BLOG

Image (9)
20230810-STATUSPRO-474
IMG_4250

De kunst van effectieve recruitment

Het is inmiddels al 3 jaar geleden dat Lennart van der Doelen zich aansloot bij Status Pro, waar hij sindsdien de verantwoordelijkheid draagt over de Business Unit Sales. Met zijn ervaring en commitment om de juiste match te maken, levert Lennart waardevolle bijdragen aan meerdere succesvolle carrières en het succes van onze klanten. In dit interview deelt hij zijn inzichten over zijn uitdagingen, ontwikkelingen en successen in de wereld van recruitment.

“Mijn werk als Recruitment Consultant is een bron van constante inspiratie, voornamelijk vanwege de voldoening die voortkomt uit het helpen van zowel klanten als kandidaten. Het gevoel van waardering dat ik ontvang van beide kanten is erg motiverend. Het invullen van een vacature betekent niet alleen het vervullen van een zakelijke behoefte, maar ik help daarbij een organisatie verder uit te bouwen en zorg ik ervoor dat professionals een sterke basis hebben in het leven.

“Ik hecht veel waarde aan persoonlijke connecties en het opbouwen van duurzame relaties die verder gaan dan alleen het zakelijke aspect.”

Ik kan mij nog heel goed één moment heugen wat voor mij mijn grootste succes betekent. In november 2022 was ik samen met een enkele collega’s naar Jakarta gegaan, waar we overigens een mooi kantoor hebben. De avond waar ik op de rooftop bar van het Fairmont hotel was, staat mij goed bij. Ik had toen te maken met een complex recruitment proces. Vanwege het tijdverschil van 6 uur ging mijn werk ook in de avond door. Op dat moment deed ik er alles aan om de kandidaat op de juiste wijze te ondersteunen tijdens de contractonderhandeling. Ik slaagde erin om deze kandidaat te overtuigen en te binden aan een mooie nieuwe uitdaging. Door dit succes is mijn kijk op het werk en wat ik hiervoor moet doen en laten aanzienlijk veranderd. Dit heeft veel baat gehad het afgelopen jaar. Ik ga altijd door tot het gewenste resultaat voor zowel klant als kandidaat ongeacht de uren die ik ervoor moet maken.

Ik ben ervan overtuigd dat een succesvolle Recruiter een combinatie van eigenschappen en vaardigheden moet bezitten. Naast pro activiteit, energie en sterke communicatieve vaardigheden is het van cruciaal belang om empathie te tonen aan zowel klanten als kandidaten. Een keertje dieper op een vraag ingaan en willen weten wat er zich afspeelt buiten werk om. Mensen kopen niet wat je doet, maar waarom je het doet. Door een open, transparante en respectvolle communicatiestijl te hanteren, bouw ik vertrouwen en wederzijds begrip op, wat bijdraagt aan het maken van succesvolle matches. Ik hecht veel waarde aan persoonlijke connecties en het opbouwen van duurzame relaties die verder gaan dan alleen het zakelijke aspect.

“Door diepgaande gesprekken te voeren, de juiste vragen te stellen en een goed inzicht te hebben in de behoeften en verwachtingen van de klant, ben ik in staat om de perfecte match te maken tussen kandidaten en bedrijven.”

Daarnaast is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de recruitmentwereld. Hiervoor gebruik ik vooral LinkedIn en overige recruitment nieuws platformen. Tevens delen wij als collega’s onderling vaak leuke vak gerelateerde artikelen met elkaar en bespreken we onze bevindingen.

Om ervoor te zorgen dat ik altijd de beste kandidaat voor een functie vind, zorg ik ervoor dat ik de vacature grondig begrijp, zowel wat betreft harde als soft criteria. Door diepgaande gesprekken te voeren, de juiste vragen te stellen en een goed inzicht te hebben in de behoeften en verwachtingen van de klant, ben ik in staat om de perfecte match te maken tussen kandidaten en bedrijven.

“Wat ik het leukste vind aan mijn werk als Recruitment Consultant is de mogelijkheid om mensen te helpen bij het realiseren van hun professionele doelen.”

Naast mijn grootste succes in 2022, is er nog een specifiek moment die mij is bijgebleven. We ondersteunden onze klant Sales Value bij de invulling van een positie als Sales Manager. Dit traject heeft veel voeten in de aarde gehad. Dit in combinatie met de hoge functie eisen en de krapte op de arbeidsmarkt. Hiervoor moest ik van tevoren echt weten wat de klant precies zocht in een nieuwe medewerker. Op basis hiervan hebben we de wervingscampagne opgezet om zo de juiste mensen te spreken hiervoor. Daarnaast heb ik het contact met de klant altijd kort gehouden en de verwachtingen goed gemanaged. Ik wist in twee maanden tijd het volledige traject uit te voeren en een succesvolle bemiddeling tot stand te brengen.

“De voldoening die voortkomt uit het creëren van succesvolle matches en het opbouwen van waardevolle relaties is wat me elke dag opnieuw energie geeft.”

Dit werk als Recruitment Consultant brengt natuurlijk ook regelmatig uitdagingen met zich mee. Het omgaan met afwijzingen van kandidaten is een uitdaging die ik heb leren aanpakken. Het kan je enorm tegenzitten wanneer je er alles aan hebt gedaan en een kandidaat trekt zichzelf terug of wordt afgewezen door de klant. Wat ik dan doe is altijd om duidelijkheid vragen. De kracht is vervolgens om geen doekjes eromheen te winden en op een open, transparante en onderbouwde manier de afwijzing overbrengen.

Al met al, wat ik het leukste vind aan mijn werk als Recruitment Consultant is de mogelijkheid om mensen te helpen bij het realiseren van hun professionele doelen. De voldoening die voortkomt uit het creëren van succesvolle matches en het opbouwen van waardevolle relaties is wat me elke dag opnieuw energie geeft. Ik blijf gemotiveerd door de interacties en het positieve verschil dat ik kan maken in de loopbaan van professionals en de groei van organisaties.”

We Are Looking For Happyholics
Wil jij, net zoals Lennart, onderdeel zijn van een ambitieuze organisatie die jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen? Status Pro is op zoek naar gedreven en enthousiaste collega’s die het team komen versterken! Bekijk hier de vacatures of neem vrijblijvend contact met ons op via solliciteren@status-pro.nl of 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media