BLOG

20221104-STATUSPRO-17
20230810-STATUSPRO-575

Awkward Moments Day

‘Awkward Moments Day’, een dag gewijd aan de grappige en ongemakkelijke momenten die we allemaal wel eens meemaken. Het is een kans om te lachen om onszelf en de humor te zien in situaties die ons in verlegenheid brengen. Bij Status Pro omarmen we deze dag door terug te kijken op gênante momenten en verhalen te delen.

In deze blog geeft het team van Status Pro een kijkje achter de schermen en delen een aantal collega’s hun meest ongemakkelijke momenten.

Een onverwachte ontmoeting
“Ik was bezig met het screenen van een kandidaat (via de telefoon), en tijdens het gesprek begon hij over zijn vriendin die ook in de IT zat. Toen zei ik tijdens het gesprek, “Oh, laat haar maar een CV opsturen, dan neem ik wel contact op.” Nu bleek dat de vriendin al die tijd aan het meeluisteren was met het gesprek, waardoor ik van de ene screening overging naar de andere.

Natuurlijk verwacht je niet dat er iemand meeluistert, dus het was wat ongemakkelijk toen iemand opeens begon mee te praten.

Maar het grappige is dat ik uiteindelijk beide kandidaten heb kunnen voorstellen bij dezelfde klant voor een andere functie. Na dat incident gebeurde het regelmatig dat als ik de ene belde, de andere gelijk meeluisterde, of als ik de ene belde omdat ik de andere niet te pakken kreeg, ervoor werd gezorgd dat ik gelijk werd teruggebeld. Het was leuk en gezellig, maar wel ongebruikelijk hoe dat tot stand is gekomen.”

Spreek een bericht in na de piep
“Hallo met Kim!”

“Hi Kim, met Angela van Status Pro, recruitment bureau. Ik kwam jouw cv tegen en vroeg me af of je nog op zoek bent naar een nieuwe uitdaging. Ik ben namelijk op zoek naar een HR Business Partner omgeving Amsterdam!”

“Spreek een bericht in na de piep.. PIEPPPPP.”

Even op de koffie
“Voor fieldmanagement ben ik helemaal vanuit Groningen naar de andere kant van het land gereden. Ik ging daarheen met het doel om in te checken bij de klant en nieuwe aanvragen op te halen en de klant had verwachting dat ik gewoon gezellig op de koffie kwam. Uiteindelijk hadden beide partijen totaal andere verwachtingen van het gesprek waardoor het heel ongemakkelijk werd.”

Oh.. bier
“Vorig jaar in de zomer liep ik naar de koelkast en ik dacht dat ik daar een heerlijk blikje San Pellegrino zag staan. Ik pakte dit blikje en liep terug naar mijn bureau. Toen ik eenmal zat en het blikje opende, hoorde ik aan het geluid en de geur dat het geen San Pellegrino was, maar bier. Het was op dat moment muisstil op kantoor en ik reageerde: “Oh.. bier..”. Iedereen hoorde dit en moest keihard lachen. Dat was wel echt een awkward moment voor mij.”

Een beetje verdwaald
“Ik had vorig jaar een kennismaking met een bemiddelde kandidaat. Ze kwam helemaal naar ons kantoor in Groningen toe om het contract te tekenen en mij te bedanken voor de fijne begeleiding. Ze wachtte in eerste instantie al de hele tijd op de 2e verdieping, terwijl ze op de 5e verdieping had moeten zijn. We kwamen erachter dat we ons al de hele tijd in hetzelfde gebouw bevonden, waarna onze ontmoeting erg ongemakkelijk werd.

Een onverwachte wending
“Ik had een bemiddelingstraject lopen voor de functie van Junior Accountmanager in de buitendienst. Na het eerste gesprek had ik niks meer vernomen van de kandidaat, waardoor ik na drie dagen wel echt dacht dat hij mij ‘geghost’ had. Na het weekend ontving ik een belletje waarin hij aangaf dat hij al was aangenomen en alles geregeld was met de klant. Ik zag dit helemaal niet aankomen, waardoor het awkward werd. Uiteindelijk eind goed, al goed.

Verkeerde informatie
“Ik heb een situatie meegemaakt waarbij ik een geschikte kandidaat zocht voor de functie ‘Facturatie Medewerker’. Hier heb ik aanzienlijke tijd aan besteed en heb meerdere gesprekken met een kandidaat gevoerd. Echter ontstond er al snel een bepaald gevoel van twijfel en bovendien bleven er essentiële details ontbreken, wat mij weerhield om de kandidaat (gelukkig maar) voor te stellen aan de opdrachtgever. Vervolgens heb ik nader gekeken naar zijn werkervaring en ontdekte ik dat zijn startdatum bij zijn eerste werkgever op twaalfjarige leeftijd moet hebben gelegen gezien zijn geboortedatum. Hierdoor besefte ik dat ik te maken had met iemand die onjuiste informatie had verstrekt en werd het gesprek een beetje awkward.”

Motivatiebrief op lettertype 40
“Ik was bezig met het uitwerken van een voorstel van een kandidaat. De kandidaat had mij vol overtuiging aangegeven dat hij een beetje teveel had getypt in zijn motivatiebrief. Toen ik de motivatiebrief had gedownload en geopend, bestond de brief uit enkel 2 zinnen, echter wel op lettertype 40, waardoor de A4 goed gevuld was. Vervolgens heb ik dit moeten aankaarten bij de kandidaat, maar gelukkig konden we er allebei om lachen.”

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media