BLOG

Processed with VSCO with hb2 preset
Processed with VSCO with hb2 preset

Behind the scenes: Theo Doetawihardja, Managing Consultant Finance

Sinds juni 2021 is Theo verbonden aan Status Pro met een eigen vestiging in Deventer. Met meer dan tien jaar (werk-) ervaring binnen de finance is Theo de sparringpartner voor professionals en bedrijven. Met zijn expertise weet hij resultaten en groei te realiseren voor diverse klanten.

Stel jezelf eens voor (leeftijd, woonplaats, studie, hobby’s)
– 38 jaar,
– geboren in Jakarta, thans wonende in Deventer
– opleiding: SPD Bedrijfsadministratie (Markus Verbeek Praehep)
– hobby: Voetbal in het bijzonder, ik golf af en toe en uiteraard lekker eten. Daarnaast ben ik een familiemens.

Hoe ben je met Status Pro in aanraking gekomen?
Ik volgde Status Pro en Estafano al een tijdje. Ik vond dat ik redelijk dezelfde interesses had als Estafano, voetbal, Indonesië, ondernemen. Omdat we veel dezelfde raakvlakken hadden, heb ik hem toen een bericht gestuurd via LinkedIn. Daarna hebben we elkaar gebeld en dat klikte gelijk goed.

Wat heeft ervoor gezorgd om de samenwerking met Status Pro aan te gaan?
Het goede gevoel dat Status Pro mij gelijk gaf na de eerste gesprekken. De ambities die ik graag wilde delen en de potentie uiteraard. Ik stond al een tijdje spreekwoordelijk op een rotonde, maar wist nog niet welke afslag ik moest nemen. Na de gesprekken met Status Pro voelde ik eigenlijk al dat ik wat nieuws wilde gaan doen, na bijna 20 jaar in de Finance wereld te hebben gezeten.

Hoe is de ambitie om te gaan ondernemen ontstaan?
Een paar jaar terug kreeg ik de kans om voor mezelf te beginnen als financial consultant, doordat ik gelijk een opdrachtgever had. Begon ook steeds meer te kriebelen om op eigen benen te staan.

Je bent van oorsprong een professional binnen de Finance. Kun je ons wat meer vertellen over jouw ervaringen?
Nadat ik in 2002 mijn MBO Bedrijfsadministratie had afgerond, kon ik gelijk na mijn stage terecht bij een klein accountantskantoor in Deventer. Dat heb ik 2 jaar gedaan toen iemand mij tipte dat ze bij PwC (een van de Big-4 kantoren) nog mensen zochten. Heb daar in 2004 gesolliciteerd en ben daar in het najaar 2004 begonnen tot het najaar 2012. Vond mijn periode bij PwC een geweldige tijd en een van de beste leerscholen die je kan krijgen als je verder wilt in de Finance. In oktober 2012 ben ik het bedrijfsleven ingestapt en heb bij een oud klant van PwC de financiele administratie verzorgd. Dat heb ik tot september 2018 gedaan en toen ben ik als financial consultant op eigen benen gaan staan.

Hoe is de carrière switch van Finance naar recruitment tot stand gekomen?
Zoals ik hierboven al schetste, over die rotonde en de goede gesprekken met Estafano. Wist niet of ik nog 30 jaar lang met alleen Finance bezig wilde zijn. Wilde graag een combinatie daarvan en dat is in deze functie heel goed mogelijk.

Hoe onderscheidt Status Pro zich op de markt volgens jou en wat spreekt jou het meeste aan hierin?
De professionele wijze van kandidaten benaderen, maar tegelijkertijd ook heel persoonlijk. Dat je dus ook gelijk een goed beeld hebt van de kandidaat, zodat de opdrachtgever direct weet wie hij tegenover zich heeft.

Op welke wijze ondersteun jij organisaties bij het aansluiten van talent?
Door de kandidaat zoveel mogelijk aan de voorkant te screenen en de juiste vragen te stellen, zodat het gevraagde profiel zo goed mogelijk aansluit op de vraag van de organisatie.
Wat voor type Finance professionals verbind jij aan Status Pro?
Ambitieuze Finance professionals, van junior tot aan senior functies. Die ook openstaan voor nieuwe dingen.

Op welke wijze kan jij een meerwaarde zijn voor Finance professionals die uitkijken naar de volgende stap?
Door mijn ervaringen te delen met de kandidaat, maar ook zeker met de opdrachtgever

Wat is voor jou een hoogtepunt geweest in jouw carrière?
Ik vind de gehele periode bij PwC een hoogtepunt, ik zeg altijd dat het de mooiste en beste leerschool was die ik mij kon wensen als Finance professional.

Welke ontwikkelingen binnen de recruitment houd jij nauwlettend in de gaten?
De krapte op de arbeidsmarkt die nu heerst, dus niet alleen voor Finance functies. Beschikbare Finance professionals zijn schaars op dit moment, derhalve maakt dat het soms nog moeilijker om de juiste kandidaat te vinden.

Wat zijn jouw toekomstplannen met Status Pro?
Ik wil graag een stevig fundament bouwen voor het kantoor in Deventer, wat onze Status Pro familie nog sterker maakt. Want zo zie ik Status Pro, als een hele warme familie, met professionals met hun hart op de juiste plek.

Welk advies wil je graag meegeven aan professionals?
Wees kritisch, maar blijf vooral bij jezelf.
“Do what makes you happy”

Bron: The Status Pro Times, Theo Doetawihardja