BLOG

20210614-STATUSPRO-149
20201218-STATUSPRO-26
20200612-STATUSPRO-101
20200612-STATUSPRO-143
20200612-STATUSPRO-83

Behind the scenes: Kenneth Ho-A-Chin, Recruitment Consultant Logistiek

Naam: Kenneth Ho-A-Chin
Geboortedatum: 29 januari 1983
Woonplaats: Alphen aan den Rijn
Opleiding: HBO Media & Informatie Management
Functie: Recruitment Consultant Logistiek
Werkt bij: Status Pro

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Dat is een grappig verhaal, ik ken Estafano, Managing Director bij Status Pro al vanaf we vroeger in de F-pupillen voetbalde bij Alphense Boys en hebben jaren met elkaar gevoetbald. Nadat we elkaar na een tijd weer tegenkwamen in de sportschool, bespraken we onze ambities en bleek dat deze goed bij elkaar pasten. We hebben uiteindelijk besloten om binnen Status Pro een business unit op te bouwen met een specialisatie in de logistieke branche.

Waarin maakt Status Pro het verschil volgens jou?
Naast het feit dat we werken met Consultants die uit dezelfde branche komen waarin Status Pro opereert, denk ik dat we ons echt onderscheiden in het leveren van maatwerk. We doen namelijk altijd een uitgebreide inventarisatie bij kandidaten en opdrachtgevers om zo dicht mogelijk tot een match te komen. Ik ben van mening dat die inventarisatie dusdanig goed is, dat dit ervoor zorgt dat 80% van de voorgestelde kandidaten ook daadwerkelijk op gesprek mag komen. Dit combineren we tevens met een persoonlijke benadering voor zowel kandidaat als onze opdrachtgevers, met als resultaat een mooie combinatie waarin we ons onderscheiden en van waarde zijn.

Wat is jouw rol in het team?
Ik ben binnen Status Pro verantwoordelijk voor het uitbouwen van de logistieke business unit. In een brede rol zorg ik voor nieuwe klanten, bespreek ik met hen de vacatures die worden uitgezet, hou ik intakegesprekken met kandidaten en manage ik de recruitment trajecten.

Hoe ziet je werkdag eruit?
’S Ochtends sta ik op om vervolgens een wandeling te maken met mijn Bulldog, Moksi. Eenmaal op kantoor begin ik de dag zoals vele anderen, met een lekkere kop koffie en lees dan rustig de mails door. We trappen met het team af om de focus te bepalen voor de rest van de dag en op die manier kan je een redelijke dagplanning maken. De meeste tijd besteed ik wel aan de telefoon met kandidaten en opdrachtgevers.

Wat maakt jouw werk zo uitdagend?
Ik denk dat de grootste uitdaging altijd ligt in de bemiddeling van de kandidaten. Elke bemiddeling is weer anders omdat je met diverse belangen te maken hebt. Om ervoor te zorgen dat alle belangen kloppen bij de verwachtingen is dit soms een hele uitdaging! Salaris, persoonlijke ambities, timing, concurrentie enz. zijn zomaar een greep uit de vele factoren die invloed op een bemiddeling kunnen hebben.

Wat zijn je doelen voor jouw carrière bij Status Pro?
Het verder uitbouwen van de business unit logistiek, maar dan het liefst met een eigen vestiging. Als we dat kunnen uitbreiden met een sterk team en op andere manieren ook onze logistieke opdrachtgevers van dienst kunnen zijn denk ik dat we ons nóg meer kunnen onderscheiden. Daarnaast werken we ook aan Status Pro Sport en het uitbouwen hiervan zie ik als een geweldige uitdaging om te realiseren.

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
Om altijd te doen wat je gelukkig maakt. Dit advies heb ik van jongs af aan al meegekregen en ik probeer me hier zo veel mogelijk aan vast te houden. Klinkt cliché, maar ik ben van mening dat ik niet op de wereld ben gekomen om een ongelukkig leven te leiden en probeer altijd het geluk te vinden of (ook belangrijk) te behouden.

Voor wie heb jij bewondering?
Op dit moment kijk ik elke week op Netflix naar de documentaire “The Last Dance” van Michael Jordan. Hierin laten ze nog nooit vertoonde beelden zien tijdens zijn succesvolle carrière en bewonder ik vooral zijn drive en mindset. Maar privé, dan bewonder ik uiteraard mijn moeder. Zij heeft als alleenstaande moeder van twee jongens ons groot gebracht en nu ik wat ouder ben, kan ik me goed voorstellen dat het een hels karwei moet zijn geweest haha!

Wat is jouw motto?
Ik heb er eigenlijk meerdere. Als ik me in de ochtend aankleed, denk ik weleens in mijzelf “Rise and Shine, bijna weekend!” Met andere woorden, let’s go!

Wat zijn je hobby’s?
Ik ben een echte voetballiefhebber. Ik kijk veel voetbalwedstrijden, op televisie of bezoek voetbalwedstrijden. Vind het altijd leuk om goed te kijken welke speler(s) mij het meest opvalt en dan vind ik het leuk om die voor een langere periode te blijven volgen. Ik kan daarom ook niet wachten tot het 1 september is en we weer voetbalwedstrijden kunnen bekijken.

Wat is jouw ‘guilty pleasure’?
Snoep. Ik houd echt van snoep, vooral de Biggetjes en Oeries van Katja. Met gemak kan ik in een avond zo’n zak opeten. Heel slecht, maar het is wel lekker haha!

Noem één ding wat op jouw bucketlist staat?
Het bezoeken van – in mijn ogen – de mooiste voetbalwedstrijd ter wereld, Boca Juniors – River Plate in Argentinië. De passie en rivaliteit die deze wedstrijd met zich mee brengt lijkt me echt heel gaaf om mee te maken!

Ik ben ooit met vrienden in Rio de Janeiro geweest. We hadden kaartjes gekocht voor Flamengo – Botafogo. Maar helaas bleek dat we waren opgelicht. We zijn nooit opgehaald om naar de wedstrijd te gaan en eenmaal terug in onze hotelkamer bleek de wedstrijd al één uur geleden van start te zijn gegaan. Voelt nog steeds als een koude douche haha!

Waar ben je het meest trots op?
Als ik terugkijk hoe we met Status Pro zijn begonnen, vind ik het echt mooi om te zien waar we nu staan. We zijn letterlijk en figuurlijk aan de keukentafel begonnen en hebben nu een fantastisch kantoor en werken inmiddels met een team van in totaal negen man. Ik heb dan geregeld momenten dat ik terugdenk en realiseer hoe we zijn begonnen, dat geeft me een trots gevoel.

Welke tips wil je meegeven aan mede-professionals?
Blijf je eigen geluk volgen. Ik zeg dit eigenlijk ook altijd tegen mensen in mijn privéleven. Zolang je dit blijft doen, zal je altijd een goed gevoel houden en anders ga je wel op zoek naar verschillende manieren om dit gevoel te behouden. Op die manier kom je uitdagingen tegen of kom je achter zaken waardoor je je misschien realiseert dat je gelukkiger bent dan je had verwacht…