BLOG

20230810-STATUSPRO-568
20230810-STATUSPRO-445
20221104-STATUSPRO-25

Het Belang Van Empowerment In Recruitment

Raynor Boogaard, onze Recruitment Consultant IT, deelt in dit blog zijn ervaring met het begeleiden van een IT-professional, aangeduid als ‘Workplace Engineer’ om privacy redenen, naar een nieuwe baan. Raynor vertelt hoe hij deze Workplace Engineer hielp om persoonlijke uitdagingen te overwinnen en professionele vaardigheden weer op te bouwen, waardoor hij succesvol werd aangenomen ondanks een periode van persoonlijke tegenslagen en een technische evaluatie tijdens het sollicitatieproces.

“Voordat ik bij mijn huidige functie begon, was ik bedrijfsleider bij Barista Café. Daar was ik verantwoordelijk voor de dagelijkse operatie, het inkopen van benodigdheden, het plannen van personeelsbezetting en het inwerken van nieuwe medewerkers. Daarnaast werkte ik ook als Barista. Tijdens de laatste lockdownperiode moesten we uitbreiden vanwege de vraag naar buitenzitplaatsen. Ik kreeg de verantwoordelijkheid voor het recruitmentgedeelte, met name het aantrekken van nieuw personeel, waar ik ervaring mee had.  

Wat mij de meeste voldoening geeft als Recruitment Consultant, is het helpen van mensen die vastzitten in hun carrière of moeite hebben met het zetten van een volgende stap. Mijn rol is om hen zelfvertrouwen te geven. Ik geniet er ook van om opdrachtgevers en kandidaten aan elkaar te koppelen en het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo wil ik elk obstakel vooraf al getackeld hebben, zodat dit het proces niet belemmert. 

Het traject met deze Workplace Engineer was bijzonder. Ik kwam zijn CV tegen op ‘ICT’er gezocht’. Hij had veel talent als IT’er, maar er zat een gat van 2 jaar in zijn CV. Dit maakte mij nieuwsgierig, omdat ik niet kon geloven dat iemand met zulke ervaring geen baan kon vinden. Na telefonisch contact is hij erg open geweest over zijn persoonlijke omstandigheden, waaronder een depressie en het overlijden van zijn vader. In onze gesprekken hebben we gekeken hoe hij zijn verhaal kon vertellen tijdens sollicitaties zonder afstand te doen van zichzelf, maar wel op een manier die zijn veerkracht en vastberadenheid liet zien. Het was een uitdaging om werkgevers ervan te overtuigen dat hij weer klaar was voor een baan. 

Voorafgaand aan het tweede gesprek heeft hij met Bryan, onze Cloud Engineer, via Teams gesproken om zich voor te bereiden. Toen hij in het tweede gesprek vragen kreeg over technische aspecten, was hij niet helemaal voorbereid en kon hij niet alle vragen correct beantwoorden. Hij kreeg deze feedback: “Kennis kan worden bijgeschaafd, maar karakter kan niet worden aangeleerd.” Desondanks werd hij aangenomen vanwege zijn potentie en zelfvertrouwen. 

Het bedrijf waar hij nu werkzaam is, is een Europese marktleider op het gebied van IT, Communicatie en Security. Het is oorspronkelijk een Scandinavisch bedrijf dat naar Nederland is gekomen en hier veel overnames heeft gedaan, elk ter waarde van meer dan 400 miljoen. Dit heeft geleid tot enige chaos bij het vestigen in de Nederlandse markt, maar uiteindelijk is alles op zijn plek gevallen. Het bedrijf heeft nu een jonge en energieke groep professionals.  

Ik heb veel zelfkennis opgedaan na het traject met deze Workplace Engineer. Het belangrijkste is dat ik weet dat ik voldoening haal uit het helpen van mensen en niet alleen uit het sluiten van deals. Een telefoontje van een kandidaat die vertelt dat hij is aangenomen, geeft me veel energie.” 

Connecting Talent with Opportunity
Ook benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen bij onze eindklanten? Of ben jij juist op zoek naar professionals binnen de IT? Neem dan contact op met onze Recruitment Consultant IT, Raynor Boogaard via hello@status-pro.nl of bel naar 0172-334011 

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media