BLOG

20220405-STATUSPRO-85

Stage lopen bij Status Pro: Michael de Heer vertelt

Bij Status Pro bieden wij stagiaires de mogelijkheid mee te draaien binnen een omgeving die hun ontwikkeling stimuleert tot volwaardige professionals. Als erkend leerbedrijf nemen wij deze taak daarom ontzettend serieus. Dagelijks voeren onze stagiaires, in de rol van Talent Sourcer, datastrategie uit in combinatie met werkzaamheden op gebied van arbeidsmarktcommunicatie, om zo tot de beste kandidaten te komen. Michael de Heer heeft de afgelopen 20 weken onze Business Unit IT Infra ondersteund. Lees hier zijn verhaal!

Stel jezelf eens voor.
‘’Ik ben Michael de Heer, 26 jaar oud en studeer hbo Rechten in Rotterdam. Ik loop al vanaf februari 2022 stage bij Status Pro. Hier werk ik als Talent Sourcer binnen de Business Unit IT Infra.’’

Voor welke taken jij verantwoordelijk was binnen Status Pro?
‘’Tijdens mijn stage was ik verantwoordelijk voor mijn eigen sourcing, het contact maken met geschikte professionals, omzetten van cv’s en motivatiebrieven en ondersteunen bij taken van de HR-Medewerker.’’

Hoe ben je met Status Pro in aanmerking gekomen?
‘’Toen ik op zoek was naar een stage kwam ik een advertentie van Status Pro tegen op Indeed. Via de website kwam ik ook terecht op het Instagram account die mij heel erg aansprak.’’

Waarin maakt Status Pro het verschil volgens jou?
‘’Status Pro maakt het verschil door te werken met praktijk deskundige Consultants met een achtergrond binnen een bepaald vakgebied. Vaak zijn dit professionals die jarenlange ervaring hebben opgedaan. Hiernaast wordt er binnen Status Pro altijd snel geschakeld.’’

Kun je wat meer vertellen over je rol als Talent Sourcer? (Binnen welke BU was jij werkzaam, wie heb jij ondersteund, wat vond je het leukst om te doen etc.)
‘’Als Talent Sourcer ben je op zoek naar kandidaten voor een vacature. Je bent de eerste schakel in het proces. Naast het zoeken naar kandidaten zorgen wij er ook voor dat de cv’s en motivatiebrieven omgezet worden naar onze huisstijl. Ook houden wij de sollicitatie-box bij. Dit houdt in dat wij de sollicitanten invoeren en hun zo snel mogelijk proberen te beantwoorden. Door mijn juridische achtergrond ondersteun ik de HR-medewerker ook met bepaalde taken. Tijdens mijn stageperiode was ik onderdeel van BU IT Infra. Hier waren wij opzoek naar IT-professionals. De leukste momenten voor mij waren de plaatsingen die uit mijn sourcing zijn gekomen. Dit gaf mij een goed gevoel omdat ik iemand heb kunnen helpen met zijn nieuwe uitging.’’

Wat was jouw grootste uitdaging en waar ben je het meest trots op?
‘’Mijn grootste uitdaging tot nu toe zijn de cv’s lezen, met name in het begin was het erg wennen om zoveel verschillende cv’s te lezen en te kijken of deze wel aansloten bij de vacature. Waar ik het meest trots op ben, zijn de kandidaten die zijn geplaatst uit mijn sourcing. Ik ben heel blij dat ik professionals kan helpen met het vinden van hun nieuwe uitdaging.’’

Wat zijn voor jou belangrijke leermomenten geweest?
‘’Wat voor mij belangrijk is geweest, is om mee te kunnen draaien binnen een snel schakelend bedrijf. Door deze werkdruk kan ik mijzelf testen en weet ik of ik klaar ben voor de praktijk.’’

Hoe heb jij je stageperiode ervaren?
‘’Ik heb het erg naar mijn zin gehad. Ik voelde mij toen ik begon al snel thuis binnen het team en heb in een korte periode veel mogen leren. In het begin heb ik al aangegeven dat ik open stond om van alles te leren en heb dat hier zeker kunnen doen. Heb veel geleerd over het recruiten, de IT Infra branche en het professioneel handelen. Naast het leerzame heb ik het tijdens mijn stageperiode altijd goed kunnen vinden met mijn collega’s en heb ik het altijd naar mijn zin gehad, daar ben ik ze ook heel erg dankbaar voor.’’

Wat was het beste advies wat je gekregen hebt?
‘’Wat mij het meest is bijgebleven, is dat als ik bel met kandidaten je in gedachte moet houden dat je ze al langer kent. Op deze manier ga je het gesprek relaxter in en loopt het gesprek vloeiender.’’

Wat is voor jou de volgende stap in jouw carrière?
‘’Na de zomer begin ik met afstuderen en word mijn volgende stap het behalen van mijn diploma Bedrijfsrecht.’’

Welke tips wil je graag meegeven aan medestudenten?
‘’Als je de kans hebt om stage te lopen zou ik dat zeker doen. Zo weet je hoe het in de praktijk werkt en kom je er gelijk achter of je de juiste richting hebt uitgekozen. En als je het naar je zin hebt kan je er misschien blijven werken na je stageperiode.’’

We are looking for happyholics
Wil jij onderdeel zijn van een jong, ambitieus team en kijk je uit naar de volgende stap in jouw carrière? Bekijk onze interne vacatures en solliciteer!