BLOG

pexels-laura-tancredi-7078666

Werken bij Nederlandse Branche Polis: Deliana Plat vertelt

Nederlandse Branche Polis, ofwel NBP genoemd, is binnen Nederland de allereerste onafhankelijke organisatie die zich richt op het inventariseren,  analyseren en afdekken van specifieke bedrijfsrisico’s. NBP biedt aan haar klanten middels een uitgebreide risicoanalyse. Zij bieden daarom ook alleen de zakelijke markt en in het bijzonder georganiseerde groepen, zoals brancheverenigingen en de daarbij aangesloten leden. Daarnaast bieden zij echte maatwerkoplossingen doordat zij de problemen en behoeftes op gebied van het beheersen van bedrijfsrisico’s onderzoeken. NBP is onderdeel van Heinenoord Holding.

De organisatie maakt grote stappen. Dit biedt volop kansen om je als professional te ontwikkelen en mee te groeien. Dit gebeurde ook bij Deliana Plat. Begin 2021 trad Deliana in dienst als Schadebehandelaar bij NBP. Maar liefst een halfjaar later wist ze een volgende stap te maken in haar carrière als Teamleider van de ‘schadeafdeling’.

Stel jezelf eens voor
“Ik ben Deliana, 23 jaar oud en teamleidster bij de Nederlandse Branche Polis afdeling schade.”

Hoe ben je met Heinenoord in contact gekomen?
“Ik ben vorig jaar benaderd door Status Pro omdat zij mijn CV op het internet hebben gevonden. Ik was op dat moment werkzaam bij een bewindvoerderskantoor, maar merkte dat bewind voering toch niet helemaal mijn ding was. Daarvoor had ik een aantal jaar in de verzekeringswereld gewerkt, wat mij toch meer aantrok. Status Pro had het idee dat werken bij de Nederlandse Branchepolis wel eens de perfecte match voor mij kon zijn.”

Wat spreekt jou het meeste aan in werken bij Heinenoord?
“Wat mij het meeste aanspreekt aan werken bij Heinenoord is dat het ondanks dat het een groot bedrijf is, het toch een hele platte organisatie is waar je jezelf snel in thuis kan voelen. Ik ben iemand die veel energie haalt uit processen analyseren en ga dan ook op zoek naar mogelijke verbeteringen. Doordat Heinenoord een zeer ondernemend bedrijf is kan ik mijn ei hier goed kwijt.”

Tijdens jouw studie in Bedrijfskunde ben je o.a. werkzaam geweest als Schade Adviseur. Wat heeft ervoor gezorgd om jouw loopbaan te vervolgen in de verzekeringsbranche?
“Ik ben van mening dat iedereen die in de verzekeringswereld zit, hier onbedoeld ingerold is en daarna zijn/haar passie hierin vindt. Het is een branche wat je helemaal ligt of echt totaal niet. Maar ik denk dat niemand er echt bewust voor kiest. Zo is het in ieder geval wel bij mij gegaan. Toen ik 18 was en geen behoefte had om direct na de middelbare school door te gaan studeren ben ik werk gaan zoeken en pardoes in de verzekeringswereld terecht gekomen. Mijn grootste motivatie om te gaan werken in de verzekeringswereld was de uitdaging van het behalen van doelgerichte certificaten, in dit geval WFT’s.”

Je bent vorig jaar als Junior Schadebehandelaar van start gegaan bij Heinenoord. Kun je wat meer vertellen over deze rol?
“Als Junior Schadebehandelaar ga je schades van begin tot eind behandelen. Het is ondanks sommige hun overtuigingen, zeer gevarieerd werk. Tuurlijk zijn er schade casussen die vaak voorkomen en niet heel uitdagend zijn om te behandelen, maar je loopt toch vaker tegen uitdagende casussen aan dan je denkt. Schadebehandelaar is een zeer onderzoekend beroep. De belangrijkste eigenschappen die je moet hebben is goed begrijpend kunnen lezen, analyseren, juiste afwegingen maken en standpunten duidelijk kunnen onderbouwen.”

