BLOG

20220405-STATUSPRO-30
20220405-STATUSPRO-33

Een leerzame ervaring, verhalen van onze stagiaires

Als erkend leerbedrijf nemen wij onze taak als beroepsopleider ontzettend serieus. Status Pro biedt stagiaires het voordeel dat ze vanuit de praktijk zichzelf kunnen ontwikkelen tijdens hun stageperiode. Studenten komen bij ons namelijk niet om kopietjes te maken, maar werken mee aan recruitmenttrajecten in de rol van Talent Sourcer. Dagelijks voeren zij een databasestrategie uit in combinatie met werkzaamheden op gebied van arbeidsmarktcommunicatie, om zo tot de beste kandidaten te komen. In dit artikel delen onze stagiaires hun ervaring bij Status Pro.

Stel jezelf voor!
“Mijn naam is Isis Bok, ik ben 20 jaar oud en woon in Alphen aan den Rijn. Momenteel ben ik een derdejaars Commerciële economie student aan de Hogeschool Leiden. Bij Status Pro werk ik als Talent Sourcer binnen de Business Unit Logistiek.”

“Mijn naam is Martina Charchula, ik ben een derdejaars student op het Zoomvliet College in Roosendaal. Momenteel zit ik mijn afstudeerstage periode voor Juridisch Administratief Dienstverlener. Tijdens mijn stageperiode werk ik als Talent Sourcer voor de Business Unit Sales in Bergen op Zoom.”

“Ik ben Michael de Heer, ik ben 26 jaar oud en studeer hbo Rechten in Rotterdam. Ik loop al vanaf februari 2022 stage bij Status Pro. Hierbij werk ik als Talent Sourcer binnen de Business Unit IT Infra.“

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Isis: “Afgelopen jaar was ik mij aan het oriënteren voor een stageplek. Na een oproep geplaatst te hebben op LinkedIn, kwam ik vrij snel in contact met een oud-stagiair van Status Pro. Hij vertelde mij kort wat Status Pro doet en wat de werkzaamheden zijn als stagiair. Ik was direct enthousiast.”

Martina: “Ik ben bij Status Pro terecht gekomen via een advertentie. Het kiezen van een stage kan moeilijk zijn. Bij het nastreven van toekomstige carrièredoelen is het kiezen van de juiste stage net zo belangrijk als het stage lopen zelf.”

Michael: “Door een vacature op Indeed ben ik in contact gekomen met Status Pro.”

Waarin maakt Status Pro het verschil volgens jou?
Isis: “Status Pro maakt het verschil voor zowel klant als kandidaat door te werken met deskundige consultants. Vaak zijn dit professionals met jarenlange ervaring binnen bepaalde vakgebieden die vervolgens de stap naar recruitment hebben gemaakt. Door deze kennis in combinatie met de juiste sociale skills is Status Pro in staat om de kandidaten en opdrachtgevers op de juiste wijze te ondersteunen.”

Martina: “Bij Status Pro voelde ik mij meteen thuis. Het bedrijf oogt formeel, maar op de werkvloer is de sfeer juist informeel!“

Michael: “Status Pro maakt het verschil door te werken met praktijk deskundige Consultants met een achtergrond binnen een bepaald vakgebied. Vaak zijn dit professionals die jarenlange ervaring hebben opgedaan. Hiernaast wordt er binnen Status Pro altijd snel geschakeld.”

Kun je wat meer vertellen over jouw rol als Talent Sourcer?
Isis: “Als Talent Sourcer ben ik de verbindende factor tussen de professionals en de opdrachtgevers. Ik houd mij vooral bezig met werven van kandidaten op creatieve wijze voor de openstaande projecten die de Consultants binnen halen. Ik voer intakegesprekken om de juiste match te maken, hiermee verbreed ik ook mijn eigen netwerk. Daarnaast ontzorg ik mijn collega’s op het gebied van de administratie en marketing. Zo wordt er regelmatig gevraagd om mee te denken bij de marketing.”

