BLOG

MicrosoftTeams-image (5)
Processed with VSCO with hb2 preset
MicrosoftTeams-image (6)

Yuliën Kranenburg: Van Support Engineer naar System Engineer met Status Pro

Sinds januari 2023 is Yuliën Kranenburg (26) in dienst bij Status Pro en klaar voor een nieuw project. Na zijn mbo 4 opleiding in Netwerkbeheer timmerde hij verder aan de weg en koos hij zijn projecten en werkgevers zorgvuldig uit. Zo ging hij aan de slag bij organisaties zoals Shell, Hutchison Ports, Gemeente Tiel en Gemeente Vlaardingen. Hierin vervulde hij de rol als Support Engineer op zowel de 1e-, 2e– en 3e-lijn en is hij ervaren in het ondersteunen in Windows Server, AD en 365 oplossingen.

Yuliën heeft de ambitie om zichzelf te ontwikkelen tot een System Engineer. Daarom wil hij, naast zijn werkervaring, zo snel mogelijk zijn MD-100 en MD-101 certificaat behalen en dit opvolgen met zijn AZ-900. Hierin wordt hij ondersteund door Status Pro om zo naar de absolute top van de IT-markt te gaan. Meer weten over Yuliën? Lees het interview hieronder.

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
“Ik ben door Bryan Wilson in aanraking gekomen. Bryan is overigens onderdeel van ‘The Legion of Status Pro’ en wordt momenteel gedetacheerd. We werkten samen en raakten met elkaar in gesprek toen Bryan spontaan vroeg of ik onderdeel wilde worden van Status Pro. Uiteindelijk werd dit toch serieus en kwam ik bij Status Pro op gesprek bij het nieuwe? hoofdkantoor in Alphen aan den Rijn.”

Waarom heb je voor Status Pro gekozen als detacheerder?
“De reden waarom ik voor Status Pro heb gekozen, is omdat ik hier de kans krijg om mee te denken en werken binnen de organisatie. Daarnaast wordt mij een hele goede kans geboden om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken, ik zal o.a. mijn certificaten behalen. Status Pro tot in de puntjes met mij mee en weet ik zeker dat ik hierdoor mijn doelen kan behalen. Ook word ik betrokken bij diverse interne werkzaamheden wat mij enorm aanspreekt.”

Kan je wat meer vertellen over jouw ervaring die je tot nu toe op hebt gedaan?
“Ik heb de studie Netwerkbeheer succesvol afgerond en  daarna ben ik gelijk begonnen met werken. Daarna kreeg ik de kans om bij Shell op het hoofdkantoor te werken. Hier is mijn carrière begonnen als Werkplek- en Servicedesk Medewerker en zag ik mijn toekomst op het gebied van IT duidelijk voor me.

Mijn allerlaatste project bij Gemeente Vlaardingen vond ik het tofst om te doen. Dit had vooral te maken met het feit dat ik mee mocht denken over de IT-ontwikkelingen en een directe bijdrage kon leveren om het werk soepeler te laten verlopen. Dit gold ook voor het meedenken over de verhuizingen en het inrichten van hun ruim 100 werkplekken.. Hierin was ik o.a. verantwoordelijk voor de bekabeling, het bestellen, klaarmaken en uitleveren van de devices én het ondersteunen van gebruikers. Tevens heb ik meegedacht over het protocol binnen de organisatie over hoe gebruikers op de meest effectieve en efficiënte manier de Werkplekbeheerders konden raadplegen bij meldingen, vragen en/of storingen.”

Wat vind jij echt leuk aan het IT vak?
“Ik ben in aanraking gekomen met IT door mijn oudere broer, hij was al een IT’er toen ik nog op de middelbare school zat. Ik ben zelf opgegroeid op Curaçao en kwam regelmatig op vakantie hier in Nederland. Ik raakte veel met mijn broer in gesprek over het IT-vak en toen kwam ik erachter dat ik er echt veel belangstelling voor had.

Daarna ben ik in 2018 met crypto en NFT begonnen. Sindsdien ben ik elke dag wel achter de computer te vinden. Het bijhouden en ontwikkelen van jezelf is hetgeen wat mij het meeste trekt in de IT. Ook de ontwikkelingen binnen IT vind ik erg indrukwekkend. Toen het internet net uitkwam, had je enkel een computer met een internetkabel, vervolgens is dit doorontwikkeld naar wireless en nu gaan we richting hologrammen. Het is super interessant en dat vind ik het leukste aan het IT vak.”

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw rol als Werkplek-/ Systeembeheerder?
“Ik haal de meeste voldoening uit de complexiteit van de taken. Het is vergelijkbaar met een puzzel, waarbij je moet uitzoeken welke oplossing het beste past.  Wanneer ik een vraagstuk vervolgens op de juiste manier op kan oplossen, geeft dat mij echt een goed gevoel.”

Op welke manier ben je in je vrije tijd ook bezig met IT?
“Elke dag zit ik wel achter mijn computer. Ik houd me natuurlijk veel bezig met crypto, dus ik doe veel research. Data is key.”

Hoe zie jij de IT-wereld over 10 jaar?
“Ik zie het totaal anders. Ik voorzie dat NFT en Web3 een grotere waarde zal hebben met veel hologrammen en Augmented Reality (AR). Mensen zullen volledig vanuit huis werken en alles vanuit huis bestellen. Dit zorgt ervoor dat veel winkels gaan sluiten. Ook voorzie ik dat er bijna tot niet meer met cash betaald kan worden. Kortom, alles wordt crypto en digitaal.”

Waar zou jij je graag nog in verder willen ontwikkelen binnen de IT?
“Ik zou nog veel meer willen ontwikkelen op het gebied van Cloud tot aan nieuwe interfaces; DAO, Web3. Dit wordt echt het nieuwe internet. Hier wil ik op voorbereid zijn en daarmee ook voor de toekomst.”

Connecting Talent with Opportunity
Yuliën is er klaar voor om bij te dragen aan de dynamiek binnen jullie IT-team. Zijn jullie dat ook? Neem contact op met onze Consultant, Milano Naarden, om de mogelijkheden te bespreken. Dit kan via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media