BLOG

Processed with VSCO with hb2 preset

5 skills waar een finance professional over moet beschikken

Onze Managing Consultant Theo Doetawihardja vertegenwoordigd sinds juni 2021 onze Business Unit Finance. Met meer dan tien jaar werkervaring binnen de sector is hij de sparringpartner om professionals in hun zoektocht te ondersteunen. De finance sector is momenteel volop in beweging. Vanwege deze snelle veranderingen is het belangrijk dat professionals goed hierop kunnen en blijven inspelen. Mede daarom vertelt Theo vanuit zijn expertise over welke vijf skills elke finance professional dient te beschikken.

Kennis en ervaring is de basis
Om daadwerkelijk te kunnen inspelen op alle veranderingen is het hebben van voldoende kennis de basis. Veel finance professionals blijven hun carrière lang leren en ontwikkelen. Dit is van belang om de systemen en processen te blijven begrijpen.

In staat zijn om mee te denken en te adviseren
Alhoewel het hebben van kennis een onmisbare basis is, is dit tegenwoordig niet voldoende. Een finance professional moet namelijk in staat zijn om mee te denken en te adviseren bij bepaalde processen. Je moet snel kunnen schakelen, ad-hoc rapportages kunnen opleveren en een sparringpartner zijn voor de gehele onderneming. Het aantoonbaar oplossen van financiële implicaties zal je carrière met sprongen vooruithelpen.

Oplossingsgericht, kritisch en analytisch
Organisaties zijn opzoek naar professionals die over een aantal eigenschappen beschikken. Voor een finance professional is dit belangrijk om zo succesvol mogelijk in zijn of haar functie te kunnen presteren. Zo vinden organisaties het belangrijk dat een professional lateraal kan denken, kan implementeren, in staat is om scenario’s te analyseren en passende conclusies kan trekken.

Data in combinatie met IT-vaardigheden
De laatste jaren neemt de digitalisering harder toe dan ooit tevoren. Dit heeft uiteraard ook impact binnen de finance sector. De digitalisering moedigt namelijk steeds meer bedrijven aan om te zoeken naar financiële professionals, met de juiste IT-vaardigheden om gebruik te maken van nieuwe financiële systemen. Wanneer finance professionals kunnen aantonen dat hun skills met data gecombineerd gaan met IT-vaardigheden zullen zij ontzettend aantrekkelijk worden voor werkgevers.

Uiteraard moet je gek zijn van cijfers
Tot slot kan een echte finance professional geen genoeg krijgen van het werken met cijfers. Van het controleren en verwerken van binnengekomen facturen tot het opstellen van rapportages. Een echte finance professional krijgt hier als geen ander energie van.

We Are Hiring Professionals
Ben jij klaar om jouw volgende stap te zetten binnen de finance en jouw expertise te vergroten? Onze Managing Consultant, Theo Doetawihardja, zal jou een stap in de goede richting helpen. Bekijk de vacatures op onze website of neem vrijblijvend contact via solliciteren@status-pro.nl of 0570-585010. Samen realiseren we ambities.

Bron: Theo Doetawihardja, Celine Chandoe, Status Pro

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media