BLOG

20210614-STATUSPRO-93
20200612-STATUSPRO-103
20200612-STATUSPRO-106
20210614-STATUSPRO-103

Behind the scenes: Jamuel van Aanholt, Recruitment Consultant

Naam: Jamuel van Aanholt
Geboortedatum: 16-08-1994
Woonplaats: Groningen
Opleiding: MBO 2 Detailhandel, MBO 4 Juridisch Medewerker en nu HBO Commerciele Economie
Functie: Recruitment Consultant Bank en Verzekeringen
Werkt bij: Status Pro Groningen

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
In 2016 heb ik mij ingeschreven bij de KVK. Ik wilde als zzp’er telefonisch energie verkopen. Ik had toen al regelmatig contact met Estafano, Managing Director bij Status Pro over ondernemen en uiteindelijk heeft hij mij kennis laten maken met recruitment. Ik heb toen een pilot gedraaid en dit beviel mij erg goed. Sinds 2017 ben ik aangesloten bij Status Pro.

Waarin maakt Status Pro het verschil volgens jou?
Het persoonlijk contact die we met klanten hebben. Wij hechten ontzettend veel waarde aan de relatie en commitment met klanten. Daarnaast gaan de Consultants van Status Pro de diepte in met zowel kandidaten als klanten. We willen elk detail van een vacature of een kandidaat weten, zodat we vanuit daar de juiste match maken. Een juiste match maken zit hem ook vaak in kleine details. Ik denk dat Status Pro zich hiermee onderscheidt.

Wat is jouw rol in het team?
Ik ben verantwoordelijk voor de business unit Bank en Verzekeringen en houd mij dus bezig met het bij elkaar brengen van vraag en aanbod binnen dit vakgebied. Ook bouw ik aan de Status Pro vestiging in Groningen.

Hoe ziet je werkdag eruit?
S’ morgens begin ik met mijn e-mails te lezen om te kijken of er zaken zijn die direct opgepakt moeten worden. Vervolgens ga ik van 10:00 uur t/m 12:00 uur bellen met kandidaten en/of opdrachtgevers. Tussen 12 en 1 heb ik even pauze en doe ik ondertussen wat administratieve handelingen. Daarna ben ik vaak van 14:00 uur t/m 16:00 uur weer aan het bellen en het laatste gedeelte van de dag ben ik bezig met mails versturen en dan voornamelijk kandidaten voorstellen aan onze klanten.

Wat maakt jouw werk zo uitdagend?
De vrijheid en zelfstandigheid die je hebt in je rol. Daarnaast krijg ik er zelf altijd een goed gevoel van als ik een juiste match heb weten te leggen en ik een klant zijn interesse heb kunnen wekken met een match die ik zie tussen een klant/vacature en een professional. Om dit elke keer weer opnieuw te doen en bedrijven te helpen aan professionals en professionals te helpen aan een nieuwe baan vind ik erg uitdagend.

Wat zijn je doelen voor jouw carrière bij Status Pro?
Binnen nu en een jaar wil ik een team hebben gebouwd in Groningen. Daarnaast wil ik met Status Pro nog een andere business opzetten. Hier ga ik komend jaar mijn scriptie over schrijven.

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
Geloof in jezelf en doe wat jij graag wilt is het beste advies wat ik heb gekregen.

Voor wie heb jij bewondering?
Voor mijn opa en oma, omdat zij altijd goed voor hun kinderen en kleinkinderen hebben gezorgd. Zij hebben jarenlang voor 4 en soms 5 kinderen gezorgd en werkten daarnaast ook nog allebei en we hebben nooit wat te klagen gehad of kwamen nooit iets te kort. Hier heb ik veel bewondering voor. Daarnaast heb ik veel bewondering voor mensen die van heel ver zijn gekomen en nu iets moois hebben bereikt en mensen die, ondanks dat zij ontzettend veel kritiek krijgen, zich toch goed staande weten te houden.

