BLOG

20210614-STATUSPRO-27
20210614-STATUSPRO-16
20210614-STATUSPRO-39

Waarom werken in de financiële sector? Wij geven jou 5 redenen

Het is voor financiële organisaties niet altijd even makkelijk om de juiste medewerkers te vinden. De bankenwereld wordt door de buitenwereld vaak als stoffig en saai beschouwd. Echter brengt werken in de financiële sector veel voordelen met zich mee. Wij geven jou 5 redenen om aan de slag te willen in deze sector.

1. Veel (carrière) mogelijkheden
Als finance professional kun je aan de slag bij elk bedrijf dat een gezonde financiële bedrijfsvoering nastreeft, van MKB tot multinational en goede doelen tot overheidsinstanties. Of je nu goed met mensen bent, meer van de cijfertjes of juist houdt van harde resultaten: werken in de financiële sector is enorm veelzijdig.

2. Uitdaging
Er liggen heel wat uitdagende banen te wachten in de financiële sector. Een van de belangrijkste redenen om carrière te maken bij een financiële organisatie is de intellectuele uitdaging. En dan zit het hem met name in de snelheid en complexiteit van de branche.

3. Doorgroeimogelijkheden
De financiële sector is altijd groeiende. Mede dankzij digitalisering en innovatie is de sector volop in ontwikkeling. Dat betekent dat er behoorlijk wat doorschuif- én doorgroeimogelijkheden zijn. Een baan in de financiële sector wordt ook vaak gezien als ideale opstap naar een potentiële carrière in de verzekeringsbranche of in het bedrijfsleven.

4. Blijf in ontwikkeling
In een branche die volop in ontwikkeling is, blijf jij óók in ontwikkeling. Wetten en regels in de financiële sector veranderen continu en in veel functies is het cruciaal om bij te blijven. Bedrijven bieden steeds vaker cursussen en opleidingen aan en binnen banken wordt het behalen van (extra) diploma’s en certificaten gestimuleerd. Zo kun je je expertise gedurende je carrière blijven uitbreiden.

5. Bovengemiddeld salaris
De financiële sector staat erom bekend dat ze een van de best betalende branches is. De salarissen zijn bovengemiddeld. Het komt vaak voor dat een administratieve functie in deze sector meer oplevert dan dezelfde functie in een andere branche.

Connecting Talent with Opportunity
Status Pro staat altijd voor jou klaar. Ben jij benieuwd naar wat wij voor jouw carrière kunnen betekenen? Ga vrijblijvend het gesprek aan met onze Consultants die gespecialiseerd zijn binnen de bank- en verzekeringsbranche. Stuur Onze Consultant Eric Wever of Jamuel van Aanholt een email via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-853292.

Bron: TIO

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media