BLOG

Yulien 1
sameer-TTHm86CTwXQ-unsplash

De volgende stap als IT Engineer

De beste worden in het IT-vak staat bij Status Pro centraal. Om deze reden krijgen IT-professionals de mogelijkheid om binnen verschillende tech organisaties hun kennis te delen middels detachering of freelance. Elke IT-professional wordt onderdeel van onze ‘legion’. Zo ook Yuliën, een jonge IT Engineer die per januari 2023 beschikbaar is voor een nieuwe uitdaging in omgeving Den Haag.

Yuliën (26) beschikt inmiddels over vijf jaar ervaring als IT-professional. Hiervoor behaalde hij zijn mbo 4 diploma voor Netwerkbeheer in Nederland, nadat hij eerder zijn mbo 3 ICT Beheer al had behaald in zijn geboorteland Curaçao.

Na zijn opleiding timmerde Yuliën verder aan de weg en koos hij zijn projecten en werkgevers zorgvuldig uit. Zo is Yuliën aan de slag gegaan bij bedrijven zoals Shell, Patagonie, Group-IV en voor Gemeente Vlaardingen. Hierin vervulde hij de rol als Support engineer van de 1e- t/m 3e-lijn en is hij ervaren met het ondersteunen in Windows Server, AD en 365 oplossingen.

Tot voor kort was Yuliën actief voor de Gemeente Vlaardingen waar hij een breed takenpakket had als Werkplek Engineer met coördinerende taken. Hier is hij onder andere verantwoordelijk geweest voor het contact met leveranciers en het zelfstandig leiden van het team. Daarnaast leverde hij support voor Windows 10 gebruik en ondersteunde hij bij Office 365 gebruik. Verder is Yuliën ervaren met het toepassen van Citrix en beschikt hij over ruim 2 jaar ervaring als Werkplekbeheerder.

In zijn vrije tijd houdt Yuliën zich veel bezig met IT. Toen Yuliën nog op de middelbare school zat op curaçao, kwam hij regelmatig op vakantie in Nederland om zijn oudere broer te bezoeken. Zijn broer was destijds al een IT-professional en zo raakte Yuliën geïnspireerd om in zijn voetsporen te treden. Daarnaast houdt Yuliën zich veel bezig met crypto en doet hij veel research hiernaar. Een ander onderwerp wat hem erg bezighoudt is NFT. Zo is hij onderdeel van de ‘Billionaire Zombies Club’, één van de grootste NFT community’s, om zo nóg meer kennis te vergaren.

De ambitie van Yuliën is om zich op de lange termijn te ontwikkelen tot een Microsoft Architect. Hiervoor wil hij zijn ervaring verder uitbreiden en heeft hij zijn vizier gericht op het behalen van waardevolle certificaten. Zo zal Yuliën zijn MD-100 en MD-101 behalen, om vervolgens ook zijn AZ-900 hieraan toe te voegen. Dit is volledig in lijn met de ambities van een moderne System Engineer.

We Are Hiring Professionals
Wij zijn van mening dat de nieuwe IT-professionals niet alleen worden gevormd door een academische of universitaire achtergrond, maar ook door een proces van continue zelfontplooiing, sociale interactie en bewustwording van innovatie! Status Pro biedt daarom professionals de mogelijkheid zichzelf te kunnen ontwikkelen in een omgeving die het beste op hun behoeften en talenten aansluit. Heb jij ook de ambitie om de volgende stap in jouw carrière te nemen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.