BLOG

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

“De meerwaarde voor onze opdrachtgevers ligt in ons vermogen om ook vanuit Paramaribo kwaliteit te kunnen leveren.”

Status Pro heeft in 2023 zijn eigen servicekantoor geopend in Suriname. Status Pro Suriname fungeert als het servicekantoor voor recruitment, sales, marketing, en jouw backoffice. Ons specialisme ligt in het sourcen van geschikte kandidaten, ondersteund door onze expertise op het gebied van recruitment. We richten ons op de identiteit van de organisatie en verbinden deze met onze domeinkennis, de doelgroep en de arbeidsmarkt, waardoor we in staat zijn de beste kandidaten voor iedere organisatie te sourcen.

In Suriname hebben we een getalenteerd team van Recruitment Consultants en Talent Sourcers. Marcha Chung-Sipit is sinds oktober 2023 onderdeel van Status Pro Suriname en werkzaam als Talent Sourcer. Lees hoe Marcha, vanuit haar rol strategisch sourcet en zo een essentiële schakel vormt tussen kandidaten en opdrachtgevers vanuit Suriname.

Vertel ons eens wat meer over jezelf en je achtergrond?
“Mijn naam is Marcha Chung-Sipit, getrouwd, 41 jaar jong en ben moeder van twee dochters. Ik ben geboren in Wageningen, een klein dorpje in het district Nickerie en verhuisde op 16-jarige leeftijd naar Paramaribo (onze hoofdstad) om verder te gaan met mijn studie. Na mijn vwo diploma te hebben behaald , heb ik de leraren opleiding Engels gedaan, maar helaas niet afgerond. Uiteindelijk heb ik een verkorte hbo-opleiding gedaan in HR-management en ben ik daarna in de wereld van HR beland.”

Hoe ben je in aanraking gekomen met Status Pro en wat heeft jou doen besluiten om deze nieuwe uitdaging aan te gaan?
“Ik zag op social media de vacature van Talent Sourcer langskomen en aangezien ik op dat moment dezelfde functie had bij een ander bedrijf, leek het me interessant om te solliciteren. Status Pro sprak me aan, nadat ik de website had bekeken en na verschillende gesprekken met Milano, Managing Consultant en de rest van het team, besloot ik om ervoor te gaan. Ik zou dezelfde functie hebben maar het vooruitzicht om door te kunnen groeien naar een Recruitment Consultant, sprak me erg aan.”

Hoe ziet jouw huidige functie er uit?
“Mijn huidige functie is het zoeken van kandidaten voor onze opdrachtgevers in samenwerking met de Recruitment Consultants en Recruitment Marketeers. Er worden van verschillende tools gebruik gemaakt om de juiste kandidaat te vinden die past bij de vacatures. Hier komt ook een stukje administratie bij kijken om het allemaal bij te kunnen houden. Daarnaast moet ik eveneens potentiële kandidaten bellen en afspraken inplannen.”

Kan je ons eens meenemen in hoe een dag er uit ziet?
“Aan het begin van de dag ben ik in contact met de Recruitment Consultants om te bespreken op welke aanvragen ik ga focussen om zo mijn dagplanning op te kunnen stellen. Ook neem ik even de tijd om updates of notities door te nemen, zodat ik dit kan meenemen in mijn opdrachten. Als mijn dagplanning gedeeld is met de collega’s, ga ik dan aan de slag. Het eerste uur van de werkdag wordt meestal besteed aan administratieve taken, daarna ga ik aan de slag met het sourcen op diverse platformen. Voordat ik op zoek ga, moet ik eerst de wervingscampagne goed doornemen om zo mijn strategie beter te kunnen bepalen. Tijdens het sourcen, ben ik tevens vaak in contact met mijn collega’s bij eventuele vragen. Na het sourcen, heb ik dan mijn lunch pauze en daarna heb ik een uurtje voor administratieve taken. Vervolgens ga ik door met mijn recruitment werkzaamheden en sluit ik de dag af met wat administratie en bepaal ik mijn focus voor de volgende dag.”

Op welke wijze sta je in contact met jouw collega’s in Nederland?
“Ik heb elke dag contact met mijn collega’s via Teams calls en berichten, via e-mail en ook via Whatsapp.”

Wat zijn tot nu toe de leukste opdrachten waar je aan hebt gewerkt?
“De leukste opdrachten zijn natuurlijk die waarbij ik veel kandidaten kan sourcen en als ik te horen krijg dat een kandidaat geplaatst is, geeft dat mij een gevoel van voldoening en weet ik dan weer waarvoor ik dit werk doe. Want je helpt mensen tenslotte aan een nieuwe baan en stap in hun leven.”

Wat spreekt jou het meest aan in recruitment?
“Het contact hebben met verschillende kandidaten en een soort van band opbouwen, waarbij je de kandidaat en werkgever met elkaar kan verbinden, spreekt mij het meest aan. Ik ben oprecht geïnteresseerd in mensen en omdat het mijn passie is om mensen te helpen, is dit iets wat ik graag zou willen blijven doen.”

Welke ambities heb jij voor de toekomst?
“Mijn ambities voor de toekomst zijn om door te kunnen groeien tot een volwaardige Recruiter en als ik later ook nog eens collega’s daarin kan coachen, zou dat geweldig zijn.”

Waar zie jij de meerwaarde voor onze opdrachtgevers, vanuit jouw rol vanuit ons kantoor in Paramaribo?
“De meerwaarde voor onze opdrachtgevers ligt in ons vermogen om ook vanuit Paramaribo kwaliteit te kunnen leveren. Het maakt niet uit dat wij heel ver zijn van Nederland of dat wij een tijdsverschil hebben, wij kunnen ook met de juiste training en begeleiding diensten aanbieden voor onze opdrachtgevers.”

We zijn nog op zoek naar meer nieuwe collega’s in Paramaribo. Wat kan jij hen vertellen over deze functie en het perspectief die zij bij ons hebben?
“Deze functie is voor mij een echte eye-opener geweest, ik heb zoveel geleerd binnen korte tijd. Het is goed voor de algemene ontwikkeling om meer te weten te komen over de verschillende branches en je raakt nooit uitgeleerd. Je wordt een professional op het gebied waar jij je gaat focussen, uiteindelijk ligt dat ook aan jou hoe snel je wilt groeien. Ik zou zeggen ga ervoor en je zult er geen spijt van hebben!”

Connecting Talent with Opportunity
Wil jij werken in een internationale en jonge omgeving die jou stimuleert om het beste uit jezelf te halen? Status Pro is op zoek naar gedreven en enthousiaste collega’s die het team in Suriname komen versterken. Bekijk onze interne vacatures of neem contact met ons op.

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media