BLOG

IMG_8928
IMG_6717
MicrosoftTeams-image (1)

Grenzeloze ambitie, Sietse Venema vertelt

Maak kennis met Sietse Venema, een ambitieuze MKB Adviseur met een missie bij Rabobank, gedetacheerd via Status Pro. Sietse heeft een achtergrond in Financial Services Management en heeft in het verleden ervaring opgedaan bij één van de grootste verzekeringsbrokers op Curaçao. Ook is hij eerder door ons gedetacheerd geweest bij een toonaangevende Nederlandse verzekeringsmaatschappij.

Momenteel focust Sietse zich op carrière maken in het bankwezen. Hij ziet zichzelf graag doorgroeien naar een managementfunctie. Wellicht ook wel voor een periode internationaal voor Rabobank in het buitenland. De wereld zien is namelijk echt zijn ding. Sterker nog, op dit moment werkt Sietse remote vanuit Barcelona, waar hij geniet van de zonnige omgeving en de vrijheid om zijn werk met zijn liefde voor Spanje te combineren.

Stel jezelf voor
Mijn naam is Sietse Venema, 26 jaar en woonachtig in Rotterdam. Sinds een aantal maanden werk ik als MKB Adviseur voor Rabobank. Kort over mijn hobby’s en interesses; ik houd van reizen, sport en gezelligheid.

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Ik ken Jamuel van Aanholt, Managing Consultant bij Status Pro van vroeger en ik zag een vacature voorbijkomen op LinkedIn. Op die manier zijn wij weer met elkaar in contact gekomen.

Hoe is jouw ervaring tot nu toe met Status Pro?
Ik heb het proces met Status Pro als uitstekend ervaren! Duidelijke communicatie, altijd bereikbaar en meedenkend.

Welke voordelen ervaar je om gedetacheerd te worden?
Het grootste voordeel voor mij is dat ik versneld ervaring kan opdoen en de flexibiliteit. Dit is het tweede jaar dat ik samenwerk met Status Pro. Hiervoor bij een andere opdrachtgever. Aan het eind van de opdracht heb ik aangegeven dat ik graag iets anders wilde en Status Pro heeft mij hierbij geholpen om deze mooie opdracht bij Rabobank te bemachtigen.

Hoe is het om werkzaam te zijn voor Rabobank?
Heel gaaf! Rabobank is een innovatieve en grote organisatie, waardoor ontwikkeling voorop staat. Er wordt veel tijd besteed aan de ontwikkeling van het individu. Dit stel ik erg op prijs.

Kan je wat meer vertellen over de ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan als Adviseur?
Bij mijn eerdere opdracht gaf ik verzekeringsadvies aan particulieren. Nu bij Rabobank aan ondernemers. De vaardigheden die je als Adviseur gebruikt, zijn overeenkomend, omdat je voor beide doelgroepen analyseert wat de risico’s zijn en daarvoor met een passend aanbod komt.

Welke uitdagingen ben je hierin tegengekomen en hoe ben je hiermee omgegaan?
De grootste uitdaging was in het begin het onder de knie krijgen van de kennis, omdat het veel en vooral vaktaal is. Nu bij Rabobank ligt de focus meer op de gespreksvaardigheden en het geven van specialistisch advies.

Wat vind jij echt leuk aan dit vak?
Elke dag is anders, omdat je elke dag met enthousiaste ondernemers spreekt. Dat maakt het werk leuk en afwisselend.

Wat zijn volgens jou de belangrijkste eigenschappen of vaardigheden die een Adviseur nodig heeft om succesvol te zijn in zijn of haar carrière?
Inlevingsvermogen, analytisch, commercieel en integer.

Waar zou jij je graag nog in verder willen ontwikkelen binnen de financiële dienstverlening?
Graag wil ik doorgroeien naar een managementfunctie of Accountmanager Financieren voor grote corporates.

Je werkt momenteel remote vanuit Barcelona. Hoe is dit zo ontstaan en hoe ervaar je dit?
Ik ben echt een Spanje-liefhebber. Eerst was het plan om in Spanje te overwinteren, maar het leek me ook erg gaaf om in de zomer te gaan. Uiteindelijk de beslissing genomen om dit te gaan doen en er tot zover nog geen spijt van gekregen.

Welke voordelen en uitdagingen ervaar je momenteel in het remote werken?
Als voordelen zou ik noemen; na werk het strand bezoeken, altijd heerlijk weer en avontuur. Als uitdaging zou ik noemen; de temperatuur en gefocust blijven als je ook een cocktail kan drinken 😉

Wat zijn jouw verdere toekomstplannen (mag zowel zakelijk als privé)?
Zakelijk gezien carrière maken in het bankwezen. Wellicht ook wel voor een periode internationaal voor Rabobank in het buitenland. Mijn toekomstplan voor privé is nog veel reizen en wat van de wereld zien.

Welke tip zou je willen delen met mede-professionals?
Als je twijfelt om in het buitenland te gaan werken en het is mogelijk, altijd doen!

Connecting Talent with Opportunity
Heb jij, net als Sietse, de ambitie om jouw carrière een nieuwe richting te geven? Status Pro heeft de expertise en middelen om jou te verbinden aan jouw volgende uitdaging! Neem vandaag nog contact met ons op via solliciteren@status-pro.nl of 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media