben we er nu heel bewust voor gekozen om met de recruitment teams vanuit één grote ruimte te werken. Dit bevordert de interactie en teamspirit. De andere deelruimtes bestaan uit diverse thema’s en zijn bestemd voor interactieve sales- en creatieve sessies. Het management heeft nu een eigen ruimte waar alle concepten samenkomen qua uitstraling. Daarnaast geeft onze vergaderruimte nu nog meer mogelijkheden om onze toegevoegde waarde te presenteren aan opdrachtgevers en professionals.”

Kan je ons meenemen in de opzet van het kantoor?
Estafano van Aanholt, Managing Director: “Ik vond het belangrijk dat ons nieuwe kantoor modern ingericht is en waarmee verschillende doelgroepen zich kunnen identificeren. Waar ik best trots op ben, is dat we met diverse binnenhuisarchitecten hebben gesproken, maar uiteindelijk alsnog hebben besloten om het volledig zelf te doen en dat het zo goed gelukt is.

De mensen die hier nu al geweest zijn ervaren het als een kantoor waar een goede (werk-)sfeer heerst én een kantoor waar men een goede beleving en indruk krijgt van Status Pro en Status Pro Sport. Hierin zijn we in onze missie geslaagd! Het voornaamste was uiteraard dat onze collega’s zichzelf en Status Pro herkennen in het kantoor en niet geheel onbelangrijk, dat we hier nog beter ons werk kunnen doen. Ook dit is gelukt.

Na diverse rondvragen werd in het beginstadium bijvoorbeeld duidelijk, dat ons team de voorkeur had om te werken met goede zit-sta-bureaus, handige schermen voor multitasking, sales leaderboards, creatieve plekjes om te brainstormen en ontspanningsruimtes, omdat we hier geregeld ook na werktijd zijn. Persoonlijk denk ik, dat we dit in alle opzichten voor elkaar hebben gekregen. Waar ik ook content mee ben is dat we het voor elkaar hebben gekregen om de werelden van Status Pro en Status Pro Sport nóg beter met elkaar hebben weten te verbinden. Dat is nu ook al enigszins terug te zien op onze website en social media. In het nieuwe jaar zal men – ook met behulp van het nieuwe kantoor – dit heel sterk terugzien in onze Employer Branding.”

Hoe brengt het kantoor iedereen dichter bij elkaar?
Sander Basselier, Recruitment Consultant: “Het kantoor brengt een bepaalde sfeer met zich mee. Deze sfeer kent twee kanten waaronder de professionele en de gemoedelijke kant. Het kantoor brengt mensen dichterbij elkaar door de dynamiek die er zich binnen afspeelt. Zo zit je dichter bij je collega’s en zijn de communicatielijnen nog veel korter dan in het oude kantoor. Je kunt veel makkelijker met je collega’s een praatje maken (indien daar de tijd voor is uiteraard).

Op professioneel vlak is het kantoor verbeterd qua ruimtelijke ordening en lichtinval. Je merkt dat mensen hiervan profiteren. De energie binnen het kantoor is aanzienlijk verbeterd door de nieuwe locatie. Ik denk dat ik voor eenieder spreek als ik zeg dat alle collega’s beter zijn gaan presteren na deze overstap. We hebben het geluk dat we mooie resultaten in elkaars samenzijn mogen delen en dat nu in een nog mooier, strakker en beter gelegen kantoor.”

Celine Chandoe, Recruitment Consultant: “In dit nieuwe kantoor zitten we in een open ruimte met elkaar. Dit zorgt voor veel verbonden- en betrokkenheid, waardoor de familiecultuur beter tot zijn recht kan komen. We pushen elkaar tot het uiterste en zorgen ervoor dat iedereen mee kan doen.”

Jelle Swagerman, Recruitment Consultant: “Vooropgesteld brengt het kantoor ons dichter bij elkaar omdat we nu allemaal in één ruimte zitten. Niet alleen in een ruimte maar in een ruimte met veel bewegingsvrijheid.”

