BLOG

rico-reynaldi-2o_rxu8morY-unsplash
caleb-bennetts-SXg0j8Fn5tw-unsplash
dmitriy-sidorov-XK-7XNJhBXI-unsplash

Werken bij één van de meest premium automerken ter wereld

Ruim een halfjaar geleden ontdekte Adil Hamchi zijn roeping als Adviseur Verzekeringen bij Mercedes-Benz Financial Services, een kans die hij kreeg via detachering door Status Pro sinds september 2023. Voorheen werkzaam in het bankwezen, besloot Adil een nieuwe weg in te slaan en solliciteerde hij op een vacature bij Status Pro, wat een keerpunt in zijn carrière bleek te zijn.

“In mijn rol als Adviseur Verzekeringen bij Mercedes-Benz Financial Services, ervaar ik een bijzondere werkomgeving. Je komt binnen een organisatie terecht, waar het merk leeft bij alle collega’s. Wij vinden het allemaal prachtig om onderdeel te mogen zijn van dit premium automerk. Deze positieve sfeer onder collega’s valt op, waar we niet alleen samenwerken met elkaar maar ook waardevolle sparringpartners zijn voor elkaar.

Binnen Mercedes-Benz Financial Services neem ik actief deel aan verschillende projecten en taken die hebben bijgedragen aan mijn professionele-, maar ook persoonlijke groei. Het bedrijf waardeert de inbreng van elke medewerker, en ik draag bij aan het wekelijkse werkoverleg door mijn ideeën te delen en mogelijke verbeteringen aan te dragen. Mijn rol gaat verder dan de ‘gewone taken’; als Adviseur krijg ik de kans om betrokken te zijn bij kleinere afdelingsprojecten, waardoor ik directe invloed heb op het bedrijf.

In de rol van Adviseur moet je een commerciële instelling hebben en daarin ook dienstverlenend zijn. Je wilt niet zomaar verkopen, je wilt het beste product in de betreffende situatie aan de klant verkopen. Ik balanceer dus tussen advies en sales, en het is belangrijk voor me om alleen producten te verkopen waar ik volledig achter sta en die echt het beste zijn voor mijn klanten. Ondanks de uitdagingen, zoals de tijdsdruk bij het verzekeren van luxe auto’s gezien deze niet binnen één dag verzekerd zijn, blijf ik vastberaden om optimale oplossingen te vinden.

Ik weet dat de verzekeringswereld misschien niet heel voor de hand liggend is voor young professionals, maar geef het een kans! Het is een mooie dynamische sector met complexe producten waar je ook nog eens je commerciële talenten op kan loslaten.

Wat mij echt aantrekt in mijn vak is de samenwerking met autoverkopers en klanten. Je staat er nooit alleen voor, samen zoeken naar de beste oplossing geeft me veel voldoening. Uiteindelijk kom je met z’n drieën tot een mooie oplossing. Mensen die bij mij komen voor verzekeringsadvies zijn vrijwel altijd vrolijk, omdat ze net hun droomauto gekocht hebben. Dit maakt het werk ook heel mooi. Ik sta echt achter het product wat ik verkoop en kan dit eveneens goed overbrengen naar mijn klanten.

Ik hecht veel waarde aan zowel professionele- als persoonlijke groei binnen de verzekeringsbranche. Ik kijk altijd vooruit naar mogelijkheden en dit doe ik samen met mijn Managers en mijn detacheerder, Status Pro. Voor nu wil ik mijzelf graag ontwikkelen tot een goede Adviseur die alle ins- en outs weet van het product en van de organisatie zodat ik mijn klanten binnen Mercedes-Benz Financial Services nog beter kan bedienen.

Uiteindelijk heb ik deze toffe job te danken aan Status Pro. Mijn ontmoeting met Status Pro bleek een keerpunt in mijn carrière te zijn. Na een sollicitatie die niet volledig aansloot, bracht een telefoongesprek met Yashmin Krijgsveld, Recruitment Consultant mij een nieuwe kans: de rol van Adviseur Verzekeringen bij Mercedes-Benz Financial Services. Deze functie en organisatie spraken mij direct aan, waardoor het sollicitatieproces in een stroomversnelling raakte. Yashmin stelde mij direct voor en een aantal dagen later ging ik al op het eerste gesprek. Al snel volgde het nieuws dat ik mocht starten. De vlotte communicatie tussen mij, Status Pro en Mercedes-Benz viel op, waarbij doelgerichte vragen leidden tot een goede match. En hier ben ik ontzettend blij mee.

Status Pro is in deze situatie voor mij een goede sparringpartner geweest met wie je samen goed kan achterhalen wat voor jou belangrijk is. Een goede detacheerder is iemand die met je meedenkt naar de juiste werkgever. Ikzelf vond het lastig om de juiste match te vinden en Status Pro heeft mij daar heel goed bij geholpen. Ik raad daarom ook zeker aan om te solliciteren via Status Pro. Zij kunnen je geheid verder helpen met het vinden van een leuke uitdagende baan.”

Connecting Talent with Opportunity
Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij Mercedes-Benz Financial Services of andere eindklanten? Of ben jij juist op zoek naar professionals binnen de verzekeringen? Neem vandaag nog contact met ons op via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media