Inmiddels heb je in zeer korte tijd de volgende stap gemaakt als Teamleider Schadeafdeling. Hoe heb je deze transitie ervaren?
“Ik heb de transitie als lerend, uitdagend en met trots ervaren. Ik ben erg dankbaar voor de mensen die mij de kans hebben gegeven om mijzelf te bewijzen. Ik merk wel dat ik nog veel moet leren maar dat doe ik met veel enthousiasme. Ik schroom niet weg van het hebben van veel verantwoordelijkheid, ik krijg daar juist energie van. Daarnaast doe ik mijn best om het mijn team zo veel mogelijk naar hun zin te maken en een luisterend oor te zijn. De feedback van mijn team is tot nu toe zeer positief en dat motiveert mij nog meer.”

Waar houd jij je dagelijks mee bezig als Teamleider Schadeafdeling?
“De werkzaamheden verschillen van dag tot dag maar de terugkerende dagelijkse taken zijn:

    • Werk verdelen onder het team;
    • Werkzaamheden controleren en sturing geven waar nodig is;
    • Bezwaren en klachten behandelen;
    • Eindbeslissingen nemen voor gecompliceerde schade casussen.

Daarnaast ben ik nu ook projectleidster van een project welke betrekking heeft op meerdere afdelingen binnen Heinenoord en ben ik bezig met een productanalyse. Jullie kunnen op basis hiervan wel voorstellen dat mijn dagen goed gevuld zijn. Stilzitten of vervelen zit er niet bij in haha.”

Heb je altijd al de ambitie gehad om leiding te geven?
“Ja, ik ben er wel van overtuigd dat het altijd in mij heeft gezeten. Het is niet perse dat leidinggevende zijn altijd mijn droom is geweest. Toch wist ik al vrij snel, nadat ik de werkwereld inging, dat ik wel potentie had voor een leidinggevende functie. Dit werd gelukkig ook al snel erkend door mijn omgeving, waardoor ik alleen maar meer motivatie kreeg om mijzelf naar een leidinggevende functie toe te werken.”

Wat betekent goed leiderschap voor jou?
“Goed leiderschap is niet alleen focussen op de cijfers maar ook echt op de mensen binnen en buiten het bedrijf. Transparantie en duidelijkheid is naar mijn mening ook heel belangrijk.”

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw functie?
“Wanneer ik wijzigingen in de werkwijzen heb doorgevoerd waardoor de resultaten beter worden, klanten gelukkiger zijn en de medewerkers blij zijn.”

Waar zou jij je graag nog in verder willen ontwikkelen binnen de verzekeringsbranche?
“Ik ben geïnteresseerd in het juridische aspect van de verzekeringen. Ik zou mij bijvoorbeeld graag nog meer willen verdiepen in de wettelijke aansprakelijkheden.”

Wat zijn verder jouw ambities binnen Heinenoord?
“Ik wil mij graag eerst nog verder ontwikkelen in de leidinggevende/management functie. Daarna ga ik nadenken over eventuele vervolgstappen. Zoals jullie weten werk ik nog net geen jaar binnen dit bedrijf, dus ik ben van mening dat ik nog iets meer op ontdekkingstocht dien te gaan voordat ik een keuze maak over mijn toekomst binnen het bedrijf.”

Hoe zal Heinenoord jou hierin ondersteunen?
“Heinenoord ondersteunt mij door sturing en begeleiding te geven aan mijn huidige functie.”

Welke tip wil jij meegeven aan mede-professionals?
“Aan mijn mede-professionals wil ik meegeven dat open en eerlijkheid eenieder het verst brengt. Wees jezelf en vergeet niet dat het leven uit vallen en opstaan bestaat.”

Kom het team versterken!
“Bij Heinenoord Assuradeuren zijn ze altijd op zoek naar mensen die kansen zien én grijpen. Ze hebben een gezellig team dat hard werkt om het bedrijf te laten groeien. Wil jij hier onderdeel van zijn? Bekijk de vacatures of neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.”

Bron: Nederlandse Branche Polis, Deliana Plat

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media