Hoe inspireert dit kantoor jou?
Sander Basselier, Recruitment Consultant: “Ik denk dat iedereen onderbewust vindt dat dit een mijlpaal is voor Status Pro. Als je kijkt naar hoe het bedrijf is opgericht en waar onze collega’s vandaan komen, had je dit niet kunnen bedenken. Dit kantoor inspireert mij op verschillende vlakken. Ik vind de locatie geweldig. De nieuwe locatie is gevestigd in het stadshart. Dit past goed bij Status Pro en haar dynamiek. Onze dynamiek bestaat namelijk uit drukte, levendigheid, strategie en centralisatie (als het gaat om de kandidaat, klant of business processen). Dit kantoor draagt dat uit. We houden van de drukte en de mensen die de plek met zich meebrengt. Het is overigens het commercieel hart van Alphen aan den Rijn. Een commercieel bedrijf, zoals Status Pro, voelt zich hier meteen thuis.

Het kantoor is ook een commerciële stimulans. Zo hebben we meerdere attributen, waaronder eigen meeting rooms en goed verzorgde werkplekken. Ons wordt de kans geboden om commercieel verder te ontwikkelen. Het kantoor zorgt ervoor dat ik geen genoegen neem met te weinig en dat ik elke dag kies voor verbetering op het gebied van het sales vak. Bovendien stelt het ons in staat om uit te stralen wie wij zijn als Status Pro. Als mensen langskomen krijgen ze meteen het warme Status Pro gevoel mee. Ze weten vanaf dat moment dat ze niet enkel te maken hebben met een commercieel bedrijf, maar een bedrijf dat het belang van de kandidaat vooropstelt tijdens haar werkzaamheden. Ons nieuwe pand zorgt ervoor dat we onze kernwaarden adequaat kunnen delen met zowel de opdrachtgever, kandidaat als andere collega.”

Celine Chandoe, Recruitment Consultant: “Dit kantoor inspireert mij, omdat dit goed representeert wat Status Pro mogelijk kan maken. Begonnen als een eenmansbedrijf en uitgegroeid tot een nieuw pand met een vast en sterk team, laat maar weer zien dat alles mogelijk is als je het maar graag genoeg wilt.

Daarnaast zijn we continu bezig om elkaar te inspireren en het beste uit elkaar te halen. Zo zijn we bezig om een inspiratiehoek te creëren, waarin iedereen de mogelijkheid heeft zijn creatieve mindset te prikkelen.”

Jelle Swagerman, Recruitment Consultant: “Het kantoor inspireert me omdat de man die dit bedrijf met z’n blote klauwen op heeft gebouwd ook zichtbaar aan het interieur gewerkt heeft. Zo zie je heel veel aspecten van ‘wie wij zijn’ terug in hoe het kantoor eruitziet.”

Wat is het doel van de Esports ruimte?
Status Pro ESport is onderdeel van Status Pro Sport. Het DNA van Status Pro Sport is voetbal. We vertegenwoordigen o.a. professionele eSporters, influencers, sterke merken en betaald voetbalorganisaties. Dit doen we o.a. voor clubs als Sparta Rotterdam en sc Heerenveen. En met Timo Maartense hebben we de beste Esports Coach van de wereld in huis. De bedoeling is dat we met behulp van onze Esports ruimte toernooien en internationale wedstrijden gaan winnen. Het is ons stadion waar onze spelers kunnen performen op het hoogste niveau.

Timo Maartense, Esports Coach: “De Esports ruimte heeft twee doelen. Allereerst het creëren van professionele content om de brand van Status Pro Esport te laten groeien. Ten tweede een ruimte waar onze Esporters hun toernooien en wedstrijden kunnen winnen. Tevens brengt deze ruimte meer focus met zich mee, wat zorgt voor betere resultaten voor de Esporters. We willen de brand van SPS Esport laten groeien op social media, dit doe je door het maken van goede content en het behalen van goede resultaten gedurende het competitieve FIFA seizoen.”

Connecting Talent With Opportunity
Heb jij altijd willen werken in een omgeving waarin de mogelijkheden eindeloos zijn? Wil jij werken met collega’s die jou kunnen stimuleren om het beste uit jezelf te halen? Kom dan een keertje langs voor een kopje koffie op ons nieuwe kantoor! Wij vertellen jou graag wat Status Pro voor jouw ontwikkeling kan betekenen! Bekijk de vacatures of neem contact op via 0172-334011.