BLOG

DSC03169

19 jaar actief in de verzekeringsbranche, Kim de Koning vertelt

Fidus is een financieel adviesbureau met een specialisatie in vrijwel alle financiële zaken. Denk hierbij aan verzekeringen, pensioenen, hypotheken en leningen. Met de slogan ‘Met Fidus ga je zelfverzekerd door het leven’ zorgt Fidus met een team van meer dan 350 Adviseurs ervoor dat alle klanten financieel ontzorgd worden. Zo zet Kim de Koning zich dag in – dag uit in op de afdeling ‘Advies Particulieren’. Met al 19 jaar lang ervaring in het vak ontwikkelt Kim zich verder in haar nieuwe senior functie bij Fidus.

Wie is Kim de Koning?
“Ik ben 41 jaar, getrouwd met Michel en moeder van Dylan (16) en Joey (12). In mijn vrije tijd wandel en skate ik graag. Mijn hobby’s zijn zelf kaartjes maken met handlettering, Jan van Haasteren puzzels maken en lekker koken voor mijn gezin. Ook ga ik er graag op uit met mijn familie en vriendinnen/vrienden.”

Welke teamspeler ben jij?
“Ik kenmerk mijzelf als rugnummer 4: De voorstopper – orde, kalmte, goede planner, denkt in teambelang en ervaring. Dat vind ik erg goed bij mij passen. Ik ben georganiseerd en kan goed de rust bewaren in lastige situaties. Plannen is echt mijn ding. Ik geef graag complimenten en ben heel positief ingesteld. Dat vind ik ook belangrijk voor ons team.”

Kun je wat meer vertellen over jouw expertise en ervaring als Senior Adviseur Particulieren?
“Ik werk inmiddels al 19 jaar in het vak, ben in 2003 als leek begonnen bij mijn vader op kantoor. Hier deed ik uiteindelijk alles. Van de prolongatie, rekeningcouranten, de bank inboeken, nieuwe verzekeringen sluiten tot schades behandelen. Bij de verkoop van ons kantoor in 2016 ben ik uiteindelijk bij BeneVia (de voorloper van Fidus) terecht gekomen. Doordat ik altijd op een klein kantoor gewerkt heb, ben je eigenlijk van alle markten thuis en behandel je meerdere vlakken van het werk. Dit neem ik allemaal mee in mijn nieuwe functie als Senior en weet daarom ook veel van de systemen. Hierdoor kan ik mijn collega’s goed ondersteunen.”

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw rol als Senior Adviseur Particulieren?
“Het samenwerken met fijne collega’s, hun ondersteunen, begeleiden en samen naar oplossingen zoeken als er problemen ontstaan. Ook het oplossen van klachten van klanten is iets wat nu bij mijn functie hoort. Het is fijn als het lukt om een klacht om te draaien naar een positieve oplossing voor beide partijen.”

Wat spreekt jou het meeste aan in werken bij Fidus?
“Wat mij het meeste aanspreekt aan werken bij Fidus is dat ik het persoonlijk een leuk bedrijf vind. Het is heel fijn dat we nu ook de vrijheid hebben om thuis te werken. Ook de onderlinge sfeer met collega’s uit alle regio’s is gewoon goed en fijn, hierdoor kan je altijd op elkaar terugvallen.”

Wat is jouw grootste prestatie tot nu toe?
“Ik denk dat mijn grootste prestatie tot nu toe is dat ik ben geworden wie ik ben door hard aan mezelf te werken. Na een burn-out en ernstige nierfalen ben ik vanaf januari eindelijk weer volledig aan het werk en heb ik hard gewerkt om Senior te worden.”

Waar zou jij je graag nog in verder willen ontwikkelen binnen de verzekeringsbranche?
“Ik wil me graag verder ontwikkelen in mijn nieuwe Senior-functie om uiteindelijk verder te groeien in een leidinggevende functie op de afdeling Advies Particulieren.”

Kan je een omschrijving geven van de afdeling ‘Advies Particulieren’?
“De afdeling Advies Particulieren is een hele leuke diverse afdeling met een heel leuk team!

· We beantwoorden de inkomende telefoon en daar komt vaak weer nieuw werk uit. Denk aan het maken van offertes voor een nieuwe woning of auto, of een wijziging voor een opstalverzekering omdat een klant zonnepanelen heeft aangeschaft. Hiervoor ga je dan bij verschillende verzekeraars offertes maken.
· We doen oversluiting acties als verzekeraars stoppen met bepaalde verzekeringen.
· We werken samen met Campolife en maken offertes voor kampeerauto’s en caravans die Campolife bij verkoop aan de klant aan ons doorstuurt.
· We verwerken iedere dag mails van klanten.
· We werken de agenda’s af.”

Wat voor teamspeler zoekt Fidus binnen de organisatie?
“Eigenlijk hebben we verschillende teamspelers nodig, zodat we samen op allerlei vlakken een mooi team kunnen zijn.”

Heb je nog een tip die je graag aan je mede-professionals zou willen meegeven?
“Zoek je een leuke baan en heb je totaal geen ervaring in de verzekeringsbranche, maar ben je bereid te leren? Kom op gesprek en kijk wat wij je kunnen aanbieden! Het leven bestaat uit vallen en opstaan, we zijn allemaal zonder ervaring begonnen dus laat je daardoor vooral niet tegenhouden!”

Kom werken bij Fidus!
Bij Fidus zijn ze altijd opzoek naar energieke teamspelers om het team te versterken. Iedere teamspeler is uniek in zijn of haar eigen rol. Welke teamspeler ben jij? Ontdek het samen met Fidus.

Ben je geïnteresseerd in andere mensen en vind je het leuk om klanten op een leuke én goede manier van dienst te zijn? Bekijk alle vacatures op de werken-bij-pagina.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media