BLOG

300873859_596649005488359_4466604020722591607_n
357774338_816874230132501_6990433452940953177_n

Werken bij DTC Lease

Maak kennis met Gerben, Joël en Tim. Deze drie ervaren professionals hebben hun weg gevonden in de verzekeringsbranche mede door de bemiddeling van Status Pro. Ze zijn nu werkzaam bij DTC Lease als Commercieel Leasespecialisten. Dit bedrijf is één van de grootste bemiddelaars in consumptieve kredieten, financieringen en verzekeringen van Nederland. Al 22 jaar lang helpen zij grote ondernemingen, mkb’s en particulieren met een leaseoplossing op maat. Dit bedrijf is trots op hun resultaten, maar ze zijn ambitieus en willen verder groeien. Lees verder om meer te weten te komen over hoe Gerben, Joël en Tim bij DTC Lease hun professionele pad bewandelen en hoe ze hun ambities hebben waargemaakt.

Kun je ons kort iets vertellen over jezelf?
Gerben
: “Ik ben Gerben van Boggelen, 23 jaar oud en kom uit Wijk bij Duurstede. In mijn vrije tijd kijk ik graag films en luister ik naar muziek.”

Joël: “Mijn naam is Joël Schütz, ik ben 22 jaar oud en momenteel werkzaam bij DTC Lease. Buiten mijn werk speel ik graag voetbal en breng ik tijd door met mijn vriendin.”

Tim: “Ik ben Tim Lancee, 37 jaar oud, en woon met mijn vriendin en zoontje van 11 in Nieuwegein.”

Wat voor ervaring breng je met je mee?
Joël
: “Ik ben begonnen in de horeca op jonge leeftijd en heb dat volgehouden tot mijn 20ste. Daarna heb ik ongeveer een jaar als bezorger bij Jumbo gewerkt voordat ik bij DTC Lease terechtkwam.”

Tim: “Ik heb 18 jaar bij LIDL gewerkt, maar afgelopen zomer besloot ik dat het tijd was voor iets nieuws.”

Hoe ben je bij DTC Lease terecht gekomen?
Gerben
: “In eerste instantie wist ik niet waar ik wilde solliciteren, maar uiteindelijk vond ik de vacature van DTC via Status Pro.”

Joël: “Anthony Papilaja, Recruitment Consultant bij Status Pro heeft mij benaderd voor de functie van Commercieel Leasespecialist bij DTC, wat mijn interesse wekte en leidde tot een gesprek.”

Tim: “Ik had mijn cv op Indeed en Werkzoeken.nl geplaatst, hierna heeft Anthony contact met mij opgenomen. De eerste sollicitatie was bij Mercedes-Benz Financial Services. Ondanks een prettig gesprek, hebben ze besloten om iemand met meer ervaring aan te nemen. De tweede sollicitatie was bij DTC, waar ik na twee gesprekken ben aangenomen. Ik was ontzettend blij en had er veel zin in.”

Wat waren je eerste bevindingen van DTC Lease?
Gerben
: “DTC Lease heeft een bedrijfscultuur die meer iets weg heeft van een klein bedrijf, waardoor er ruimte is voor grapjes en informele interacties. Er zijn geen ingewikkelde bestuurslagen waarin je kan verdwalen.”

Joël: “Ik kom natuurlijk uit de horeca, dus voor mij voelde het onwennig om voor de eerste keer op een kantoor te werken.”

Tim: “De eerste dagen waren spannend zo na 18 jaar te hebben gewerkt bij dezelfde werkgever, maar ik voelde me al snel op mijn gemak door de warme ontvangst van mijn collega’s.”

Hoe heb je het inwerktraject van DTC Lease ervaren?
Gerben: “Ik heb het inwerktraject als uitdagend ervaren. Vooral het snel moeten leren van veel informatie over financial lease in een korte tijd was pittig. Hierdoor vergaat ik af en toe wel wat dingen, maar gelukkig zijn er altijd collega’s die bereid zijn om te helpen.”

Joël: “Ik heb het inwerktraject als positief ervaren. Ik werd met open armen ontvangen door al mijn collega’s, wat de start erg prettig maakte. Over het algemeen ging het inwerktraject goed, maar ik denk dat de huidige manier van inwerken nog beter is. Er is veel variatie met nieuwe aanvragen van nieuwe klanten en met al bestaande klanten. Daarbij is de werksfeer vaak gezellig en wordt er veel overlegd tussen collega’s.”

Tim: “Het inwerktraject was gestructureerd en leerzaam. In de eerste twee dagen hebben we met onze teamleider een studiemap doorgenomen, waarin de basisprincipes van financial lease bij DTC Lease werden behandeld.

Zou je DTC Lease aanraden als werkgever?
Gerben: “Zeker, je komt in een gezellig bedrijf met uiteraard gezellig mensen. Verder is er elke vrijdag een borrelavond en regelmatig gezellige team borrels.”

Joël: “Ja zeker, ik zou DTC Lease aanraden als werkgever, omdat ik goed ondersteund word van begin tot eind. Zo heb ik in deze fase van mijn loopbaan hier ook een senior collega waar ik te allen tijde terecht kan en dit is super prettig.”

