BLOG

20201218-STATUSPRO-24
20201218-STATUSPRO-18 kopiëren

Behind the scenes: Steven van den Bosch, Stagiair en Talent Sourcer

Naam: Steven van den Bosch
Geboortedatum: 03-11-1997
Woonplaats: Gorinchem
Opleiding: Human Resource Management
Functie: Talent Sourcer
Werkt bij: Status Pro

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Ik ben met Status Pro in aanraking gekomen, omdat ik op zoek was naar een stageplek. Ik had een bericht op mijn LinkedIn geplaatst met de vraag of mijn netwerk mij kon helpen in deze zoektocht. Nog geen dag later werd ik benaderd door Status Pro en zijn we met elkaar in gesprek gegaan.

Waarin maakt Status Pro het verschil volgens jou?
Status Pro maakt het verschil in het doorzettingsvermogen dat het toont en de kwaliteit die het levert. Wanneer een opdrachtgever van Status Pro aangeeft dat het een complexe opdracht betreft, dan gaat het tempo bij ons alleen maar omhoog. Hoe complexer het is, hoe groter de uitdaging. Dat is de mentaliteit die heerst binnen het bedrijf en die mentaliteit heb ik persoonlijk nog nergens anders zo duidelijk naar voren zien komen als bij Status Pro.

Wat is jouw rol in het team?
Mijn rol in het team is de rol van Talent Sourcer. Als Talent Sourcer ben je vooral de kwaliteit van de cv’s van kandidaten aan het checken. Je kijkt naar het profiel van de kandidaat en het profiel van de desbetreffende opdracht. Als Talent Sourcer kijk je naar alle factoren die meespelen voor zowel kandidaat als opdrachtgever. Als al deze factoren matchen met elkaar, gaat het cv van de kandidaat door naar de Consultant. Als Talent Sourcer zorg ik dus dat de juiste profielen bij mijn collega’s op hun bureau komen te liggen.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Mijn werkdag begon voorheen met het reizen naar kantoor. Echter door de ontwikkelingen van en rondom COVID-19 ben ik nu thuis aan het werk. Mijn werkdag begint met het openklappen van mijn laptop en met een videocall met mijn collega’s. In deze call bespreken we gezamenlijk waar onze focus ligt en wat onze doelstellingen zijn voor die dag. Hierna gaat iedereen druk aan de slag met de taken die hij of zij voor die dag heeft staan ingepland. Tussendoor worden er calls met elkaar gehouden voor vragen en informatie.

Na de lunch probeer ik over het algemeen wat administratieve taken te volbrengen, zodat ik dit niet aan het einde van de dag allemaal nog hoef te doen. Na de administratie is het weer tijd om op zoek te gaan naar nieuwe talenten/kandidaten. Tegen het einde van de middag doe ik vaak nog de overige administratieve taken die zijn overgebleven, daarna zit de dag er voor mij op en kan ik mijn laptop weer dichtklappen.

Wat maakt jouw werk zo uitdagend?
Wat mijn werk uitdagend maakt en leuk houdt, is voor mij de diversiteit die je tegenkomt tijdens het uitvoeren van je werkzaamheden. En dan heb ik het niet alleen over de profielen van de kandidaten, maar ook over de verschillende functies en opdrachtgevers waar je voor zoekt. Je probeert de beste match te vinden tussen opdrachtgever en kandidaat, waardoor je zo nauwkeurig mogelijk te werk gaat. Dat tezamen zorgt er bij mij voor dat de uitdaging blijft om het beste uit jezelf te halen.

Wat zijn je doelen voor jouw carrière na jouw studie?
Ik heb op dit moment nog geen duidelijke doelen gesteld voor mijn carrière na mijn studie. Ik heb namelijk mijn focus gelegd op het behalen van mijn studie. Na mijn studie wil ik gaan werken om de geleerde theorie in de praktijk te kunnen toepassen. Ik hoop dat ik tegen die tijd een leuk bedrijf vind waar ik kan doorgroeien en waar ik veel sociaal contact heb. Ik heb namelijk in de loop der tijd gemerkt dat sociaal contact een aspect is wat ik erg waardeer in mijn werkzaamheden. Ik vermoed dan ook dat dit als een rode draad door mijn carrière zal lopen. Waar mij dit uiteindelijk precies zal brengen weet ik niet, maar ik kijk er wel naar uit!

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
“NOAD” -> Nooit Ophouden Altijd Doorgaan.

Voor wie heb jij bewondering?
De eerste die mij te binnen schiet is Cristiano Ronaldo. Ik vind het zo bijzonder om te zien wat voor een drive die man heeft. Altijd trainen, altijd de beste willen zijn, zorgen dat je mentaal en fysiek in topconditie bent en blijft. Al jarenlang doet hij mee in de top van de sport. Heel de wereld heeft verwachtingen van hem of meningen over hem en onder die druk presteert hij. Daar heb ik bewondering voor.

Wat is jouw motto?
“Carpe Diem” – Pluk de dag

Wat zijn je hobby’s?
Ik vind sporten leuk en dan voetbal in het bijzonder. Ook game ik regelmatig online. Buiten dat vind ik het ook erg gezellig om een drankje te doen met vrienden, maar helaas moet ik daar voorlopig nog mee wachten.

Wat is jouw ‘guilty pleasure’?
De Yoghurt Gums van Katja zijn mijn guilty pleasure. Die kreeg ik vroeger al toen ik klein was en die lust ik nog steeds heel graag.

Noem één ding wat op jouw bucketlist staat?
Ik zou graag een keer een ‘El Classico’ willen bijwonen. Dit is de wedstrijd waarin Barcelona en Real Madrid het tegen elkaar opnemen.

Waar ben je het meest trots op?
Ik ben trots op het feit dat ik weer ben gaan studeren, ondanks dat er veel mensen waren die dachten dat ik dat niet meer zou gaan doen. Mijn vorige studie heb ik namelijk afgebroken, omdat ik het geen leuke studie vond. Na twee jaar fulltime werken heb ik toen toch besloten dat ik nog wilde studeren terwijl veel mensen mij voorspelden dat mij dit zou gaan tegenvallen. Ik ben nu ruim anderhalf jaar verder en ik ben nog steeds blij dat ik ben gestart!

Welke tips wil je meegeven aan mede-professionals?
Luister goed naar de adviezen van je naasten, maar maak uiteindelijk zelf je beslissing. Jij bent namelijk degene die het moet gaan doen.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media