BLOG

Story posts (9)
jess-bailey-q10VITrVYUM-unsplash
20221104-STATUSPRO-45

5 skills die iedere HR-professional nodig heeft

De tijd dat je als HR-professional je alleen bezighield met het schrijven van vacatureteksten, het bijhouden van sollicitatieprocedures en de personeelsplanning ligt al ver achter ons. Zeker als HR een adviesrol wil en als strategisch business partner gezien wil worden. Welke skills heb je als HR-professional vandaag de dag nodig om goed voorbereid te zijn voor morgen?

1. Communicatie
Misschien een open deur, maar zeker in tijden van veranderingen is goede communicatie essentieel. HR-professionals moeten kunnen communiceren met alle medewerkers in de organisatie. Houd daarbij rekening met diversiteit én inclusiviteit. HR-professionals moeten een open houding hebben, nieuwsgierig zijn en goed kunnen luisteren om de behoeften van medewerkers te begrijpen. Op deze manier kun je ook werken aan duurzame inzetbaarheid. Duurzame inzetbaarheid is erop gericht om mensen tot aan hun pensioen gezond en gelukkig aan het werk te houden. En wat daarvoor nodig is, daar kom je pas achter als je in gesprek gaat met medewerkers.

2. Innoveren
HR-professionals moeten het vermogen hebben om te vernieuwen en vooruit te denken. Ze moeten in staat zijn om met creatieve ideeën te komen voor het verbeteren van systemen, processen en programma’s. Daarnaast moeten ze op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen in de sector om ervoor zorgen dat een organisatie voorop blijft lopen.

3. Strategisch inzicht
Strategisch denken is een andere belangrijke vaardigheid voor HR-professionals. Wie strategisch kan denken, kan zijn organisatie helpen betere beslissingen te nemen over talentmanagement, organisatieontwikkeling en andere cruciale gebieden. Daarnaast vereist het dat ze grondige kennis van de business hebben en ze niet alleen beleid kunnen schrijven, maar dit ook kunnen uitvoeren en anderen in de organisatie kunnen beïnvloeden.

4. Aanpassingsvermogen
We zeiden het net al even, maar de markt is continu aan verandering onderhevig en in tijden van een krappe arbeidsmarkt en digitalisering van HR-processen is achteroverleunen er niet bij voor HR-professionals. Ze moeten hun strategieën en tactieken kunnen aanpassen aan de behoeften van de organisatie en medewerkers. Ze moeten in staat zijn hun plannen aan te kunnen passen op basis van nieuwe informatie, veranderingen in de markt en nieuwe of vernieuwde wetgeving.

5. Identificeren van talent
De krapte op de arbeidsmarkt was nog nooit zo groot. Als HR-professional moet je het vermogen hebben om talent te identificeren. Door de steeds veranderende arbeidsmarkt wordt het iedere keer moeilijker om toptalent te vinden en te behouden. Het vergt vermogen om de juiste mensen voor jouw organisatie aan te trekken. HR-professionals moeten in staat zijn om de skills en kwaliteiten van een topper in hun vakgebied te identificeren en deze te matchen met de juiste functies binnen hun bedrijf. Dat geldt voor zowel extern als intern talent. Steeds vaker gebruiken organisaties assessments om achter vaardigheden van de kandidaat te komen.

Connecting Talent with Opportunity
Het HR-vak is meer dan ooit dynamisch en uitdagend. Ben jij klaar voor deze uitdaging en beschik jij over de genoemde skills en kwaliteiten? Dan hebben wij dé vacature voor jou! Wij zijn op zoek naar ervaren HR-professionals met strategisch inzicht, innovatieve ideeën en een sterk aanpassingsvermogen. Wil jij aan de slag bij één van onze eindklanten en een belangrijke rol spelen in het bouwen aan de toekomst van deze organisaties? Solliciteer dan nu via onze website en laat ons zien waarom jij dé HR-professional bent die wij zoeken!

VOOR OPDRACHTGEVERS

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
CONTACT
Raoul Wallenbergplein 23
2404 ND Alphen aan den Rijn

hello@status-pro.nl
0172-334011

Direct contact STEL JE VRAAG AAN THATIANA
Status Pro BV - © 2024
Volg ons via social media