BLOG

annie-spratt-CGuP261v78w-unsplash

Blue Monday: 9 tips

Het is Blue Monday, volgens velen de meest deprimerende dag van het jaar. In deze winterperiode zijn de dagen steeds korter en donkerder. Wil jij weten hoe je deze dag toch positief kan insteken en met een vrolijk gevoel de werkweek kan beginnen? Lees dan deze 9 tips!

1.     Zorg goed voor jezelf! Ga bijvoorbeeld op tijd naar bed. Beweeg regelmatig. Eet gezond. Je hoort het regelmatig en doet vast je best om het advies na te leven. Door genoeg te slapen kun je vol energie je dag beginnen en raak je minder snel geïrriteerd. Gezond eten helpt met je concentratie en ondersteunt je immuunsysteem. En door het sporten, komt er endorfine vrij.

2.     Blijf werken aan je goede voornemens. Het blijft een traditie om goede voornemens te maken voor de jaarwisseling, maar je kunt natuurlijk op elk moment aan goede voornemens werken. Is het in eerste instantie niet gelukt? Wie weet heb je van je fouten geleerd waardoor het een tweede of derde keer juist makkelijker is.

3.     Maak een geluk lijstje. Door een overzicht te creëren van dingen waar je blij van wordt, zul je zien dat er genoeg redenen zijn om je gelukkig te voelen. Sta stil bij de positieve dingen in het leven.

4.     Geef een compliment aan een ander! Je kunt onder andere complimentjes geven aan vrienden, familie, collega’s of vreemden. Je zult merken dat je hier steeds vrolijker van wordt door anderen blij te maken.

5.     Schrijf op waar je dankbaar voor bent. Voel je je somber? Maak dan eens lijstje met zaken waar je dankbaar voor bent en dingen die je wél gelukkig maken. Waarom? Omdat dankbaar zijn je positiever en optimistischer stemt. Sta erbij stil en ontdek dat je leven mooier is dan je dacht!

6.     Blijf lachen! Hoeveel moeite het je misschien ook kost, probeer zoveel mogelijk te lachen. Lachen levert veel positieve effecten op. Het vermindert stress, is goed voor het immuunsysteem en zorgt ervoor dat je je beter kunt ontspannen. En vergis je niet in het effect van een glimlach op de mensen om je heen. Ook al lach je in eerste instantie niet van harte, je zult merken dat zelfs een geforceerde lach al helpt.

7.     Krijg stress onder controle. Ook stress heeft volgens verschillende studies een negatieve invloed op onze gemoedstoestand. Stressmanagement is dus een goede manier om je stemming te verbeteren. Van even helemaal niets doen tot voldoende bewegen: ontdek antistress tips met een direct effect.

8.     Verander je mindset. Sta je op Blue Monday op met het gevoel dat het de meest deprimerende dag van het jaar is? Dan is de kans groter dat je ook effectief een rotdag kan beleven, een soort een soort van ‘self fulfilling prophecy’ dus. Verander je mindset en wees klaar om te bewijzen dat het hele Blue Monday-gedoe geen vat op jou heeft.

9.     Verbeter je werkomgeving. Merk je dat je vaker last hebt van een Blue Monday? Probeer dan te achterhalen waarom je niet optimaal gelukkig bent op je werk. Ga het gesprek aan met je leidinggevende en kijk samen of je iets aan je werkomgeving kunt verbeteren, waardoor je weer met meer plezier naar je werk gaat. Lukt dit niet? Ga eens het gesprek aan met één van domeinspecialisten over de volgende stap in jouw carrière of bekijk het vacatureaanbod bij Status Pro.

Bron: Monsterboard

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media