Ik zag laatst een documentaire van Boef, waarin zijn levensverhaal naar voren kwam. Hier heb ik wel veel respect voor gekregen. Aan de ene kant omdat je ziet hoe hij van heel ver komt en het toch gemaakt en aan de andere kant vond ik het mooi om te zien dat geld niet gelukkig maakt. Dit is een kant die je niet vaak ziet van bekende mensen. Of voetballer Hakim Ziyech die tijden heeft gehad dat zijn eigen fans hem uitfloten. Hoe iemand zich dan staande houdt en nog steeds presteert vind ik echt knap. En als laatst kickbokser Jamal Ben Saddik. Een goeie kickbokser die 3 keer een terminale ziekte heeft overwonnen. Dat iemand ondanks deze ongekende tegenslagen toch nog zo ver komt vind ik heel mooi. Niet alleen hij, maar iedereen die harde tegenslagen krijgt en zich staande weet te houden en er sterk uitkomt. Of dit nou een ziekte is of iemand in je directe omgeving die je kwijtraakt of iets anders en je daar sterk weet uit te komen en je positief in het leven blijft staan, daar heb ik ontzettend veel bewondering voor.

Wat is jouw motto?
Ik heb niet echt een motto, maar ik hoorde ooit eens deze motto die mij wel aansprak: “Mentaliteit wint van talent als talent geen mentaliteit heeft.” Ik ben ervan overtuigd dat je veel kunt bereiken, zolang je er maar in gelooft en er echt voor gaat.

Wat zijn je hobby’s?
Ik zaalvoetbal één keer in de week en heel af en toe als het lekker weer is voetbal ik op straat. Verder hou ik wel van een goed boek lezen, series kijken, gamen en tijd doorbrengen met vrienden en familie.

Wat is jouw ‘guilty pleasure’?
Ik houd echt van patat. Heel ongezond, maar goed. Verder houd ik echt van Nutella op mijn brood. Er zijn tijden geweest dat ik elke dag brood met nutella at als ontbijt. Dit doe ik gelukkig niet meer.

Noem één ding wat op jouw bucketlist staat?
Een reis door Amerika maken wil ik écht nog een keertje doen. Ik zou ook ooit een keer in Dubai uit een vliegtuig willen springen met een parachute. Een vriend van mij wilde dit al eens eerder doen met mij toen we daar op vakantie waren, maar toen durfde ik het nog niet. Nog steeds niet trouwens, maar ergens ben ik wel benieuwd. Daarnaast zou ik ooit voor langere periode in het buitenland willen wonen.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben trots op waar ik nu sta in mijn leven. Dit zag er 6 á 7 jaar geleden wel anders uit en de mensen die mij echt persoonlijk kennen weten wat ik hiermee bedoel. Als voorbeeld: Toen ik 16/17 jaar oud was, liep ik nog bij de reclassering en kwam er uit een IQ test dat ik laag begaafd ben. Nu 8 jaar later heb ik een MBO 4 diploma, ga ik aankomend jaar afstuderen voor mijn HBO diploma en heb ik mijn eigen kantoor in Groningen. Hier ben ik dan ook erg trots op en laat zien dat je veel kunt bereiken, zolang je er zelf in gelooft en ervoor gaat.

Verder ben ik trots op de groei die wij momenteel doormaken met Status Pro. Er komen hele mooie dingen aan en ik ben benieuwd waar wij over een paar jaar met dit bedrijf staan. Mijn verwachtingen zijn in elk geval hoog.

Welke tips wil je meegeven aan mede-professionals?
Zorg dat je altijd iets doet wat je leuk vindt en waar je gelukkig van wordt. Ik vraag vaak aan kandidaten “Wat vind je – los van het geld – belangrijk om terug te vinden bij een nieuwe job of organisatie?”. Dit omdat ik er zelf van overtuigd ben dat je iets moet doen waar je gelukkig van wordt. Bij mij is dat ondernemen en de vrijheid die ik graag wil hebben. Dat heeft mij gebracht tot waar ik nu sta. Dus ben je niet gelukkig in je werk of privé? Verspil dan niet teveel tijd. Denk goed na wat je graag zou willen, hoe je daar kunt komen en ga over tot actie. Denk altijd in mogelijkheden!

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media