Tim: “Absoluut, ik voel me gewaardeerd en ondersteund binnen het bedrijf, wat het werken bij DTC Lease erg prettig maakt.”

Hoe ziet een doorgaande dag voor jou eruit bij DTC Lease?
Gerben
: “Je begint je ochtend met het inloggen in de systemen, pakt een glas water en gaat vervolgens de hele dag aan de slag met het behandelen van aanvragen van klanten. Daarnaast neem je telefoontjes aan om klanten op de juiste wijze te woord te staan.”

Tim: “De werkdag start om 9 uur. Laptop aan en mail checken, het aanvraagprogramma opstarten en de telefoon aansluiten. Vervolgens gaan we aanvragen invoeren en klanten bellen die een goedkeuring hebben ontvangen. Tussen 12 en 14 uur hebben we lunch en daarna gaan we verder met aanvragen of andere zaken (banken en dealers bellen).”

Heb je het gevoel dat je de juiste begeleiding krijgt?
Gerben
: “Ik kwam eigenlijk op een minder gunstig moment binnen, wegens allerlei ontwikkelingen binnen de organisatie. Daardoor heb ik voor mijn gevoel een lichte vertraging opgelopen. Echter ben ik hiervoor wel naar een ander team overgeplaatst, zodat ik de begeleiding kon krijgen die ik nodig had.”

Joël: “Ik heb zeker het gevoel dat ik de juiste begeleiding krijg! Zoals ik al eerder zei, ben ik gedurende mijn onboarding gekoppeld aan een collega die veel ervaring heeft. Ik kan dus met al mijn vragen terecht bij hem.”

Tim: “Ik krijg de juiste begeleiding, want we zijn op de afdeling gekoppeld aan een buddy, waarmee we begonnen met meekijken en zelfstandig leaseaanvragen klaarzetten. En vanuit daar zijn we steeds zelfstandiger dingen gaan oppakken.”

Waar haal jij de meeste voldoening uit in jouw functie?
Gerben
: “Je helpt jonge ondernemers, die oprecht jouw hulp nodig hebben, met financiering en ze zijn echt dankbaar voor de service die jij hen biedt door simpelweg naar hen te luisteren en duidelijk met hen te communiceren.”

Joël: “Op het moment dat ik klanten op de juiste manier kan helpen door de juiste vragen te beantwoorden.”

Tim: “Het mooiste aan mijn functie als Commercieel Leasespecialist is als ik vanaf het begin tot aan het afsluiten van het contract een leuk en positief gesprek heb met de klant, waardoor de klant bij snel handelen van alle partijen soms al binnen één week in een mooie nieuwe auto kan rijden. En dit geeft mij de optimale voldoening.”

Zijn er volgens jou genoeg ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden?
Gerben
: “Uiteindelijk zou ik willen doorgroeien binnen het team, zodat ik de klant vanuit alle perspectieven kan bedienen en niet afhankelijk ben van collega’s.”

Tim: “Met betrekking tot de doorgroeimogelijkheden zit het goed bij DTC Lease, aangezien het bedrijf volop in beweging is en groeit. Dus, met de juiste instelling kun je ver komen.”

Wat zijn je ambities binnen DTC Lease?
Gerben
: “Mijn ambities is om uiteindelijk om compleet te specialiseren in niet alleen zakelijk leasen, maar ook leren over persoonlijke kredieten en verzekeringen.”

Joël: “Mijn huidige ambitie binnen DTC Lease is om de beste medewerker op de werkvloer te worden.”

Tim: “Persoonlijk wil ik eerst een goede senior medewerker worden binnen onze afdeling en van daaruit kan ik verder kijken naar mijn mogelijkheden.”

Welke skills moet de ideale Commercieel Lease Specialist volgens jou in huis hebben?
Gerben: “Je moet durven om oprecht te zijn. Ook moet je het gesprek weten te leiden en moet je gemotiveerd zijn om out of the box te denken voor de klant.”

Joël: “Op dit moment denk ik dat het vooral belangrijk is om communicatief sterk te zijn en goed te kunnen luisteren naar klanten en eventuele dealers.”

Tim: “Verder zijn de vaardigheden die je moet bezitten onder andere: niet bang zijn om te bellen, goed kunnen omgaan met klanten en aangezien het een commerciële functie is, moet je ook in staat zijn om een product te verkopen.”

Wil je nog iets meegeven aan mede-professionals die nog zoekende zijn?
Gerben: “Misschien klinkt het cliché, maar wees niet bang om te falen, vooral als je werkt in een functie waarin je niet veel ervaring hebt of waarvan je denkt dat je er weinig van afweet.”

Joël: “Doe vooral wat je leuk vindt of waarvan je denkt dat het interessant zou zijn. Het is belangrijk om werk te doen dat je voldoening geeft en waar je plezier uit haalt.”

Tim: “Bij ons op de afdeling krijg je veel begeleiding, dus let goed op. Er zijn collega’s met soms 10 jaar of meer ervaring die je graag willen helpen, en daar leer je ontzettend veel van.”

Connecting Talent with Opportunity
Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij DTC Lease of andere eindklanten? Of ben jij juist op zoek naar professionals binnen de verzekeringen? Neem vandaag nog contact met ons op via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media