BLOG

screen-post-rVcxGBT80j8-unsplash
ella-don-7MoDSTnTw4U-unsplash
nubelson-fernandes-CO6r5hbt1jg-unsplash

In gesprek met Sharukh: Hoe Status Pro hem helpt zijn ambitie in uitdagende IT-projecten waar te maken

Sinds juni 2023 is Sharukh Badal in dienst bij Status Pro en klaar voor een nieuw project. Sharukh is een DevOps Engineer die in de afgelopen 6 jaar enorme stappen heeft gezet in zijn ontwikkeling als IT-professional. Zo behaalde hij zijn hbo-diploma Informatica en de Google Cloud Architect en Security certificaten. Daarnaast was hij via Accenture actief aan projecten voor onder andere Google, Shell en ASML. De veelzijdigheid van Sharukh zie je onder andere terug in zijn ervaring met on-premise oplossingen, het Kubernetes platform en het configureren én het beheer van de CI/CD pipeline. Verder kan hij zeer goed overweg met: Python, Mircosoft Azure Infrastructure, load balancing en C#/ Powershell scripting. Hierdoor weet hij voor elke organisatie die de DevOps methodiek toepast van toegevoegde waarde te zijn.

De ambitie van Sharukh is om zich verder in te zetten voor uitdagende projecten, waar hij zijn veelzijdige kennis van de Dev en Ops kant op een creatieve manier kan benutten. Hierin wordt hij ondersteund door Status Pro. Meer weten over Sharukh? Lees het interview hieronder.

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Ik ken Milano Naarden, Recruitment Consultant bij Status Pro, al vier jaar lang. Ik werd in 2019 door Milano benaderd en destijds werd ik bij NEP bemiddeld. Hier heb ik in de rol van DevOps Engineer gewerkt.

Waarom heb je voor Status Pro gekozen?
Voor mij was het heel simpel. Milano kende ik natuurlijk al en dit wekt veel vertrouwen op. Daarnaast werd ik echt op het juiste moment weer door Milano benaderd. Ik kwam op dat moment echt net vrij en voor ik het wist had ik Milano aan de lijn.

Ik heb altijd op hoge functies gewerkt bij grote toonaangevende bedrijven. Nu wil ik mij focussen op het werken in verschillende projecten met veel plezier. En dit is precies wat Milano aan mij kon bieden. Zodoende heb ik ervoor gekozen om gedetacheerd te worden door Status Pro.

Kan je wat meer vertellen over jouw ervaring die je tot nu toe op hebt gedaan?
Zoals ik eerder aangaf heb ik veel ervaring opgedaan in hoge functies bij sterke werkgevers, zoals Belastingdienst, Google, Shell etc. Ik heb dit allemaal kunnen bereiken door mijn ouders. Zij hebben mij altijd gepusht om de kansen die ik kreeg met beide handen aan te pakken. Met hun ondersteuning ben ik zo ver gekomen.

Daarnaast heb ik in een zeer korte tijd grote stappen gemaakt en dit heeft puur te maken met mijn leergierigheid. Ik heb heel veel moeten leren, zelf op onderzoek moeten uitgaan. Ik raad je ook niet aan om te wachten op je werkgever tot je tools uitgereikt krijgt. Wees vindingrijk, ga zelf experimenteren. Het belangrijkste in IT is om jezelf te ontwikkelen. Om een goede IT-professional te zijn, moet je wel, aangezien IT continu op elk vlak verandert. Dus als professional kan je ook echt niet stilzitten. Het vak heb ik echt mezelf eigen gemaakt en daar ben ik het meest trots op.

Hoe meer ervaring je hebt, hoe meer dingen je ziet, hoe meer je de werkelijkheid ziet in IT.

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw rol als DevOps Engineer?
Het toffe van DevOps Engineer is dat je twee verschillende functies hebt in IT. Dat maakt het werk voor mij leuker en hier haal ik voldoening uit. Daarnaast weegt werkplezier voor mij ontzettend zwaar. Dus als ik ergens veel plezier heb, haal ik hier bij voorbaat al mijn voldoening uit.

Wat vind jij echt leuk aan het IT-vak?
Ik wist op de middelbare school al wel dat ik IT’er wilde worden. Ik was altijd al gek op computers. Ik haalde computers uit elkaar , sleutelde aan allerlei dingen, enzovoort. Ik besloot toen na de middelbare school deze passie voort te zetten door een mbo-niveau 4 opleiding in de richting van ICT-beheer te volgen. Toen ik nog werkzaam was bij Belastingdienst merkte ik dat er toch wel veel waarde werd gehecht aan een hbo-scholing. Om deze reden heb ik via LOI mijn hbo-diploma in informatica in twee jaar tijd behaald.

Daarnaast is bijna alles IT. Er hoeft maar iets mis te gaan en alles ligt plat. Dat maakt voor mij het IT-vak uitdagend en leuk.

Hoe ziet de wereld van IT over 10 jaar eruit?
Er zijn veel ontwikkelingen gaande momenteel. Denk maar aan AI. In de toekomst gaan we hier nog meer mee te maken hebben. Er zijn al bedrijven die bezig zijn om bijvoorbeeld vliegtuigen te besturen middels AI. Of bedrijven die AI willen gebruiken in het treinnetwerk. En wat dacht je van de zelfrijdende auto’s die er al zijn? Zo zie je dat er veel stappen worden gemaakt. AI wordt de toekomst naar mijn mening.

Waar zou jij je graag nog in verder willen ontwikkelen binnen de IT?
Ik wil ook graag de kant van cyber security opgaan. En voornamelijk ook wel het stukje AI. Ik verdiep mij momenteel al heel erg in deze onderwerpen.

Hoe is het om onderdeel te zijn van ‘The Legion’ of Status Pro?
Ik ben natuurlijk pas net onderdeel van deze community. Maar het is absoluut iets waar ik mij in kan vinden. Het is ontzettend waardevol om te weten dat je mede IT’ers hebt waarmee je kan sparren over bepaalde onderwerpen waar je op dat moment mee vastloopt in de praktijk.

Connecting Talent with Opportunity
Sharukh is er klaar voor om bij te dragen aan de dynamiek binnen jullie IT-team. Zijn jullie dat ook? Neem contact op met onze Consultant, Milano Naarden, om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media