Martina: “Mensen hebben vaak de misvatting dat je als Talent Sourcer alleen bezig bent met het vinden van de beste talenten voor de opdrachtgever, maar je doet veel meer dan dat! Je helpt mensen namelijk in één van de belangrijkste stappen in hun leven. Bij Status Pro ga je in gesprek met de talenten in plaats van alleen een vacature sturen. Hierbij ben ik voornamelijk bezig met het luisteren naar de kandidaat, probeer ik de juiste vragen te stellen en probeer ik hen te helpen bij een stap in hun leven waar ze zelf niet helemaal uitkomen. Ik haal energie uit het beste talent vinden voor mijn Consultant en het samen plaatsen van kandidaten. Status Pro biedt hiernaast ook het voordeel dat je een sterk team achter je hebt staan. Er zijn verschillende Talent Sourcers om je heen uit verschillende expertisegebieden en hiermee deel je kennis en sourcing expertise.”

Michael: “Als Talent Sourcer ben je op zoek naar kandidaten voor een vacature. Je bent de eerste schakel in het proces. Naast het zoeken naar kandidaten zorgen wij er ook voor dat de cv’s en motivatiebrieven omgezet worden naar onze huisstijl. En tot slot houden wij de sollicitatie-box bij. Dit houdt in dat wij de sollicitanten invoeren en beantwoorden.”

Wat was jouw grootste uitdaging en waar ben je het meest trots op?
Isis: “Mijn grootste uitdaging binnen Status Pro was het vak Recruitment. Dit is namelijk iets wat bij de opleiding Commerciële Economie weinig aan bod komt. Ik ben trots en erg dankbaar dat ik mijzelf in dit, voor mij nieuwe, vakgebied heb kunnen ontwikkelen door als een volwaardig werknemer mee te draaien op de werkvloer.”

Martina: “Mijn persoonlijke ontwikkeling staat écht centraal tijdens mijn stageperiode waarbij ik hele goede feedback krijg van mijn stagebegeleider. Daarnaast krijg ik genoeg tijd om te werken aan mijn schoolopdrachten wat leidt tot hele mooie eindresultaten!”

Michael: “Mijn grootste uitdaging tot nu toe zijn de cv’s lezen, met name in het begin was het erg wennen om zoveel verschillende cv’s te lezen en te kijken of deze wel aansloten bij de vacature. Waar ik het meest trots op ben, zijn de kandidaten die zijn geplaatst uit mijn sourcing. Ik ben heel blij dat ik professionals kan helpen met het vinden van hun nieuwe uitdaging.”

Wat zijn voor jou belangrijke leermomenten geweest?
Isis: “Tijdens een stage ontstaan er iedere dag wel leermomenten. De ene dag leer ik iets tijdens het bellen van een kandidaat om de juiste match te maken en de andere dag leer ik weer dat ik beter had kunnen communiceren of meer initiatief had kunnen tonen. Door het krijgen van complimenten en opbouwende kritiek word ik iedere dag een steeds betere versie van mijzelf.” 

Martina: “Nooit opgeven ook al zit het even niet mee. Hoe Status Pro is opgericht is voor mij een enorm leermoment geweest, dat zal mij altijd bij blijven. Ik sta nog positiever in het leven dan voorheen en begin steeds meer het perfectionisme in mij los te laten. Het bereiken van een doel gaat eenmaal niet in een rechte lijn. Obstakels zijn uitdagingen geworden en problemen kunnen vaak worden opgelost! Vroeger was dat een enorme valkuil, tegenwoordig slechts een hindernis die je aankan! Wees niet te hard voor jezelf. De weg naar een bepaalt doel is vrijwel altijd zwaar, maar niet onmogelijk. Volhouden dus, geen smoesjes en aan de bak!”

