BLOG

christian-wiediger-jqknIEzGUfA-unsplash
Idris Douhou
00-OPL-Architecten_Mercedes-Benz-HQ-NL-header-1516x878-72dpi
doruk-bayram-gs3duh5iqkw-unsplash

Een duurzame samenwerking met Mercedes-Benz, Idris vertelt

Idris Douhou, een 43-jarige professional uit Utrecht, heeft een indrukwekkende carrière in de financiële sector opgebouwd. Na 17 jaar werkzaam te zijn geweest bij ABN AMRO, waar hij een stevige basis legde en 3 jaar bij Financial Lease Nederland zocht hij naar een nieuwe uitdaging. Via Status Pro is hij een jaar lang gedetacheerd geweest bij Mercedes-Benz Financial Services als Credit Underwriter Assistent.

Stel jezelf voor
Mijn naam is Idris Douhou, 43 jaar oud en ik kom uit Utrecht.

Hoe ben jij in aanraking gekomen met Status Pro?
Ik ben in aanraking gekomen met Status Pro via Indeed. Ik solliciteerde op een vacature als Medewerker Kredietadministratie bij Mercedes-Benz Financial Services, waarna er contact met mij werd opgenomen door Anthony Papilaja, Recruitment Consultant bij Status Pro. Ik was hiervoor al werkzaam in de automotive branche en hier wilde ik wel graag in actief blijven. Ook had ik in het verleden al verschillende WFT-certificaten behaald, waardoor ik deze rol bij Mercedes-Benz Financial Services als de juiste match zag.

Hoe is jouw ervaring tot nu toe met Status Pro?
Mijn ervaring met Status Pro is echt top en ik kan met volle overtuiging zeggen dat het vanaf het allereerste telefonische contact met het bedrijf meteen klikte. Het gesprek was vriendelijk, professioneel en er werd oprecht interesse getoond in mijn achtergrond, vaardigheden en carrièredoelen. Dit zorgde ervoor dat ik me direct op mijn gemak voelde en enthousiast werd over de mogelijkheden die Status Pro mij kon bieden.

Hoe is jouw ervaring geweest in het jaar dat je gedetacheerd bent geweest?
Gedurende het jaar dat ik gedetacheerd ben geweest, kan ik zeggen dat mijn ervaring echt heel goed is geweest. Ik was nog nooit eerder gedetacheerd, waardoor ik niet wist wat mij te wachten stond. Dit vond ik aan het begin wel heel spannend. Maar al snel werd die spanning weggenomen door de goede ondersteuning en begeleiding die ik ontving van Status Pro.

Het detacheringstraject verliep soepel. Ik kreeg de gelegenheid om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen en mijn expertise in te zetten voor de opdracht waar ik aan werkte. De communicatielijnen waren altijd open en ik voelde me vrij om vragen te stellen en om ondersteuning te vragen wanneer dat nodig was.

Kun je wat meer vertellen over de ervaring die je tot nu toe hebt opgedaan in je carrière?
Ik kan met trots zeggen dat ik tot nu toe een waardevolle en gevarieerde ervaring heb opgedaan in mijn carrière, voornamelijk in de financiële sector. Mijn professionele carrière begon 21 jaar geleden bij ABN AMRO, waar ik maar liefst 17 jaar heb doorgebracht. Tijdens mijn periode bij ABN AMRO heb ik een solide basis gelegd in de financiële wereld en een diepgaand inzicht gekregen in verschillende aspecten van het bankwezen.

Na mijn tijd bij ABN AMRO zocht ik naar nieuwe uitdagingen en mogelijkheden om mijn vaardigheden verder te ontwikkelen. Ik maakte de overstap naar Financial Lease Nederland, waar ik drie jaar heb gewerkt. Hier lag de focus specifiek op financiële leaseoplossingen voor zowel particulieren als bedrijven. Dit gaf me de mogelijkheid om me te specialiseren in de lease-industrie en een dieper begrip te ontwikkelen van de financiële aspecten en risicobeoordelingen die gepaard gaan met leasing.

Het afgelopen jaar ben ik met veel enthousiasme begonnen aan een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan bij Mercedes-Benz Financial Services. Hier werk ik aan het verlenen van financiële diensten op maat voor klanten die een Mercedes-Benz willen leasen of financieren. Het is een inspirerende omgeving waar ik mijn financiële expertise kan inzetten binnen de context van een wereldwijd erkend automerk.

Hoe is het om werkzaam te zijn bij Mercedes-Benz Financial Services?
Mercedes-Benz, een naam die synoniem staat voor prestige en professionaliteit. Vanaf het moment dat ik bij dit bedrijf begon, voelde ik me direct thuis. Het is een prachtig bedrijf waar ik trots op ben om deel van uit te maken.

Een van de eerste dingen die me opvielen toen ik bij Mercedes-Benz Financial Services begon, was de toewijding en het harde werken van het hele team. Iedereen zet zich vol enthousiasme in om bij te dragen aan het succes van het bedrijf. Er heerst een sterke werkethiek en een gevoel van betrokkenheid bij de gezamenlijke doelen die we nastreven.

Ondanks de focus op professionele prestaties en het streven naar succes, is er ook altijd ruimte voor een lach en een grapje. De werkomgeving bij Mercedes-Benz Financial Services is niet alleen professioneel, maar ook informeel en vriendelijk. Het team heeft een fijne dynamiek en er heerst een positieve sfeer waarin collega’s elkaar ondersteunen en aanmoedigen.

Waar haal je de meeste voldoening uit in jouw functie?
In mijn functie haal ik de meeste voldoening uit de waardering die ik krijg wanneer ik mijn werk goed verricht. Het gevoel van erkenning en tevredenheid dat voortkomt uit het leveren van kwaliteitswerk en het behalen van goede resultaten betekent voor mij heel veel.

Wat zijn jouw grootste prestaties tot nu toe?
Tot nu toe heb ik verschillende belangrijke prestaties kunnen bereiken in mijn carrière. Eén van mijn meest opmerkelijke prestaties was het verwerken van 40 contracten op één dag.

Wat zijn jouw verwachtingen van je carrière?
Als het gaat om mijn carrière, heb ik hoge verwachtingen en ambities. Ik streef ernaar om een belangrijke rol te spelen binnen het bedrijf waar ik werk.

Waar zou jij je graag nog verder in willen ontwikkelen binnen deze branche?
Binnen deze branche zou ik graag mijn kennis en begrip van het product zelf verder willen ontwikkelen. Hoewel ik al een sterke basis heb in mijn vakgebied, geloof ik dat er altijd ruimte is voor groei en verdere specialisatie.

Heb je nog een tip die je graag aan je mede-professionals zou willen meegeven?
Als ik eerlijk mag zijn, kan ik op dit moment geen specifieke tip bedenken die ik graag met hen zou willen delen. Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om een positieve ervaring te hebben met Status Pro en voornamelijk met Anthony. Alles is naar wens verlopen vanaf dag 1 tot het laatste moment.

Connecting Talent With Opportunity
Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij Mercedes-Benz Financial Services en/of onze andere eindklanten? Of ben jij juist op zoek naar professionals binnen de verzekeringen? Neem dan contact op met onze Managing Consultant Bank en Verzekeringen, Jamuel van Aanholt via hello@status-pro.nl of bel naar 050-2064020.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media