BLOG

20220405-STATUSPRO-73
20200612-STATUSPRO-85

Internationale HR-Dag

De European Association for People Management (EAPM) heeft 20 mei uitgeroepen tot de Internationale HR-Dag. Tijdens deze dag besteden wij extra aandacht aan het HR-vak en alle taken die daarbij komen kijken. HR is namelijk niet alleen relevant maar zelfs onmisbaar binnen organisaties. Hieronder staan een aantal belangrijke taken van HR beschreven:

– HR stimuleert zakelijk succes door de juiste talenten aan te trekken en te ontwikkelen en medewerker te helpen groeien;
– HR beïnvloedt de richting en het leiderschap van een organisatie;
– HR bouwt en vormt de cultuur en waarden van organisaties;
– HR activeert het belangrijkste gen in het DNA van organisaties: de mens!;
– HR begrijpt het bedrijf en hoe medewerkers waarde toevoegen;
– HR versterkt het menselijk kapitaal, de belangrijkste troef van organisaties van vandaag;
– HR geeft balans aan de belangen van organisaties en medewerkers;
– HR heeft een tweerichtingsfocus, zowel voor de medewerker als voor de organisatie;
– HR ondersteunt nieuwe rollen en nieuwe manieren van werken waarbij de medewerkers centraal staan;
– HR vertaalt innovatieve ideeën naar goede werkvormen.

Bij Status Pro zijn wij de schakel tussen professionals en toonaangevende organisaties. Wij zijn constant bezig om de beste match te realiseren. Onze Recruitment- en Managing Consultants delen daarom welke bemiddeling hun het meest bij is gebleven.  

Jamuel van Aanholt, Managing Consultant BU Bank en Verzekeringen
Dit was met een kandidaat die ik had geplaatst bij een van onze opdrachtgevers binnen de automotive. Het was een kort traject, maar vooral de reactie van de dame die ik had geplaatst, is mij erg bijgebleven. Toen ik haar mededeelde dat ze was aangenomen barste ze in huilen uit op een terras. Later belde ze terug dat het ontzettend veel voor haar betekende, omdat ze een moeilijke periode achter de rug heeft gehad. Deze bemiddeling was voor mij belangrijk omdat ik enerzijds mijn klant had geholpen en anderzijds omdat ik de kandidaat had geholpen aan een nieuwe baan, wat voor haar heel belangrijk was. Dit soort reacties blijven je het meeste bij 

Naomi Middel, Recruitment Consultant BU Bank en Verzekeringen
Dat was mijn eerste plaatsing. Tatiana was bijna 2 jaar lang werkloos. Ik had haar gevonden op Werk.nl en ben vervolgens met haar in contact gekomen. Na wat dingen besproken te hebben, heb ik haar voorgesteld aan de Nederlandse Branche Polis in de rol van Administratief Medewerker Particulier. Uiteindelijk na een gesprek hoorde ze dat ze aangenomen werd en mocht ik haar bellen met het goede nieuws. Ik heb nog nooit iemand zo blij en gelukkig meegemaakt aan de telefoon doordat ze zat te gillen van blijdschap. 

Theo Doetawihardja, Managing Consultant BU Finance 
Dan moet ik toch zeggen mijn laatste bemiddeling. Dit was tevens mijn grootste plaatsing ooit, namelijk: de rol van Financial Controller bij een groot verzekeringsmaatschappij. Het ging hier om een zeer complexe rol, waarin de verwachtingen terecht erg hoog lagen. In samenwerking met de CFO hebben wij een uitgebreid functieprofiel opgesteld en zijn wij de werving gestart. Om op dat gebied te schakelen was een bijzondere ervaring.  

Masora Lilipaly, Managing Consultant BU IT Development 
Afgelopen jaar hebben wij vier mensen bij TACX geplaatst die een passie hebben voor de fietssport (mountainbiken / wielrennen etc). Gezien hun core product te maken heeft met software en hardware voor de wielrensport vind ik het belangrijk dat naast de technische skills er een sterke match is qua persoon en organisatie. Voor deze rollen hebben wij daarom de focus gelegd op het sourcen van sportfanaten en dat is in deze gevallen heel mooi naar voren gekomen. De job bij Tacx is voor alle 4 de kandidaten echt een droomjob. Om tijdens je werk ook bezig te zijn met je hobby maakt jouw werk extra leuk. Ik heb ze maanden na plaatsing nog gesproken en allen gaven ze aan dat dit echt een job voor de rest van hun carrière kan zijn. Dat maakt ons werk toch erg bijzonder! 

Milano Naarden, Recruitment Consultant BU IT Infra
Voor mij was dit de bemiddeling van Manon van Keeken. Wij besloten om de samenwerking met haar aan te gaan. Ze was net klaar met haar hbo-studie, enorm gedreven en een leuke collega om mee te werken. Vol goede moed gingen wij van start en BAM Corona brak uit. We hebben vele partijen gecontacteerd, maar gezien de lastige periode konden weinig opdrachtgevers iets ondernemen. Na een periode van vier á vijf maanden kon zij starten aan haar eerste project en daar heeft ze het uitstekend gedaan. We hebben doorgezet en het vertrouwen heeft zich uitbetaald. Manon is inmiddels actief als een volwaardige IT-professional en gaat een mooie toekomst tegemoet. 

Zane Drijsen, Recruitment Consultant BU Logistiek 
Begin maart kreeg ik de aanvraag van Teamleider Transportplanning bij een logistieke dienstverlener. Tijdens de zoektocht naar een goede kandidaat ben ik Arnold tegengekomen en dit bleek ook de juiste te zijn. Het traject verliep heel vlot: op 18 maart vonden de sollicitatiegesprekken plaats en hebben we Arnold voorgesteld, 21 maart ging hij op gesprek en 22 maart kreeg ik te horen dat zij hem een aanbod gingen doen. Uiteindelijk kreeg ik op 29 maart te horen dat het aanbod niet door kon gaan omtrent diverse redenen waaronder de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Hierdoor stond de werving voor operationele rollen en het genereren van new business bij Cargo-Partner voor de gehele maand april stil. 

Maar.. afgelopen maandag 9 mei kreeg ik een telefoontje vanuit HR met de mededeling dat zij Arnold zelf hebben benaderd en hebben uitgenodigd voor (tweede) gesprek. Daarbij ook nog eens te horen gekregen dat er direct een aanbod is gedaan voor de functie Transportplanner, geen Teamleider Transportplanning. Arnold heeft vervolgens het aanbod geaccepteerd. Op 12 mei heeft hij het aanbod en de conceptovereenkomst per mail ontvangen. Ook hierop heeft hij zijn schriftelijk akkoord gegeven en is hij de week daarop bij onze opdrachtgever langsgekomen om zijn contract officieel te ondertekenen.  

We Are Hiring Professionals
Dag in – dag uit verbinden wij ambitieuze professionals aan sterke werkgevers. Deze ambities worden dagelijks gerealiseerd door onze Consultants die professionals bemiddelen voor diverse toonaangevende opdrachtgevers. Samen met de Recruitment Marketeers en Talent Sourcers wordt er gewerkt aan wervingscampagnes van sterke merken, zoals Mercedes-Benz, KPN, Intratuin, Univé en vele andere opdrachtgevers door heel Nederland. Ben jij op zoek naar een nieuwe collega? Heb je momenteel te maken met andere recruitment vraagstukken? Of ben je benieuwd naar wat wij voor jouw carrière kunnen betekenen? Neem contact met ons op. Samen realiseren we ambities. 

Bron: Pothof