BLOG

20230810-STATUSPRO-448
20230810-STATUSPRO-445

Een succesvolle terugkeer binnen de IT

Raynor Boogaard zet zich dagelijks in om de juiste match te realiseren tussen kandidaten en onze eindklanten. Hij spreekt diverse professionals en begeleidt hen door verschillende trajecten. Onlangs heeft hij een bijzondere bemiddeling gerealiseerd. Een gedreven professional met de juiste ambitie zocht opnieuw een uitdaging binnen de IT. Hoewel zijn cv niet geheel aansloot op de gevraagde ervaring, wist Raynor hem toch aan de juiste kans te koppelen.

”Toen een van mijn klanten mij belde met de vraag of ik een nieuwe Workspace Coördinator kon vinden die binnen een maand kon starten, was de eerste kandidaat die ik sprak een opvallende professional. Hij bevond zich in de herfst van zijn carrière, maar had door privéomstandigheden alles laten vallen om fulltime voor zijn gezin te zorgen. Dit leidde tot een gat van meerdere jaren in zijn cv, waardoor hij moeite had om weer aan de slag te komen.

De IT-wereld ontwikkelt zich razendsnel, en als je er een paar jaar tussenuit bent, is het lastig om je kennis relevant te houden. Hij zat vast in een vicieuze cirkel: vaak werd hij afgewezen vanwege een gebrek aan recente kennis en werd hem geadviseerd om eerst certificaten te behalen voordat hij weer kon solliciteren. Maar certificeringen zijn duur, en zonder werk is het bijna onmogelijk om die te dekken.

Toen ik hem vertelde over de vacature, was hij zeker geïnteresseerd, maar hij had door alle voorgaande afwijzingen weinig vertrouwen in een goede afloop. Een echte uitdaging dus!

Ik ben ervan overtuigd dat iedereen wel eens een moeilijke periode doormaakt. Sommigen kunnen hier makkelijk mee omgaan, anderen hebben wat langer nodig of soms hulp van anderen. Het viel mij op dat wanneer mensen het vertrouwen hebben om weer de arbeidsmarkt op te gaan, ze vaak hard worden afgerekend op hun verleden. Werkgevers zien vaak een risico in een gat in het cv, wat volgens mij onterecht is. Deze kandidaat had in het verleden op een veel hoger niveau geopereerd dan nu gevraagd werd voor de functie.

Nadat ik het profiel van mijn kandidaat had voorgesteld, heb ik meteen de telefoon gepakt om de verwachtingen bij de klant te managen. Ik legde uit wat ze konden verwachten in het cv en waarom ik, op basis van mijn gesprekken, dacht dat hij de moeite waard was om te spreken. Omdat de klant en ik intensief samenwerken, hebben we voldoende vertrouwen opgebouwd en vertrouwden ze op mijn oordeel.

Transparantie is belangrijk, maar je wilt ook niet dat de situatie iemand definieert. We formuleerden de situatie positief: hij was een familiemens, zorgzaam en niet bang om moeilijke beslissingen te nemen. Bovendien had hij in het verleden lang voor dezelfde werkgever gewerkt, wat zijn loyaliteit en lange termijn binding benadrukte.

Het moeilijkste gedeelte was om hem aan tafel te krijgen. Zijn ervaring, servicegerichte houding en enthousiasme deden de rest. Na een gesprek en een door hem geïntroduceerde meeloop dag wist hij gelijk te overtuigen. De emotie en opluchting die mijn kandidaat voelde toen hij een aanbieding kreeg, waren voor mij meer dan voldoende. We hebben iemand kunnen helpen die werd afgerekend omdat hij iets goeds voor zijn gezin had gedaan.

Een tip voor mijn collega’s binnen de recruitment: schrijf een kandidaat met de juiste kwalificaties niet zomaar af vanwege een gat in het cv. Neem de tijd om naar het verhaal erachter te luisteren en maak er een uitdaging van om het negatieve beeld te ontkrachten. Vaak heeft iemand alleen een duwtje in de rug nodig om geholpen te worden.”

Connecting Talent with Opportunity
Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij onze eindklanten? Of ben jij juist op zoek naar professionals binnen de IT? Neem dan contact op met onze Recruitment Consultant IT, Raynor Boogaard via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media