Michael: “Wat voor mij belangrijk is geweest, is om mee te kunnen draaien binnen een snel schakelend bedrijf. Door deze werkdruk kan ik mijzelf testen en weet ik of ik klaar ben voor de praktijk.”

Hoe ervaar jij je stageperiode?
Isis: “Ik ervaar mijn stageperiode als erg fijn. Ik heb nooit het gevoel gehad dat ik dingen niet kon vragen, ik kreeg altijd antwoord op mijn vragen en er stond altijd wel iemand klaar om mij te ondersteunen waar nodig. Hierdoor heb ik erg veel kunnen leren over recruitment. Daarnaast is het team ook erg gezellig, hierdoor ga je nooit met tegenzin naar je stageplek!”

Martina: “Toen ik in februari begon bij Status Pro, mocht ik gelijk in mijn eerste dag naar het hoofdkantoor in Alphen aan de Rijn. Oh wat spannend! Maar wat voelde ik mij meteen op mijn gemak. De mensen zijn heel hartelijk en de sfeer is erg gemoedelijk. Iedereen staat altijd open voor een praatje en is oprecht geïnteresseerd in wie jij bent. Het is heel prettig dat de desbetreffende Consultant waar je werk voor verricht je erg betrekt in het proces. Zij nemen je ook mee in het eindresultaat waaraan je hebt bijgedragen. De Consultants nemen echt de tijd om de zaken goed uit te leggen, dat vind ik persoonlijk erg prettig.”

Michael: “Wat voor mij belangrijk is geweest, is om mee te kunnen draaien binnen een snel schakelend bedrijf. Door deze werkdruk kan ik mijzelf testen en weet ik of ik klaar ben voor de praktijk.”

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
Isis: “Als je ogen ergens van gaan sprankelen, moet je het doen!”

Martina: “Succes op het werk komt voort uit teamwork en ontwikkeling als team. Je hebt natuurlijk je eigen verantwoordelijkheden, maar gezamenlijk succes is wat een bedrijf echt beter maakt. Om een groot project tot een succes te kunnen leiden, is meer dan één paar ogen nodig.”

Michael: “Wat mij het meeste is bijgebleven, is dat als ik bel met kandidaten je in gedachte moet houden dat je ze al langer kent. Op deze manier ga je het gesprek relaxter in en loopt het gesprek vloeiender.”

Wat is voor jou de volgende stap in jouw carrière?
Isis: “Mijn volgende stap in mijn carrière is het behalen van mijn diploma Commerciële Economie. Hierna zal ik graag stappen willen maken om een eigen onderneming op te zetten.”

Martina: “Bij Status Pro heb ik enorm veel ervaring en kennis op gedaan. Deze ervaring en kennis zal ik meenemen in mijn verdere studie aan het hbo en later ook in het bedrijfsleven.”

Michael: “Mijn volgende stap is om mijn diploma te behalen. “

Welke tips wil je graag meegeven aan medestudenten?
Isis: “De tips die ik wil meegeven aan medestudenten zijn:

– Het is niet erg als je geen ervaring hebt met de werkzaamheden van je stage. Je bent er tenslotte om te leren. Wees dus ook niet bang om vragen te stellen.
– Fouten maken mag, de oplossing vinden is de kunst.“

Martina: “Ik zou de nieuwe stagiair(e) willen meegeven om aan het begin veel vragen te stellen indien je het niet begrijpt. Zorg ervoor dat je niet blijft hangen wanneer je vast loopt en vraag het aan je collega’s, zo kun je jezelf sneller ontwikkelen. Het Status Pro team is super vriendelijk, dus je kunt altijd aankloppen met een vraag!”

Michael: “Als je de kans hebt om stage te lopen zou ik dat zeker doen. Zo weet je hoe het in de praktijk werkt en kom je er gelijk achter of je de juiste richting hebt uitgekozen.”

We Are Looking For Happyholics!
Benieuwd naar de stage mogelijkheden bij Status Pro? Bekijk vacatures op onze website!