BLOG

REC_ASA_CODE2016-20160601-212735-4138.0.0-blackwhite-1200x800
0_zbc9rnBVCXLE8KkD
bitcoin-tesla-investering-winst-bitcoin-elon-musk

De sollicitatievraag die Elon Musk stelt om leugenaars te detecteren

Dat je de beste mensen nodig hebt om een succesvol bedrijf te runnen, weet Elon Musk als geen ander. Voor Tesla en SpaceX heeft hij regelmatig sollicitatiegesprekken. Met één simpele vraag weet hij leugenaars, die zich beter voordoen dan ze eigenlijk zijn, eruit te pikken.   

Voor Elon Musk maakt het niet uit naar wat voor school je bent geweest. “Het is zelfs niet nodig om een studie, of zelfs de middelbare school, te hebben afgerond”, zegt hij in een interview met Auto Bild in 2014. Waar let de Tesla CEO en SpaceX oprichter dan op? De buitengewone prestaties die je in het verleden hebt geleverd. “Als je in het verleden geweldige prestaties hebt geleverd, dan zal je dat in de toekomst waarschijnlijk ook doen”, zegt hij.

Maar ja, bij een sollicitatiegesprek moet je jezelf toch verkopen. Vaak doe je jezelf toch nét iets mooier voor dan je zelf bent. Zeker als je het tot een sollicitatiegesprek met topondernemer en visionair Elon Musk weet te schoppen, zal je hem ervan proberen te overtuigen dat je goede prestaties hebt geleverd. Hoe weet Elon Musk het kaf van het koren te scheiden?

De favoriete sollicitatievraag van Elon Musk

Op de World Government Summit in 2017 vertelde de Tesla-CEO zijn geheim. Hij stelt elke kandidaat dezelfde vraag: ‘Vertel me over het meest moeilijke probleem waar je aan hebt gewerkt en hoe je dat hebt opgelost.’ Waarom? “De mensen die écht het probleem hebben opgelost, weten precies hoe ze dat hebben gedaan en kunnen dat tot in de kleinste details vertellen.”

Als je niet stap voor stap kunt vertellen hoe je het hebt opgelost, hoef je niet te rekenen op een baan bij Tesla of SpaceX. “Zo zorg ik ervoor dat ik echt weet dat er een prestatie geleverd is”, voegde Elon Musk eraan toe. “Want hebben zij daar echt voor gezorgd of was iemand anders eigenlijk meer verantwoordelijk?”

Uit een onderzoek uit 2019 blijkt dat de strategie van Elon Musk inderdaad enorm effectief is om de leugenaars te detecteren. De onderzoekers ontdekten dat leugenaars bij dit soort vragen extreem vaag blijven en geen details noemen die te achterhalen zijn. Iemand die de waarheid vertelt, zal juist gedetailleerde informatie geven. Volgens het onderzoek zijn de leugenaars met deze techniek in 70 procent van de gevallen te ontdekken.

Waar je ook solliciteert, en voor welke baan dan ook, één ding is duidelijk: vertel zoveel mogelijk details tijdens je sollicitatiegesprek. Deze details moeten duidelijk maken wat jouw toegevoegde waarde was bij de bedrijven waar je hiervoor hebt gewerkt. En vertel hoe je deze ervaring en expertise gaat gebruiken om de potentiële werkgever te helpen zijn doelen te bereiken. In andere woorden: doe je research en bereid je goed voor! En blijf bij de waarheid.

Bron: WorkJuice.nl

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2023
Volg ons via social media